Interiérové doplnky - ako rýchlo a lacno zariadiť útulný domov

18.10.2022

Dekorácie a bytové doplnky majú veľkú silu. Aj ten najlepšie ušitý aranžmán je bez nich prázdny a nevýrazný. Práve drobné nenápadné detaily dotvárajú atmosféru miestnosti, zútulňujú ju. Nie je tiež žiadnym tajomstvom, že cena vychytávok, ktorými si môžete upraviť izbu, vás môže zraziť z nôh. Stáva sa, že interiérové ​​doplnky stoja veľa, niekedy dokonca toľko ako samotný nábytok, alebo aj viac. Nie vždy sa však na ne oplatí míňať majland.

Ak vás zaujíma, ako ušetriť pri zariaďovaní, ako si zariadiť útulný byt lacno a rýchlo, zistite, čo radia naši špecialisti! Poradíme Vám v článku, kde nájdete aj tipy, ktoré vám prezradia, aké dekorácie si zaobstarať a ako využiť doplnky a ozdobiť útulnú obývačku, spálňu či kuchyňu.

 

Dekorácie a bytové doplnky- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Ako si vybrať doplnky do interiéru?

2. Dizajnové a funkčné ... aké by mali byť interiérové ​​dekorácie?

3. Detaily šité na mieru ... alebo ako to nepreháňať so zariaďovaním interiéru?

4. Atmosférické lampy sú útulný domov?

5. Štýlové doplnky do bytu – ako ich vybrať?

6. Závesy pre útulnú obývačku

7. Rolety a žalúzie - prírodné materiály v usporiadaní obývacej izby

8. Koberec, ktorý vytvorí útulnú obývačku

9. Keramika ako jedinečná stolová dekorácia a nielen



 

Ako si vybrať doplnky do interiéru?

Umenie výberu detailov, doplnkov a dekorácií – teda všetkých tých drobností, ktoré dodávajú interiéru štýl a charakter – na rozdiel od vzhľadu, nie je ľahká úloha. Tu je jednoduchý príklad. Zamyslite sa nad tým, či ste si niekedy kúpili drobnosť na dekoráciu interiéru len preto, že na výstave vyzerala fantasticky a po návrate domov ľutujete kúpu, pretože sa vám detail vôbec nehodí do interiéru? Ó áno.

Problém je, že o umení výberu doplnkov pre konkrétne štýly vieme stále príliš málo. Ak chcete, aby bol váš byt udržiavaný v dobrom štýle, musíte sa naučiť umeniu zladiť dekorácie s charakterom interiéru. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť urobiť správne rozhodnutia.

 

Kreslá- Merkury Market

 

Dizajnové a funkčné ... aké by mali byť interiérové ​​dekorácie?

Štýlové doplnky do bytu majú potešiť oko, no málokedy je to ich jediná funkcia. Rovnako dôležité je, či majú nejaké praktické využitie, ako napríklad nábytok do obývačky, zrkadlá alebo textílie.

Znamená to však, že by ste mali úplne opustiť zdanlivo zbytočné predmety? Nie, ale pamätajte na rozvahu pri hľadaní módnych doplnkov do bytu – niektoré prvky sú navrhnuté tak, aby dodali okoliu útulnosť, čo je mimoriadne dôležité. Bytové dekorácie totiž ovplyvňujú náladu členov domácnosti a neslúžia len ako reprezentatívne.

 

Detaily šité na mieru ... alebo ako to nepreháňať so zariaďovaním interiéru?

Chcete si vytvoriť útulnú spálňu, štýlovú obývačku, elegantnú predsieň, no neviete ako? Držte sa dvoch pravidiel.

Po prvé, menej je viac. Niekedy jedna konkrétna ozdoba dokáže viac ako zložito zložená zostava. Elegantné závesy, nezvyčajný koberec, exotická kvetina, dizajnový obrázok alebo figúrka prinesená z dlhej cesty sú len niektoré z dekorácií, ktoré sa môžu stať kráľovnou interiéru.

Druhé zlaté pravidlo hovorí, že dekorácie by mali zdôrazňovať charakter interiéru. Ak chcete napríklad zariadiť útulnú spálňu v škandinávskom štýle, vyberte si jednoduché svetlé doplnky. Vzorované textílie alebo príliš bohaté dekorácie v takomto interiéri nebudú fungovať. Dôslednosť dizajnu je veľmi dôležitá. Ak máte definovaný štýl danej miestnosti, držte sa jej rámca aj pri výbere dekorácií.

 

Pohovky- Merkury Market

 

Atmosférické lampy sú útulný domov?

Nepochybne áno! Interiéroví dizajnéri ako mantru opakujú posolstvo, že ak sa za niečo oplatí minúť viac, tak za veci, ktoré používame často a ktoré majú najväčší vplyv na vzhľad interiéru. A medzi takéto predmety určite patria lampy, lustre a nástenné svietidlá. Svietidlá vyniknú a určujú štýl interiéru.

Nemôžete si vybrať hocijaké, najmä ak si vyberáte svietidlá na kuchynský ostrovček, stôl do jedálne alebo do obývačky. Nemusí však ísť o osvetlenie s honosným dizajnom, s pozlátením a kryštálmi. Malo by sa dobre hodiť k štýlu interiéru a dopĺňať ho. Lampa je často dokonca vrcholom dekorácie. Preto je to prvok, do ktorého sa oplatí investovať

 

Štýlové doplnky do bytu – ako ich vybrať?

Nebojte sa s hľadaním doplnkov a dekorácií začať s presným plánom. Môžete si prelistovať interiérové ​​katalógy a sprievodcov, inšpirujte sa horúcimi trendami na internete. Zistite, ktoré z nich sú v súlade so štýlom zdobeného interiéru. Útulná spálňa získa eleganciu, ak zvolíte dizajnovú nočnú lampu. Na zdôraznenie útulnej atmosféry v kúpeľni môžete použiť obklady pripomínajúce drevo, ktoré dokonale zútulnia každý priestor. áno, dlaždice môžu byť dekoráciou!

Nestojí za to nasilu hľadať drobnosti, niekedy sa oplatí zvoliť klasiku a minimalizmus. Nie vždy drahé kusy nábytku a doplnky sú kľúčom, aby ste dosiahli úspešný styling. Stáva sa, že najviac príjemné interiéri sú tie, ktoré boli ozdobené srdcom, nie nevyhnutne za milióny.

Ktoré lacné príslušenstvo má najväčšiu silu? Tu je náš zoznam 5 najlepších!

 

Závesy pre útulnú obývačku

Závesy, rovnako ako rolety, sú dizajnovým prvkom, ktorý vymieňame len zriedka. Preto sa oplatí prispôsobiť ich dizajnu interiéru a zabezpečiť, aby boli kvalitné. Mali by sa dať ľahko čistiť a pri praní by sa nemali deformovať.

 

Rolety a žalúzie - prírodné materiály v usporiadaní obývacej izby

Čoraz častejšie sa najmä v moderných interiéroch vzdávame záclon a závesov. Namiesto toho sa zameriavame na rolety aj na žalúzie. Stávajú sa viditeľnejšími a určujú usporiadanie okien. Preto sa oplatí uistiť sa, že sa dobre hodia k štýlu interiéru. Navyše ich používame každý deň – zdvíhanie a spúšťanie – a nevymieňame ich príliš často. Pre všetky tieto dôvody sa oplatí dať do nich trochu viac, aby sme mali istotu, že nám budú dobre slúžiť.

 

Kreslá- Merkury Market

 

Koberec, ktorý vytvorí útulnú obývačku

Na nejaký čas sme sa vzdali interiérových kobercov. Našťastie si tak opäť získavajú na popularite. Zahrejú interiér a zdôraznia jeho štýl. Pri kúpe koberca je dobré investovať do kvalitného produktu. Koniec koncov, podlieha oderu a deformácii. Okrem toho môže vplyvom čistiacich prostriedkov a slnka zmeniť farbu.

 

Keramika ako jedinečná stolová dekorácia a nielen

Krásny obedová sada je niečo, čo zdobí naše domovy už desiatky či dokonca stovky rokov. Keramické taniere a šálky sú často nádherne zdobené a ich forma prekvapuje prepracovanosťou a rafinovanosťou tvarov. Na druhej strane čoraz častejšie nájdete modernejší porcelán, ktorého dizajn sleduje jednoduché tvary a jednoduché farby. Takýto riad je hitom v prípade miestností s minimalistickým charakterom.

Keramika je preto dokonalým príkladom interiérového doplnku, ktorý má okrem dekoratívnej funkcie aj praktické využitie. Pre náš porcelán vieme pripraviť špeciálnu policu alebo vitrínu, aby zdobili naše okolie nielen počas stolovania, ale aj mimo neho.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Dekory do kúpeľne - ako ich vybrať a použiť v usporiadaní?


Úložný priestor v detskej izbe praktické riešenia ktoré pomôžu udržať poriadok v izbe vášho drobca!


Originálne osvetlenie stola – ako si vybrať správne osvetlenie stola?

Späť