Keramika v interiéri

18.04.2023

V interiérovom dizajne je dôležitých veľa prvkov – krásu celej miestnosti tvoria podlahy, steny, nábytok, ale aj doplnky. Atraktívne izby sú preto spojením mnohých rôznych prvkov, originálny vzhľad obývačky, kuchyne či spálne získate zameraním sa na zaujímavé a nevšedné riešenia a jedinečné materiály. Jedným z najčastejšie používaných materiálov v interiérovom dizajne je nepochybne keramika. Môže mať mnoho podôb, ako obklady, ktoré sa kladú na steny či podlahy, tak aj keramické doplnky, ktoré potešia svojim vzhľadom. Pozrite sa, aké keramické prvky môžete zaviesť do rôznych miestností.

Keramické obklady- Merkury Market


V tomto článku:

1. Dekoratívna keramika v obývačke

2. Keramické akcenty v kuchyni

3. Keramika a kúpeľňa - dokonalá kombinácia

4. Keramika v predsieni

5. Dekoratívna keramika a spálne



Dekoratívna keramika v obývačke

Keramika v obývačke sa väčšinou objavuje vo forme doplnkov. Obývacia izba je miesto plné tepla a pohodlia, z tohto dôvodu sa tam zvyčajne nekladie keramická dlažba. Dá sa tam však zaviesť keramika vo forme váz a kvetináčov. Krásne nádoby, vázy, črepníky, krytky a misky z keramiky môžu mať rôzne tvary a veľkosti, takže ich zladiť do konkrétneho aranžmánu by nemalo byť také zložité. Atraktívnosť a rozmanitosť keramických výrobkov bude výhodou, pokiaľ ide o ich použitie v obývacej izbe. Moderné interiéry sa zameriavajú na funkčnosť a estetiku, preto nezabúdajte, že každý prvok by mal byť pekný, ale aj praktický. V súčasnosti sa keramické výrobky vyznačujú vysokou pevnosťou a vysokou estetikou, takže je z čoho vyberať!

Keramické akcenty v kuchyni

Kuchyňa je miestom, kde je najdôležitejšia čistota a hygiena. Z tohto dôvodu tu budú keramické dlaždice fungovať skvele. Keramické dlaždice, ktoré sa ľahko čistia a sú jedinečné z hľadiska dekorácie, sú atraktívnou možnosťou pre kuchyňu. Keramické obklady a dlažba Merkury Market môže mať rôzne farby a vzory, vďaka čomu sa ľahko zladí s klasickými aj modernejšími aranžmánmi. Na svoje si tu ľahko prídu milovníci štýlovej keramiky, ale aj tí, ktorí uprednostňujú minimalistickejšie, módnejšie riešenia.

Keramické obklady- Merkury Market

Keramika a kúpeľňa - dokonalá kombinácia

Keramické obklady a dlažby aj kúpeľňová keramika sú prvky, ktoré si v kúpeľniach nájdu svoje dokonalé miesto. Keramické dlaždice sa v takomto usporiadaní postarajú nielen o hygienu a bezpečnosť, ale aj o estetiku miestnosti a keramika v podobe vaní, WC a umývadiel bude funkčnou súčasťou každého domu a bytu. Aranžmán možno úspešne doplniť keramickými doplnkami, napríklad keramickými nádobami na mydlo alebo keramickými vázami na kvety. Pri navrhovaní a zariaďovaní kúpeľne môžete staviť na zaujímavé riešenia. Luxusná keramika zdôrazní jedinečný charakter kúpeľne, najmä ak v nej chcete zariadiť miestnosť hodnú rafinovaného SPA. Na druhej strane ľudí orientujúcich sa na prírodné riešenia určite zaujme mestská džungľa či prírodné štýly. Do tohto štýlu možno vniesť motív kameňa alebo prírodného dreva vďaka keramickým dlaždiciam.

Keramika v predsieni

Rovnako ako v kuchyni a kúpeľni, aj v predsieni sa bude skvele hodiť keramická dlažba. Ľahko sa čistí, vďaka čomu je udržiavanie v čistote oveľa jednoduchšie. Na usporiadanie interiéru tak, aby miestnosť dostala ten správny ráz, môžete použiť rôzne farby a vzory. Vsádzate na klasické riešenia? Perfektné preto budú obklady v béžových alebo krémových farbách. Ako dekory môžete použiť dlaždice s kvetinovým motívom. Pre moderné aranžmány používajte výrobky, ktoré budú ekonomické vo svojej forme alebo ktoré majú geometrické vzory.

Obklady- Merkury Market

Dekoratívna keramika a spálne

Spálne, rovnako ako obývacie izby, by mali byť útulné, a preto sú tu usporiadané skôr panely ako keramické obklady. Neznamená to však, že sa keramiky v spálni musíte úplne vzdať – predstavte ju v podobe dekorácií, ktoré ladia s klasickým či moderným štýlom doplnkov. Vázy, misky, hrnce a kryty na kvetináče budú pre túto úlohu ideálne.


Inšpirujte sa!


Živicová škárovacia hmota na dlaždice - čo to je a kde ju použiť?


Keramické dlaždice ako podlahové panely


Čo je glazúra? do akých interiérov by ste ju mali vybrať?


 

Späť