Vyberáme pohodlné kreslo na čítanie - overte si, ktoré modely stoja za pozornosť

19.10.2022

Leto je čas na čítanie. Využitím dovolenky radi dobehneme zameškané a siahneme po knihách, na ktoré sme v pracovných a každodenných povinnostiach nemali čas. Každý knihomoľ vie, že nie je nič príjemnejšie ako relaxovať v pohodlnom kresle s knihou v ruke. Preto vám dnes chceme povedať niečo viac o kreslách na čítanie.

Pohodlné kreslo na čítanie kníh a relax je kusom nábytku, ktorý má cenu zlata. Pri jeho výbere sa oplatí venovať pozornosť niekoľkým funkciám, ktoré výrazne zvýšia komfort používania a čas strávený čítaním bude pekný a príjemný.

Na čo sa zamerať pri výbere stoličky na čítanie? Je mäkké sedadlo dostatočnou výhodou? Zistite a presvedčte sa sami!

 

Kreslá- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Vlastnosti dobrého kresla - čomu stojí za to venovať pozornosť pri výbere pohodlného kresla

2. Prečo sa oplatí vybrať si vhodné kreslá na čítanie?

3. Dbajte pri čítaní kníh o pohodlnú polohu

4. Pohodlné kreslá na čítanie a viac než len pohodlné kreslo na čítanie



 

Vlastnosti dobrého kresla - čomu stojí za to venovať pozornosť pri výbere pohodlného kresla

Na trhu nájdete rôzne kreslá. Medzi najobľúbenejšie patria ušiaky, závesné kreslá, hojdacie kreslá, kreslá finky, sedlové kreslá, moderné kreslá s pohodlnou podnožkou a relaxačné kreslá.

Ako si medzi nimi vybrať ten dokonalý?

Pomôcť môže základná znalosť kresiel. Keď poznáte ich vlastnosti a technické parametre, ľahšie nájdete ten, ktorý bude spĺňať individuálne očakávania a čo je nemenej dôležité, bude ladiť so štýlom interiéru, v ktorom bude stáť. Aké sú vlastnosti jednotlivých modelov kresiel? Tu je krátky popis najzaujímavejších kresiel, ktoré sa dajú použiť pri čítaní.

 

Kresla usiak - Merkury Market

 

Kreslá Ušiak

Ide o veľký masívny nábytok, ktorý si určite získa srdcia milovníkov pohodlia. To všetko vďaka pohodlnému sedadlu a vysokému operadlu, ktoré sa mierne rozširuje smerom nahor a nadobúda tvar uší. Odtiaľ pochádza názov „ušaté kreslo“. Charakteristické uši sú vo výške našej hlavy a poskytujú pohodlnú a veľmi štýlovú oporu. Ďalšou výhodou ušiakov sú polkruhové podrúčky, ktoré zaisťujú pohodlie pri sedení a čítaní knihy.

Ušiak je perfektné kreslo na čítanie, dostupné v mnohých farbách, dokonale sa hodí k dekorácii takmer každého interiéru. Pevným detailom sú pre toto kreslo typické drevené nohy, ktoré svojím dizajnom ladia so škandinávskym, boho, moderným, art deco, retro či vintage štýlom.

Je Ušiak kreslo na čítanie? Podľa nás áno.

Tento spomedzi množstva modelov ponúka nielen pohodlie, ale aj elegantný dizajn, ktorý dodá interiéru štipku extravagancie.

Sedlové kreslá

Tieto kreslá sa zase mnohým ľuďom spájajú s luxusnými interiérmi v modernom štýle. Sú oveľa menšie ako ušiaky, no dobre poslúžia aj na čítanie kníh. Pohodlie počas odpočinku zabezpečuje vhodná konštrukcia kresla. Veľkou výhodou je čalúnenie príjemné na dotyk, ktoré sa dá ľahko prispôsobiť interiéru miestnosti. Sedlové kreslo - je to ergonomické kreslo, ktoré bude ideálne do obývačky alebo izby, pričom nezaberie príliš veľa cenného miesta. Skvelým doplnkom k nemu bude malý konferenčný stolík alebo kávový stolík.

Kreslo Finka

Toto je zaužívaný názov fínskych nábytkových kresiel, ktoré sa tešia neutíchajúcej obľube už 90 rokov. To všetko vďaka jedinečnej estetike, pohodliu, modernistickému dizajnu, ľahkej funkčnej konštrukcii a nadčasovému dizajnu, ktorý poteší užívateľov na celom svete. Finki sú kreslá, ktoré sa hodia do podkrovných a retro interiérov. S takýmto kreslom budú okrúhle konferenčné stolíky vyzerať veľmi dobre.

Závesné kreslo

Toto je zaujímavá ponuka pre tých, ktorí sa neboja odvážnych a originálnych dekoratívnych riešení v interiéri. Je to tiež jeden z najhorúcejších dizajnových trendov posledných rokov. Závesné kreslo vyzerá skvele v obývacej izbe alebo v spálni v štýle boho. Celej miestnosti dodáva útulný súkromný charakter. Je tiež mimoriadne pohodlé a funkčné.

Čítanie knihy v závesnom hojdacom kresle je skutočný pôžitok. Hlboké kreslo v tvare kokónu objíme telo užívateľa a ponúka mu pohodlie a zároveň komfort. Nevýhodou tohto modelu sú, žiaľ, veľké rozmery. V prípade ak to dovoľuje veľkosť miestnosti, oplatí sa vybrať si toto dizajnové kreslo na čítanie v závesnej podobe.

Hojdacie kreslo

Našim starým rodičom veľmi dobre známy kus nábytku sa pomaly vracia do obľuby. Namiesto tradičných nôh sú tu špeciálne sklznice, ktoré umožňujú príjemné hojdanie. Hoci doteraz sme sa najčastejšie stretávali s prútenými hojdacími kreslami, dnes už existujú aj moderné verzie tohto nábytku, ako napríklad hojdacie ušiaky. Hojdacie kreslo je výborným kusom nábytku na čítanie, využitie kresla môže byť samozrejme oveľa širšie. Určite sa stane obľúbeným miestom na stretnutie pre deti a domácich miláčikov.

Kreslá na kŕmenie a iné...

Ide o jedinečnú skupinu produktov venovanú mladým mamičkám. Hoci sú kreslá určené najmä na kŕmenie novorodencov a dekoráciu detských izieb, ich mimoriadna pohodlnosť ich robí často vyberanými ako prvok vybavenia do obývačky alebo kancelárie. Výhodou tohto kusu nábytku je jeho univerzálnosť a nadčasovosť. Aj keď batoľa vyrastie a nábytok prestane slúžiť ako miesto na kŕmenie, umiestnenie kresla k detskej postieľke rodičovi uľahčí večerné čítanie rozprávky a nájdenie vlastného čitateľského kútika.

Ideálne kreslo na čítanie

Vysoké operadlo kresla na kŕmenie a mäkké podrúčky zaručia nevšedný komfort pri dlhšom čítaní, pretože si budeme môcť položiť hlavu a občas si aj zdriemnuť - mäkké sedadlo.

Kreslo s opierkou na nohy

Je to kus nábytku, ktorý sa skvele hodí do mnohých situácií, vrátane relaxu s knihou v ruke. Opierka nôh vám dáva možnosť vyložiť si nohy, keď nám čítanie zaberie pekných pár hodín. Praktické kreslo s podnožkou je dokonalým kusom nábytku na čítanie, ale nielen. Na dennej báze sa dá s úspechom používať ako tradičný sedací nábytok, no po doplnení o podnožku sa z neho stane fantastické relaxačné kreslo. Kreslo s pohodlnou opierkou nôh ozdobí klasický aj moderný interiér.

 

Kreslá ušiaky- Merkury Market

 

Prečo sa oplatí vybrať si vhodné kreslá na čítanie?

Pohodlné kreslo na čítanie kníh je kus nábytku, ktorý dokáže priniesť veľa radosti! Ergonomické, pohodlné a štýlové kreslo na čítanie kníh je nielen zárukou absolútneho pohodlia, ale aj nadčasového dizajnu. Je to tiež spôsob, ako si udržať zdravé držanie tela pri čítaní. Kreslo na čítanie s opierkou na nohy súčasťou zostavy vám umožní zvýšiť komfort používania nábytku nielen pri čítaní, ale zakaždým, keď snívate o pohodlnom odpočinku.

 

Dbajte pri čítaní kníh o pohodlnú polohu

Vhodná poloha tela má pozitívny vplyv na zdravie chrbtice, a tým aj na pohodu človeka. Ak sa chcete vyhnúť bolestiam chrbta alebo krku, určite si vyberte pohodlnú ergonomickú stoličku na čítanie prispôsobenú vašim osobným preferenciám a zvykom.

 

Pohodlné kreslá na čítanie a viac než len pohodlné kreslo na čítanie

Upozorňujeme, že kreslo zakúpené na čítanie bude užitočné aj pri sledovaní televízie alebo prijímaní hostí. Uplatní sa v obývačke, spálni, detskej izbe aj domácej pracovni, zvýši pohodlie a komfort odpočinku. Je nepostrádateľným prvkom každej obývačky a výrazne ovplyvňuje jej výzdobu. Na trhu nájdete množstvo rôznych produktov, ktoré svojim dizajnom dokonale zapadajú do rôznych štýlov, obohacujú interiérové ​​usporiadanie.

Najpohodlnejšie stoličky na čítanie nájdete v predajni Merkury Market!

 


 

Inšpirujte sa!

 

Interiéry v eklektickom štýle - dizajn plný protikladov


Domáca kancelária v podkroví – ako ju zariadiť?


Interiéry v štýle vintage - Návrat do minulosti s moderným nádychom!

Späť