Ako využiť šesťhranné dlaždice v kúpeľni?

01.12.2022

Kúpeľňa je jednou z najdôležitejších miestností v domácnosti každého z nás. Je veľmi dôležité vytvoriť interiér, ktorý bude nielen funkčný, ale aj módny a vkusný. Pri zariaďovaní kúpeľne dbáme na obklady rôznych veľkostí, tvarov a farieb. Používajú sa v malých aj veľkých miestnostiach, vďaka čomu sú užitočnejšie a dodávajú im originálny vzhľad.

Ak chcete vytvoriť originálny aranžmán pre malú kúpeľňu a už vás nudia tradičné tvary dlaždíc, je potrebné venovať pozornosť pri výbere módnym šesťhranným obkladom a dlažbám. Okrem toho šesťhranné dlaždice si získavajú čoraz väčšiu obľubu vďaka svojmu jedinečnému tvaru.

Ako použiť šesťhranné dlaždice v interiéri moderných kúpeľňových aranžmánoch? Poradíme!

 

Obklady a dlažby- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Hexagony - šesťuholníky - dlaždice v dokonalom tvare

2. Šesťhranné dlaždice - ako si vybrať to najlepšie?

3. Hladké a štrukturálne šesťhranné dlaždice v kúpeľni

4. Šesťhranné dlaždice, ako použiť šesťhranné dlaždice v kúpeľni

5. Šesťhranné dlaždice - ako ich farebne skombinovať?

6. Šesťhranné dlaždice kombinované s inými dlaždicami



 

Hexagony - šesťuholníky - dlaždice v dokonalom tvare

Šesťuholník je tvar, ktorý pripomína medový plást. Ide o dokonalý prvok, ktorý z tohto dôvodu umožňuje maximálne využiť každý voľný kúsok priestoru, čím predčí iné formy keramických dlaždíc – mozaikové dlaždice, kosoštvorce, trojuholníky či obdĺžniky. Vytvárajú nepravidelnú líniu, harmonicky obnovujú rovnováhu a vnášajú do miestností úplne novú kvalitu.

Keramické dlaždice v tvare šesťuholníka urobia každý interiér elegantným a luxusným. Šesťhranné dlaždice a obklady sú ideálne pre odvážne dizajnérske štylizácie. Použitie šesťhranných obkladov je najpopulárnejšie v kúpeľni a v kuchyni, kde je použitie obkladov najčastejšie.

Šesťuholníkový motív vždy upúta pozornosť, tvorí pútavý, výrazný akcent na stenách a podlahách. V dizajne s takýmito šesťhrannými prvkami môžete zobraziť fragment steny na viditeľnom mieste, ale skvele vyzerajú dokonca aj pri použití na celej stene alebo na podlahe. Ich tvar zdôrazní jedinečný charakter miestnosti.

 

Šesťhranné dlaždice- Merkury Market

 

Šesťhranné dlaždice - ako si vybrať to najlepšie?

Výber šesťhranných dlaždíc na trhu je obrovský. Množstvo ich vzorov a farieb priťahuje pozornosť. Často napodobňujú drahé kamene, mramor, drevo či betón, ktorý je v súčasnosti v interiéroch tak módny. Obklady do kúpeľne či kuchyne však nie sú len o vzhľade.

Dôležité sú aj ich prevádzkové parametre. Materiál dlaždíc musí byť trvácny, vyznačovať sa odolnosťou a požadovanou triedou oteru a v prípade dlaždíc používaných na podlahy aj protišmykovými vlastnosťami.

 

Hladké a štrukturálne šesťhranné dlaždice v kúpeľni

Šesťhranné keramické obklady do kúpeľne a iných miestností sú dostupné v tradičnej hladkej forme, ale aj v mnohých rôznych štruktúrach a dokonca vytvárajú 3D efekt. Vďaka bohatým farbám je možné získať trojrozmernosť aj z hladkých dlaždíc, ktoré vyzerajú ako viacfarebné kosoštvorce. Toto usporiadanie dlaždíc miestnosť opticky zväčší a navodí dojem hĺbky.

Šesťhranné dlaždice, tradičné aj moderné, poskytujúce trojrozmerný efekt, budú fungovať v akomkoľvek štýle. Bez ohľadu na miestnosť, v ktorej budú použité, či už v malej kúpeľni, chodbe alebo kuchyni, vnesú efekt jedinečnosti a originality.

 

Šesťhranné dlaždice, ako použiť šesťhranné dlaždice v kúpeľni

Šesťhranné dlaždice sú skvelým riešením do miestnosti, ako je kúpeľňa. Sú vhodné ako aj obklady na steny tak aj dlažba na podlahu. Budú vyzerať skvele vo všetkých kúpeľniach. Ich odolnosť voči vlhkosti a jednoduché čistenie ich predurčuje na použitie na stenách pri umývadle, stenách sprchovacieho kúta, vane, WC a dokonca aj na podlahe.

Pomôžu zaujímavo zariadiť priestor použitím originálneho vzoru, kombinovaním rôznych typov textúr, kombináciou obkladov vo vysokom lesku aj matné, či kombináciou rôznych farieb. Do malej kúpeľne v tomto prípade je najlepšie zvoliť menšie šesťhranné obklady. Veľké šesťhranné dlaždice budú dobre fungovať vo veľkých kúpeľniach.

 

Šesťhranné dlaždice - ako ich farebne skombinovať?

Šesťhranné dlaždice nazývané aj "voštinové" sú krásnou povrchovou úpravou každého interiéru vrátane kúpeľne. Vďaka dostupnosti v rôznych farbách a v rôznych veľkostiach dávajú veľa možností usporiadania. Šesťhranná dlaždica, hoci priťahuje pozornosť, sa nájde v akomkoľvek štýle. Vytvoria zaujímavý interiér ladiaci do štýlu klasiky, škandinávskeho, retro, rustikálneho, moderného, ​​ale aj vintage a industriálneho. Vhodná konvencia si vyžaduje použitie farieb a doplnkov, ktoré zodpovedajú štýlu.

Mimoriadne hitovým riešením pre moderný interiérový dizajn je použitie bielej šesťhrannej dlažby v kombinácii s výraznou tmavou škárou. Zaujímavým riešením je aj patchwork. Stačí kombinovať dlaždice v tvare šesťuholníka v kontrastných, rôznych farbách. Týmto spôsobom si môžete vybrať iba fragment podlahy alebo steny alebo vytvoriť takú originálnu farebnú kompozíciu na celej ploche.

Veľmi často sa používajú šesťuholníky, ako v prípade polí v šachovnicovom vzore spájajúcich dlaždice v čiernej a bielej farbe. V industriálnych interiéroch je možné použiť kombináciu bielej dlažby s odtieňmi betónu, šedej a dreva. Ide o veľmi obľúbenú farebnú kombináciu.

 

Šesťhranné dlaždice- Mekruy Market

 

Šesťhranné dlaždice kombinované s inými dlaždicami

Šesťhranné dlaždice umožňujú kombinovať ich s inými tvarmi. To vytvára podmienky pre vznik jedinečných, originálnych kompozícií. Šesťhranné dlaždice môžete kombinovať s tradičnými štvorcovými alebo obdĺžnikovými dlaždicami a usporiadať ich rôznymi spôsobmi. Jeden typ môže byť na stene a druhý na podlahe, čo dáva miestnosti zaujímavý efekt.

Tiež na jednej stene môžete kombinovať šesťuholníky s tradičnými dlaždicami. Bez obáv si môžete skombinovať obklady tradičných tvarov s rôznymi textúrami a farbami. Čoraz bežnejším a mimoriadne zaujímavým nápadom je naaranžovať v kúpeľni do polovice steny šesťuholníkové dlaždice a druhú časť natrieť farbou.

Módne šesťhranné obklady v kúpeľni sú nepochybne skvelým riešením vďaka svojej elegancii, originalite a všestrannosti.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Obývacia izba s tehlou na stene


Samolepiace dlaždice do kúpeľne - rýchly spôsob, na lifting interiéru


Keramické dlaždice ako panely

Späť