Zrkadlo zabudované v obklade - spôsob pre mimoriadne usporiadanie kúpeľne

09.12.2022

Zrkadlo je jedným zo základných prvkov každej kúpeľne. V tejto miestnosti zohráva veľmi dôležitú úlohu. Je nevyhnutné pri každodenných hygienických a kozmetických činnostiach, ako je čistenie zubov, holenie, česanie. Je to potrebné aj pri nanášaní make-upu. Okrem toho je nepochybne ozdobou tejto miestnosti, takže má aj dekoračnú funkciu v každej kúpeľni.

Vhodne zvolené kúpeľňové zrkadlá sú nielen funkčné, ale dokážu zmeniť charakter každého usporiadania a ovplyvniť jeho vizuálny efekt. V závislosti od veľkosti kúpeľne alebo jej štýlu zrkadlo v kúpeľni vždy upúta pozornosť aj ako prvok, ktorý opticky zväčší priestor.

Je veľmi dôležité vybrať zrkadlo do kúpeľne premyslene, berúc do úvahy jeho veľkosť, tvar a umiestnenie. Očarujúce zrkadlo v škandinávskom štýle alebo kúpeľňové zrkadlo umiestnené medzi dlaždicami na celej stene musí ladiť s aranžmánom a reagovať na vaše potreby.

Na to, aby plnilo svoju úlohu, je potrebné vedieť namontovať zrkadlovú tabuľu na stenu a zároveň dbať na správne osvetlenie zrkadla a vizuálne hľadisko.

 

Kúpeľňové zrkadlá- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Kúpeľňové zrkadlo zabudované do obkladov - módne a praktické

2. Aké zrkadlo si vybrať do interiéru kúpeľne?

3. Upevnenie zrkadla v kúpeľni - v akej výške?

4. Kúpeľňové zrkadlo - lepené alebo skrutkované?

5. Ako osvetliť zrkadlový povrch?



 

Kúpeľňové zrkadlo zabudované do obkladov - módne a praktické

Možnosť pozrieť sa na seba do zrkadla je základná funkcia, ktorú v kúpeľni plní. Pri výbere závesného zrkadla si môžete vybrať zo širokej ponuky týchto produktov. Pre obmedzený priestor sú stále obľúbené skrinky so zrkadlovými čelami.

Kúpeľňové zrkadlá zavesené na stene sú predovšetkým módne hranaté zrkadlá v ráme. Veľmi často sa volí aj okrúhle zrkadlo v ráme alebo stojace zrkadlo. Rám zrkadla je jeho ozdobou. Ak sledujete najnovšie trendy, určite viete, že zrkadlo vyrobené na daný rozmer môžete namontovať a nalepiť do obkladov.

Zrkadlo bez rámu vlepené do obkladov v kúpeľni je mimoriadne pohodlné riešenie, pretože zaručuje výber malého alebo veľkého zrkadla na požadovaný rozmer. Je to veľmi dôležité, najmä ak sú medzi členmi domácnosti výškové rozdiely. Veľké zrkadlo bez problémov ukáže celú postavu.

Zrkadlo vlepené do obkladov bude mať aj dekoratívnu funkciu. Veľmi častým postupom je frézovanie hornej a dolnej hrany zrkadla. To vnesie charakter do dizajnu interiéru. Ak máte kúpeľňu so šikminou, v takomto interiéri bude dokonale fungovať vlepené zrkadlo. Zrkadlo objednané na mieru u sklenára vyplní celý priestor pod uhlom a vyhnete sa tak diagonálnemu rezaniu dlaždíc.

Pozoruhodná je možnosť vlepenia špeciálnej vykurovacej podložky pod veľké zrkadlo na stene, ktorá zabráni zapareniu zrkadla pri kúpeli. Vykurovanie môže byť kombinované s osvetlením alebo nezávislé.

 

Zrkadlá - Merkury Market

 

Aké zrkadlo si vybrať do interiéru kúpeľne?

Zrkadlá v kúpeľniach sú prvkom, ktorý opticky zväčší priestor. Ak chcete zmeniť vzhľad vašej kúpeľne, môžete postupovať podľa týchto tipov.

  • Ak chcete miestnosť opticky predĺžiť smerom nahor, zvoľte nalepenie zrkadla vertikálne.

  • Ak chcete, aby vaša kúpeľňa vyzerala širšia, zvážte horizontálne zrkadlo.

V malých kúpeľniach sa odporúčajú najmä veľké zrkadlá vlepené do steny. Niekedy môžu byť prilepené po celej stene. Nezabúdajte, že zrkadlo bez rámu na mieru môže mať aj výnimočne dekoratívny charakter. Stačí si vybrať z módnych fáz alebo použiť dekoratívne obklady okolo zrkadla.

 

Upevnenie zrkadla v kúpeľni - v akej výške?

Zrkadlo v kúpeľni by malo byť v takej výške a takej veľkosti, aby ho mohli voľne používať všetci členovia domácnosti. Výber montážnej výšky je do značnej miery určený výškou ľudí, ktorí sa naň budú pozerať. Pri montáži sa oplatí dodržiavať pokyny, ktoré hovoria, že hlava osoby, ktorá sa pozerá do zrkadla, by mala byť v jeho centrálnej časti. Vzdialenosť medzi spodným okrajom zrkadiel a umývadlom by mala byť asi 20 cm.

Pri veľmi veľkých modeloch sa môžete riadiť pravidlom, že spodná hrana zrkadla by mala byť cca 120 cm od podlahy a jeho horná hrana by mala byť v jednej rovine s hornou hranou dvierok. V súčasnosti je v kúpeľni módna voľba stojaceho zrkadla. S minimálnou a maximálnou výškou sa báť nemusíte, no chce to väčšiu plochu.

 

Kúpeľňové zrkadlo - lepené alebo skrutkované?

Zrkadlá pripravené na mieru by sa mali nalepiť na vopred pripravenú rovnú stenu medzi dlaždice alebo priamo na dlaždice. Často je to voľba medzi skrinkou a umývadlom alebo pre väčšie plochy, podľa usporiadania.

Ťažšie sklá zrkadiel v ráme, najmä dekoratívne umiestnené na nábytkovej doske alebo ráme, potrebujú oveľa pevnejšiu oporu, preto sa montujú pomocou skrutiek a hmoždiniek. Potom si môžete byť istí, že vám zrkadlo v kúpeľni nespadne a nikomu neublíži.

Zrkadlo prilepené na stenu

Na kúpeľňové zrkadlo je dobré myslieť ešte pred položením dlažby. Potom je možné naplánovať miesto, kde bude zrkadlo nalepené a nechať na stene nedokončený priestor pre požadovaný rozmer. Najjednoduchšie je vlepiť zrkadlo do vybrania medzi dlaždicami. Toto je najjednoduchší spôsob, ktorý vystavuje zrkadlo najmenšiemu poškodeniu. Len nezabudnite nechať dostatok miesta pri ukladaní dlaždíc. Táto metóda je funkčná, estetická a umožňuje získať rovný povrch dokonale spojený so stenou.

Kúpeľňové zrkadlá na priskrutkovanie

V prípade zrkadiel značnej veľkosti alebo hmotnosti bude skrutkovanie jediným vhodným spôsobom montáže zrkadla na stenu. Lepidlo nemusí mať veľkú váhu. Priskrutkovanie zrkadla zabudovaného do dlaždíc je časovo oveľa náročnejšia metóda ako lepenie a vyžaduje si viac zručností.

Zrkadlo nalepené na dlaždice

Náročnejšia úloha je nalepenie zrkadla na už položený obklad. To si vyžaduje správne vyrovnanie a prispôsobenie špecifického množstva lepidla, aby sa zrkadlo neodlepilo alebo nezošmyklo. Keď si vyberiete vhodné miesto na umiestnenie zrkadla, je potrebné keramický obklad umyť čističom na sklo, aby sa odstránil vodný kameň. Povrch by mal byť suchý.

 

Kúpeľňové zrkadlá- Merkury Market

 

Ako osvetliť zrkadlový povrch?

Osvetlenie zrkadla v kúpeľni zohráva mimoriadne dôležitú úlohu. V prípade zrkadiel vlepených do obkladov si môžete vybrať klasické nástenné svietidlo priskrutkované na stenu alebo osvetlenie integrované do zrkadla. Ak sa rozhodnete pre osvetlenie zabudované do kúpeľňového zrkadla, môže byť vo forme lineárneho alebo bodového systému. Je dôležité, aby sa ľudia pozerajúci do zrkadla cítili pohodlne. Najčastejšie vyberané je zrkadlo s led osvetlením.

Do každého interiéru určite bude dobrou voľbou moderné kúpeľňové zrkadlo zabudované do obkladov.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Kúpeľňový nábytok - zistite viac o kolekcii 2022


Šesťhranné dlaždice do kúpeľne


Podlahové panely do kúpeľne

Späť