Kúpeľňa v škandinávskom štýle – ako ju zariadiť?

26.11.2022

Interiéry v škandinávskom štýle sú už niekoľko sezón hlavným štýlovým trendom a determinantom najnovších módnych trendov. Aranžmány v štýle Scandi dobývajú naše srdcia a úspešne zdobia naše domy. Po obývačke v tomto štýle, spálni a kuchyni prišiel čas na škandinávsku kúpeľňu.

Ako by mala vyzerať škandinávska kúpeľňa? Nájde sa miesto pre útulnosť, v rámci štýlu, ktorý k nám prišiel z ďalekého severu?

 

Vybavenie kúpeľne- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. ABC škandinávskeho štýlu

2. Farby v škandinávskom štýle, ktoré sa oplatí použiť v kúpeľni v tomto štýle

3. Moderná kúpeľňa v škandinávskom štýle - kúpeľňový nábytok a doplnky

4. Ako ozdobiť a otepliť škandinávsku kúpeľňu?

5. Môže byť škandinávska kúpeľňa teplá, útulná a atmosférická?



 

ABC škandinávskeho štýlu

Kvintesenciou štýlu je minimalizmus, jednoduchosť a odkaz na prírodu. Interiéry zariadené v škandinávskom štýle sú svetlé a priestranné, vybavené minimalistickým svetlým nábytkom. Nenájdeme početné drobnosti, dekorácie a detaily, namiesto toho, aby sa svetlo objavili v hlavnej úlohe, rovnako ako aj prírodné, tak aj vo forme dekoratívnych žiaroviek.

Aj keď tento štýl pochádza z ďalekého severu, ktorý spájame s chladom a určitou drsnosťou interiéru, v ktorom sa objaví, môže byť teplý, priateľský a útulný, vychádzajúc s poriadkom a harmóniou. A tieto hlavné determinanty štýlu by sa mali odraziť v škandinávskej kúpeľni.

 

Sanitárna keramika- Merkury Market

 

Farby v škandinávskom štýle, ktoré sa oplatí použiť v kúpeľni v tomto štýle

Škandinávsky štýl je založený na pestrých farbách. Jemná béžová, odtiene sivej, svetlohnedej a klasická nadčasová biela farba, je ideálnym základom pre každú škandinávsku štylizáciu. Doplnia sa prírodné materiály ako vzácne a teplé drevo, biela tehla, svetlý dekoratívny kameň či mramor. Na usporiadanie kúpeľne v škandinávskom štýle sa oplatí čerpať z uvedenej farebnej palety.

Ideálnym pozadím pre celé usporiadanie bude biela alebo tiež mierne šedá podlaha a nástenné dlaždice, vďaka ktorým bude interiér vyzerať priestranný a jasný. Svetlé farby miestnosť opticky zväčšia a kúpeľňa v škandinávskom štýle vyzerá skvele.

Ďalším nápadom na usporiadanie škandinávskej kúpeľne môže byť použitie dlaždíc s imitáciou dreva a ich kombinácia s bielou keramikou. Dlažby pripomínajúce drevo vytvárajú skutočný dizajn interiéru, ktorý dokonale ozdobí škandinávsku kúpeľňu.

 

Moderná kúpeľňa v škandinávskom štýle - kúpeľňový nábytok a doplnky

Škandinávsky štýl je založený na jednoduchých, minimalistických formách a funkčnosti - a taký by mal byť nábytok v kúpeľni. Biele jednoduché prvky poskytnú vnútorný charakter a zdôraznia dominantný štýl. Nábytok s jednoduchými tvarmi sa dokonale zhoduje s škandinávskou kúpeľňou, ktorá je zachovaná v typickom farebnom štýle a je vyrobená z prírodných materiálov.

Škandinávske interiéry sú skvelým miestom pre drevené skrinky alebo napríklad s bielymi lakovanými frontami. Ak si chcete zariadiť malý priestor, stojí za to siahnuť po mimoriadne funkčných kúpeľňových skrinkách Merkury Market. Široký rozsah umožní každému zvoliť si nábytok dokonale zodpovedajúci povahe škandinávskej kúpeľne. Malý priestor kúpeľne nemusí byť problémom. Je dôležité správne upraviť všetko vybavenie, napr. Zavedením sprchového kútu namiesto vane.

 

Vane a vaňové zásteny- Merkury Market

 

Ako ozdobiť a otepliť škandinávsku kúpeľňu?

Na oteplenie interiéru kúpeľne Scandi sa oplatí použiť malé doplnky. V tejto úlohe sú drevené dávkovače, ľanové alebo prútené koše na bielizeň a mäkké, ľahké podlahové koberec perfektné. Stojí za to premýšľať o vonných sviečkach, ktoré prinesú relaxačnú náladu interiéru počas kúpeľa.

V kúpeľni v duchu Scandi môže byť veľké zrkadlo, ktoré do miestnosti pridá hĺbku. Naším lídrom je okrúhle zrkadlo v bielom alebo drevenom ráme. Ak chcete tiež usporiadať funkčnú kúpeľňu, musíte si pamätať zvoliť správne osvetlenie - najmä ak v kúpeľni nie je prístup k prirodzenému svetlu.

 

Môže byť škandinávska kúpeľňa teplá, útulná a atmosférická?

Určite áno! Kombinácia jasných farieb vo forme dlaždíc a armatúr s teplým drevom vo forme dekorácií a príslušenstva nábytku je osvedčeným receptom na útulný interiér. Svetlá škandinávska kúpeľňa môže byť kráľovstvom luxusnej a pohodlnej relaxácie ako SPA salón. Takže ak uvažujete o výbere tohto štýlu, môžete sa úspešne zamerať na škandinávsky minimalizmus.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Aký kvet do kúpeľne - 8 najlepších kvetov do kúpeľne


Ako vyrobiť skrinku na umývadlo?


Kozmetika v kúpeľni - ako ju skladovať. Zistite, aké produkty a príslušenstvo vám túto úlohu uľahčia

Späť