Ako si osvojiť čiernu farbu? - moderné vybavenie kúpeľne

03.05.2023

Čierna farba určite nie je prvou farbou, na ktorú pri zariaďovaní bytu myslíme a čo sa týka kúpeľne, veľa ľudí ju vôbec neberie do úvahy. Aká škoda! Čiernu farbu v byte si najčastejšie vyberajú odvážni ľudia, ktorí majú radi experimenty a zmeny. Sme si vedomí toho, že čierna farba sa hodí ku všetkému, je elegantná a nadčasová, bude fungovať za každých okolností, a predsa sa ju bojíme použiť v interiérovom dizajne.

Vchádzame do kúpeľne a navrhujeme, ako zariadiť aj malú kúpeľňu pomocou výraznej čiernej farby. Vyberáme atraktívne čierne sprchové kabíny a odhaľujeme najhorúcejšie trendy interiérového dizajnu.

Ako si osvojiť čiernu farbu? - moderné vybavenie kúpeľne


V tomto článku:

1. Čierna kúpeľňa - klasika nielen v doplnkoch

2. Čierne sprchové kabínky – hop alebo trop?

3. Luxus a extravagancia - čierna vaňa

4. Čierne dlaždice do kúpeľne - moderné kombinácie



Čierna kúpeľňa - klasika nielen v doplnkoch

Čierna farba v modernej kúpeľni sa pomaly stáva elegantnou klasikou. V interiéri sa objavuje nielen v drobných dekoračných doplnkoch, ale aj v kúpeľňových armatúrach, či napokon na stene a podlahe. Čierna farba je ideálna pre veľké a priestranné izby. V takýchto interiéroch si môžeme dovoliť aranžmán s jednou, čiernou farbou. Čiernu kúpeľňu efektne rozžiarime doplnkami a správne naplánovaným praktickým osvetlením.

V malých kúpeľniach nemusí čierna farba vôbec fungovať, najmä ako dominantná farba. Radšej to neriskujte, aby ste nepreťažili aranžmán a opticky nezmenšili malý interiér. Nezabúdajte však, že sila je v doplnkoch a práve čierne doplnky budú v malej kúpeľni dokonalé. Čierna farba by teda nemala byť dominantou, ale atraktívnym detailom.

Čierne sprchové kabínky – hop alebo trop?

Čierne sprchové kúty sú jedným z najnovších a najhorúcejších trendov v interiérovom dizajne. Bielu farbu pri navrhovaní kúpeľne čoraz častejšie nahrádza elegantná a výrazná čierna. V tejto farbe vyberáme čierne interiérové ​​dvere, keramické obklady, kúpeľňové batérie, dokonca aj kúpeľňovú keramiku a sprchové kúty.

Čierna farba má veľa výhod. Nečistoty a prach sú na čiernych predmetoch menej viditeľné, takže čierne vybavenie bude oveľa praktickejšie ako biele modely. Obe riešenia – biele aj čierne – môžu byť rovnako elegantné. Tieto univerzálne farby vyzerajú naozaj skvele, keď sa skombinujú v jednom aranžmáne.

Čiernobiela kúpeľňa je pre niekoho nudná a nevýrazná, podľa nás je to trieda a štýl, napokon minimalizmus nikdy nevyjde z módy. Čierne sprchové kabíny vyzerajú skvele s bielymi keramickými dlaždicami, mramorom alebo jeho imitáciou, ako aj s drevom.

Luxus a extravagancia - čierna vaňa

Výber vane väčšinou nie je náročný. Vyberáme z bielych modelov. Maximálne sa zastavujeme pri jej tvare a panele, ktoré ladia s usporiadaním kúpeľne. Čierna vaňa je jedinečná, odvážna a skutočne nezvyčajná voľba. Čierna vaňa sa určite spája s luxusom a istou extravaganciou a zároveň s modernosťou a odvážnymi spôsobmi aranžovania.

Nízka obľuba znamená, že na trhu nie je veľa čiernych vaní. Nízku dostupnosť určuje aj vysoká cena, ktorú zasa určujú drahé materiály (čierna žula alebo konglomerát). V aranžmánoch sa však objavujú čierne vane, ktoré svojou výraznou farebnosťou a jedinečnosťou nevšedným spôsobom konkurujú tradičným kovovým či akrylátovým vaniam v bielej farbe.

Čierne dlaždice do kúpeľne - moderné kombinácie

Trend materiálov, ktoré pripomínajú prírodné drevo, nadobro dorazil aj do našich domácností. Zaujímavosťou je, že vzor a farba prírodného dreva dokonale ladí s čiernou stenou v kúpeľni alebo tmavou podlahou v tejto miestnosti. Zohreje skôr chladnú atmosféru čierneho aranžmánu a urobí kúpeľňu živšou a útulnejšou.

Najklasickejšia kombinácia je čierna a biela. Už roky sa používa v rôznych aranžmánoch dlaždíc v kúpeľni a vždy prekvapí svojou eleganciou a modernosťou. Rôzne textúry dlaždíc umožňujú nezvyčajné vizuálne efekty. Čierna nemusí byť depresívna a smutná.

Pozrite si naše produkty: vaňové zásteny, voľne stojace vane, sprchové kúty, sprchové panely a rohové vane.


Inšpirujte sa!


Kúpeľňa v škandinávskom štýle – ako ju zariadiť?


Zrkadlo zabudované v obklade - spôsob pre mimoriadne usporiadanie kúpeľne


Ako využiť šesťhranné dlaždice v kúpeľni?


 

Späť