Interiéry v štýle glamour

02.09.2022

Štýl glamour je nepochybne jedným z najobľúbenejších štýlov v interiérovom dizajne. Na jednej strane je plný šiku, pôvabu, elegancie a luxusu a na druhej strane eklektický a plný kontrastov.

Glamour štýl bývania je pre niekoho oslnivý, pre iného synonymom gýča a prehnania, no určite nikomu nie je ľahostajný. Pomocou vhodných doplnkov a nábytku ľahko zariadite svoj byt a dodáte mu luxusný charakter a pôvab.

V tomto článku vám prezradíme, na čo sa zamerať pri zariaďovaní interiéru a aké vybavenie použiť, aby ste si doma užili glamour štýl!

 

Pohovky- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. História a pôvod tohto štýlu

2. Pochopte glamour štýl - jeho hlavné charakteristiky

3. Farby v interiéri zariadené v glamou štýle

4. Nábytok v glamour interiéroch

5. Doplnky v štýle glamour

6. Ako zariadiť interiér v štýle glamour?

7. Ako zariadiť obývačku v štýle glamour?

8. Spálňa - útulný interiér v glamour štýle

9. Kúpeľňa v štýle glamour

10. Glamour kuchyňa

11. Bývanie v glamour interiéri – striedmosť je dôležitá



 

História a pôvod tohto štýlu

„Glamour“ je anglické slovo a znamená pôvab. Samotný štýl začal v USA počas zlatého veku Hollywoodu. Spočiatku sa objavoval v móde, ktorú na červených kobercoch predvádzali hollywoodske hviezdy 30. rokov. Preto sa tento spôsob bytia dodnes spája s divami na plátne alebo na javisku. Takmer v rovnakom čase sa glamour štýl presunul z módy do hviezdnych bytov. Interiérový dizajn bol plný luxusu, ktorý žiaril ako šperky.

Postupom času sa interiérový dizajn stal viac utlmeným, ako je vidieť v priebehu rokov. V súčasnosti už glamour neoslňuje bohatstvom, no štýl je stále plný prepychu, elegantný a luxusný. Byt v glamour štýle môže mať dnes každý, koho táto estetika fascinuje.

 

Konferenčné stolíky- Merkury Market

 

Pochopte glamour štýl - jeho hlavné charakteristiky

V glamour štýle je najdôležitejší celkový efekt, ktorý vzbudzuje fascináciu bohatosťou v kombinácii s extravaganciou, trochou tajomna a odtrhnutím od okolitej reality. Štýl glamour nie je obmedzený pravidlami, ale má dôležité črty, akými sú zdobený, masívny, prešívaný nábytok plný barokovej nádhery.

Ide o pohodlné, priestranné pohovky a sedačky, veľké kreslá, čalúnené kreslá. Dojem luxusu v tomto štýle umocňujú lesklé látky, pútavé ušľachtilé materiály a elegantné glamour doplnky. Dekoratívne stojace lampy, krištáľové lustre, obrazy a zrkadlá v ozdobných rámoch vyzerajú nádherne v glamour aranžmáne.

 

Farby v interiéri zariadené v glamou štýle

Glamour interiéry milujú čiernu a tmavé dominantné farby ako bordová a fialová. Dokonalou kombináciou sú pre ne žiarivé zlato a striebro, ktoré sú neoddeliteľným prvkom elegantnej glamour estetiky. Základ aranžmánu je najlepšie vytvoriť v tlmených farbách s použitím jasných farieb, ako je biela, jemne modrá a svetlošedá, béžová. Tento štýl rád kombinuje farby, má rád aj kontrastné duety, napríklad čiernu a bielu.

 

Nábytok v glamour interiéroch

Najlepšou voľbou je prešívaný glamour nábytok – pohovky a kreslá s veľkými rozmermi a čalúnením v štýle art deco alebo elegantnom retro štýle. Dobre poslúžia kreslá a taburetky zo saténu či velúru, pohovky Chesterfield. Budú zdôrazňovať luxus usporiadaného interiéru.

Historický nábytok či barokové starožitnosti tu nie sú potrebné, dobre sa tu uplatní klasický aj moderný nábytok. Popri obývačkovom nábytku sú najobľúbenejším nábytkom v glamour štýle regály, konzoly s mramorovými policami a zdobené drevené komody. Všetok atmosférický nábytok vyrobený zo skla a so zrkadlovými povrchmi. Konferenčné stolíky sú veľmi dôležité. Malé stolíky so zlatými nohami, mramorovými alebo sklenenými doskami dodajú interiéru ľahkosť.

 

Doplnky v štýle glamour

Ak chcete dosiahnuť útulný a elegantný efekt, venujte pozornosť textíliám. Saténové závesy, záclony, vankúše, obliečky na vankúše a prikrývky sú ideálne pre glamour interiér. V doplnkoch si môžeme dovoliť extravaganciu. Vyberte si dekoratívne zrkadlá vo vyrezávaných rámoch, krištáľové lustre, zlaté kľučky, úchytky, fotorámiky, lampy, priehľadné vázy a sklenené svietniky s bielymi sviečkami, ktoré doplnia luxusný charakter interiéru.

 

Ako zariadiť interiér v štýle glamour?

Glamour miluje kontrasty, sýte farby a mieša štýly. V nadväznosti na barokovú formu a nábytkové dekorácie bez problémov ladí so súčasným minimalistickým dizajnom, pretože minimalistický nábytok je dokonalým duom pre retro prvky. Baroková prešívaná pohovka sa bude skvele vynímať ku konferenčnému stolíku z kovu a skla. K vyrezávanému štylizovanému stolu možno umiestniť súčasné stoličky. Minimalizmus je veľmi často základom pre vytvorenie aranžmánu a pozadia pre dekoratívny, lesklý nábytok a doplnky, ktoré vytvárajú glamour atmosféru. Kombináciou modernosti a tradičných foriem je moderný glamour štýl, ktorý sa dnes veľmi často používa.

 

Sedačky- Merkury Market

 

Ako zariadiť obývačku v štýle glamour?

Obývacia izba je srdcom domova spojeným s relaxom, teplom a útulnosťou. V glamour obývacej izbe je samozrejme najdôležitejší sedacia súprava v podobe masívnych pohoviek, sedačiek a kresiel. Ako čalúnenie použite jemný satén a velúr. Vyberte si zodpovedajúce ťažké závesy vo výrazných farbách alebo svetlé záclony. Útulnosť dodajú aj koberce s hladkým alebo dlhým vlasom. Obohaťte glamour obývaciu izbu o lesklé, atmosferické doplnky - stačí dať konferenčný stolík v odtieni zlata alebo zavesiť krištáľový luster. Aranžmán doplnia zrkadlá, vázy a rámiky na fotografie.

 

Spálňa - útulný interiér v glamour štýle

V glamour spálni bude najdôležitejšia posteľ s prešívaným veľkým čelom. Na čalúnenie opierky hlavy aj na závesy použite jemne trblietavé látky. Zvoľte svetlé farby stien, ktoré dodajú interiéru ľahkosť a zaručia pokojný odpočinok. Glamour štýl v spálni zvýraznia doplnky ako nočný stolík so zlatými alebo striebornými dekoráciami, nočné lampy so zaujímavými tienidlami a lesklými nohami. Venujte pozornosť hre svetiel. Ak sa do interiéru nedostane veľa slnečného svetla, pridajte zrkadlá, ktoré priestor presvetlia.

 

Kúpeľňa v štýle glamour

Glamour kúpeľňa je spojená s voľne stojacou vaňou na lesklých kovových levích nohách. Ide však o nemalé náklady a vyžaduje si aj veľa miesta. S malou plochou dajte interiéru štýl umiestnením stola na pozlátené nohy. Umiestnite svoju kozmetiku do sklenených nádob alebo pozlátených škatúľ. Mramor a veľké zrkadlo v zlatom ráme a dokonca aj osvetlenie s kryštálmi a imitáciami kryštálov tu bude perfektné.

 

Glamour kuchyňa

Ideálny bude nábytok upravený do vysokého lesku. K tomu zlaté doplnky - kľučky, kohútiky, digestor. Krásne sa sem budú hodiť mramorové dosky, ktoré sú nielen odolné, ale aj úžasne vyzerajú.

 

Bývanie v glamour interiéri – striedmosť je dôležitá

Rovnováha je veľmi dôležitá pri zdobení glamour interiérov. Výrazné a jasné prvky sú dôležité, pretože upútajú pozornosť a vytvárajú krásnu dekoráciu. Pamätajte však, že príliš veľa z nich môže mať opačný účinok a bude pôsobiť ohromujúco. Je zrejmé, že glamour interiér musí oslniť, no pamätajte na to, aby ste neprekročili hranicu, keď sa interiér stane vyčerpávajúci a ohromujúci.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Aká rohová sedačka do obývačky v štýle new york - - najzaujímavejšie trendy 2022


Interiéry v eklektickom štýle - dizajn plný protikladov


Kuchyňa v štýle shaker - fenomenálny minimalizmus

Späť