Domáca kancelária v podkroví – ako ju zariadiť?

30.09.2022

Dvadsiate prvé storočie je obdobím intenzívnych zmien a mnohých revolúcií v spôsobe a organizácii práce. V dobe internetu a práce na diaľku môžete väčšinu pracovných povinností vykonávať bez opustenia domova, a tak sa home office stáva nepostrádateľným prvkom bytu.

Platí tiež, že na dobré veci si ľudia rýchlo zvyknú, a tak pri zariaďovaní domácej kancelárie hľadajú riešenia, ktoré im spríjemnia čas strávený v práci. Aby sme splnili očakávania a potreby našich klientov, pripravili sme špeciálny článok venovaný usporiadaniu kancelárie v podkroví.

V prípade ak sa neviete rozhodnúť ako zariadiť podkrovie, a Ak ste zvedaví, ako si vytvoriť ergonomický priestor na prácu, určite si pozrite, čo radia naši špecialisti. Možno jedna z inšpirácií bude pre vás tá pravá.

 

Písacie stoly- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Funkčná kancelária v podkroví - zistite, kde začať

2. Využite strešné okná

3. Postarajte sa o prísun svetla

4. Myslite na ergonomické použitie stien

5. Usporiadanie podkrovia s využitím kancelárskeho nábytku

6. Nenahraditeľný modulárny nábytok

7. Zhrnutie - pamätajte na to!



 

Funkčná kancelária v podkroví - zistite, kde začať

Kancelária v podkroví by mala byť miesto prispôsobené našim potrebám a prispôsobené druhu práce. Pri príprave podkrovia na usporiadanie by ste mali na začiatku naplánovať dispozičné riešenie celej miestnosti a prispôsobiť jednotlivé prvky výzdoby umiestneniu strešných okien, stien a sklonov.

 

Využite strešné okná

Klasické podkrovie je zvyčajne malá a tmavá miestnosť, takže využitie dostupných okien s prirodzeným zdrojom svetla je mimoriadne dôležité. V ich tesnej blízkosti sa oplatí osadiť písací stôl alebo pracovnú dosku. Vďaka tomu získame dobre osvetlené pracovisko. Strešné okná prepúšťajú dostatok svetla do interiéru počas dňa. V prípade ak nás pri práci ruší intenzívne slnečné žiarenie, je možné použiť vonkajšie žalúzie a strešné okno zacloniť.

 

Postarajte sa o prísun svetla

Osvetlenie kancelárie je tiež veľmi dôležité, najmä ak pracujeme neskoro večer alebo potrebujeme naozaj dobre osvetlenú pracovnú plochu. Stojí za to vybrať niekoľko nezávislých bodov svetla. V domácej kancelárii by vedľa závesnej lampy mala byť stojaca lampa alebo stolová lampa. Svietidlá v interiéri miestnosť nielen osvetlia, ale aj dokonale zapoja. Správne zvolené osvetlenie sa môže stať skutočnou ozdobou domácej kancelárie v podkroví.

 

Myslite na ergonomické použitie stien

Podkrovie je náročná miestnosť s malou úžitkovou plochou, preto sa pri jeho zariaďovaní oplatí využiť každý možný fragment. Stena bez zošikmenia môže slúžiť ako miesto na umiestnenie police alebo na umiestnenie nábytku.

Podkrovie je zároveň miestom s obmedzeným množstvom denného svetla, preto sa odporúča tento priestor v miestnosti vymaľovať pestrými farbami, ktoré miestnosť nielen presvetlia, ale aj opticky zväčšia. Svetlé farby stien sa budú spájať, aby miestnosť vyzerala priestrannejšie a lepšie organizovaná.

Všetkým, ktorí majú radi nevšedné riešenia, odporúčame vymaľovať tri steny na bielo a štvrtú tmavou sýtou farbou. Takáto moderná kompozícia bude fungovať v kancelárii v štýle art deco, podkrovia alebo glamour.

 

Usporiadanie podkrovia s využitím kancelárskeho nábytku

Je ťažké nesúhlasiť s tvrdením, že nábytok je najdôležitejším prvkom každej kancelárie, vrátane podkrovia. Správne zvolený a usporiadaný zaručuje pohodlie a ergonómiu pri práci.

Aký nábytok by mal byť v domácej kancelárii v podkroví?

Ako sme už spomenuli, malo by ísť o prvky prispôsobené našim potrebám. Zlaté pravidlo hovorí, že podkrovie nemožno zapratať, pretože sa stane nefunkčným. Pri hľadaní dokonalého kancelárskeho nábytku sa oplatí zvoliť kompaktnú zostavu pozostávajúcu zo stola, komody a regálu. Tieto tri základné prvky stačia na to, aby interiér správne štylizovali a zaručili primeraný priestor na skladovanie a prácu.

Písací stôl v podkroví v netradičnom prevedení

Aby ste si kanceláriu v podkroví zariadili pohodlne a moderne, nie je potrebné do nej vkladať obrovský nadrozmerný stôl. Veľký stôl s drevenou doskou, ktorý umožňuje prácu z každej strany, je čoraz obľúbenejším riešením. Stôl dodá interiéru originálny charakter a spríjemní prácu doma.

 

Špecialista radí!

Stôl umiestnený v blízkosti podkrovného okna je ideálnym riešením pre domácu kanceláriu v podkroví.

 

Stolička na špeciálne úlohy

Pohodlným pracoviskom je aj pohodlná stolička. Vyberte si kancelársku stoličku, ktorá vám umožní pracovať v pohodlnej polohe, bude sa starať o vašu chrbticu a správne držanie tela. Skontrolujte si, či má vybraný model nastaviteľnú opierku chrbta a rúk, ďalšou výhodou môže byť výsuvná opierka nôh, ktorá vám umožní relaxovať cez prestávku medzi rôznymi úlohami.

Komody a regály - správne vybraný nábytok

Už sme spomenuli, že veľké prvky alebo masívne skrine pravdepodobne nesplnia svoju úlohu v malom podkroví.

Ako nahradiť objemné skrine?

Modulárny nábytok na mieru je oveľa lepším riešením na usporiadanie kancelárie v miestnosti podkrovia. Správne zrezané, hlboké kancelárske regály, šikovné police a funkčné komody na dokumenty. Vďaka možnosti individuálneho výberu nábytku ich ľahko prispôsobíte neštandardným rozmerom miestnosti bez toho, aby ste sa museli vzdať vysnívaného usporiadania.

 

Nenahraditeľný modulárny nábytok

Faktorom, ktorý treba pri zariaďovaní podkrovnej izby vždy brať do úvahy v prvom rade, je výška vybraného nábytku. Pretože musí byť dokonale zladený s výškou interiéru. Najlepším riešením je veľmi obľúbený modulárny nábytok.

„Rozhádzané“ police na stene, nízke, no hlboké zásuvky, niekoľko skriniek zoradených vedľa seba, nahradí jeden veľký regál. Tento nábytok zažíva v poslednej dobe skutočnú renesanciu v obľube. Niet divu. Okrem zaujímavého vzhľadu sú aj mimoriadne funkčné a ergonomické.

Aranžérske riešenia tohto typu vám nielenže umožnia maximálne využiť obmedzený priestor interiéru miestnosti, ale dodajú mu aj výnimočnú ľahkosť, podnecujúc vás k tvorivosti a premýšľaniu.

 

Zhrnutie - pamätajte na to!

Podkrovná kancelária je často v miestnosti, ktorá sa stáva povinným prvkom interiéru. Je dobré, ak ju môžeme zohľadniť pri projektovaní domu. Samozrejme, nie vždy je to možné. Keď je dom už dlhší čas pripravený, najlepším riešením sa javí využitie predtým nezastavaného podkrovného priestoru.

Na rozdiel od vzhľadu, nezvyčajné proporcie a sklony často pomáhajú nájsť ideálne miesto pre pracovný stôl.

Chcete vedieť, ako umiestniť pracovný stôl pod uhlom - inšpirácia je nekonečná!

V ideálnom prípade by pracovný stôl a kreslo mali byť blízko okna, pretože svetlíky poskytujú dostatok svetla. Pamätajte, že domáca kancelária nie je úplná bez skrinky na dokumenty a kancelárske potreby.

 


 

Inšpirujte sa!!!

 

 

5 nápadov na tému v chlapčenskej izbe


Čo je gres? Kde sa dá použiť?


Vinylové panely alebo laminátové panely - spoznajte rozdiely a rozhodnite sa, čo je lepšie

Späť