Dekory do kúpeľne - ako ich vybrať a použiť v usporiadaní?

06.10.2022

Dekory aranžmánov sa s nadšením vyberajú do interiéru, kde plnia nielen estetickú, ale veľmi často aj kompozičnú funkciu. Elegantne oddeľujú rôzne zóny v kúpeľni a nielen tam a na druhej strane tiež zvýrazňujú horizontálne alebo vertikálne usporiadanie dlaždíc.

Dekory sú veľmi mohutné, môžu do interiéru vniesť dynamiku či statiku a tvoria pozadie kúpeľňovej keramiky, nie je ťažké nájsť ideálne podľa vašich preferencií..

Dnes vás pozývame na cestu do sveta dekorov. Navrhneme, ktoré leitmotívy sú v nadchádzajúcej sezóne módne, aj to, ako využiť dekory na usporiadanie kúpeľne, aby vytvorili krásnu, konzistentnú a nie prehnanú štylizáciu v miestnosti.

Predstavíme vám najzaujímavejšie nápady na modely dekorov a dekoratívnych obkladov, ktoré si môžete zakúpiť v našom kamennom a internetovom obchode. Zistite, ako si vybrať kúpeľňové dekory a efektne ich vystaviť v interiéri!

 

Dekory k obkladom a dlažbám- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Dekoratívne obklady stien v kúpeľni - ako ich zladiť do interiéru

2. Dekory do kúpeľne kde by ste ich mali použiť

3. Dekory v moderných kúpeľniach

4. Dekory vo veľkých kúpeľniach

5. Dekor do malej kúpeľne

6. Dekory v časti umývadla

7. Dekoratívne obklady - dekory do kúpeľne



 

Dekoratívne obklady stien v kúpeľni - ako ich zladiť do interiéru

Dekory k obkladom a dlažbám sú určené na dokončovanie a zdobenie interiérov. Hneď na úvod je v tomto prípade vhodné zdôrazniť, že dekory je potrebné používať s mierou a múdro. Pokiaľ ide o prebytok, môže byť ohromujúci a niekedy dokonca únavný. Umiestnenie dekoratívnych dlaždíc by malo byť obmedzené na vybrané zóny alebo pás oddeľujúci určité priestory.

Kúpeľňové dekory sú navrhnuté najmä na zdobenie ako doplnok základnej kolekcie obkladov či dlažieb. Môžu mať podobný formát ako základné dlaždice alebo sa naopak môžu líšiť tvarom a veľkosťou - môžu mať tvar obdĺžnikovej, podlhovastej dlaždice, ozdobnej lišty alebo rímsy.

Pre styling kúpeľne sa najčastejšie používajú nástenné dekory alebo ozdobné lišty, ktoré sú vrcholom obkladovej línie. Alebo môžete použiť veľké farebné dekoratívne dlaždice tvoriace pás dlaždíc vo vybranej zóne, napríklad v sprche, na oboch stranách zrkadla alebo na stene s keramikou. Ich využitie môže byť naozaj široké, okrem toho vo veľkej miere všetko závisí od dizajnu a vkusu majiteľa.

 

Obklady- Merkury Market

 

Dekory do kúpeľne kde by ste ich mali použiť

Kam je dôležité umiestniť dekory v kúpeľni? Možností je veľa, v závislosti od veľkosti a dispozície miestnosti je možné obklady použiť na plochy stien a podlahy, v sanitárnom priestore alebo v sprchovom kúte. Ich použitie pomôže ozdobiť a oživiť interiér kúpeľne, v ktorej dominujú jednotné, tlmené farby.

Jednofarebné kúpeľňové obklady bez akýchkoľvek ozdôb môžu byť elegantným podkladom pre dekoratívne obklady v sanite alebo sprchovom kúte. Dekory sa výborne hodia ako panel na vaňu alebo dokonca aj na podomietkový set, môžu vytvoriť aj ozdobný pás tiahnuci sa od podlahy až po strop.

Dlaždice v malom formáte sú vrcholom línie obkladov alebo ozdobou línie umývadla. Jedinečné možnosti ponúkajú aj jednotlivé dekoratívne obklady, ktoré možno vertikálne alebo horizontálne kombinovať a vytvárať tak rozprávkový obraz. Tento typ riešenia sa často nachádza v moderných, elegantných kúpeľniach.

Tu je niekoľko najzaujímavejších inšpirácií s dekormi v hlavnej úlohe.

 

Dekory v moderných kúpeľniach

Pripravené aranžmány sú často inšpiráciou pri dokončovaní interiéru. Tie v modernom štýle kombinujú výrazné farby a dizajnové formy.

Toto je náš prvý návrh. Veľké matné modré a biele dlaždice sú kombinované s geometrickým dekorom Reflection Navy. Celý aranžmán dokonale zapadá do štýlu kúpeľne, ktorej dominujú zlaté doplnky a elegantné osvetlenie. Kúpeľňa, hoci šetrí nábytok a doplnky, vytvára jedinečnú atmosféru domáceho SPA salónu.

 

Dekory k obkladom a dlažbám- Merkury Market

 

Dekory vo veľkých kúpeľniach

Dekory sa budú hodiť najmä do veľkej kúpeľne alebo elegantnej kúpeľne. Pri šikovnom použití sa rozdeľujú na jednotlivé zóny alebo vytvárajú vzorované obrázky.

Náš návrh pre veľké kúpeľne je kombináciou obdĺžnikových zelených obkladov s viacfarebným dekorom Goldgreen. Kombinácia vyzerá krásne na väčšej ploche v kombinácii so zlatými alebo striebornými doplnkami. Vertikálny dekor Goldgreen nájdete na stene vedľa zrkadla alebo v sprchovom kúte walk-in.

 

Dekor do malej kúpeľne

Zóny, ktoré sa dajú rozlíšiť v stylingu kúpeľne, nemusia byť oddelené stenami, nábytkom alebo fyzickými priečkami. Úspešne ich nahradia dekory alebo ozdobné lišty, ktoré vám umožnia opticky usporiadať priestor a zdôrazniť jednotlivé priestory. Dekoratívne obklady určite očaria malú kúpeľňu a vnesú do jej interiéru sviežosť ale aj pestrosť.

 

Špecialista radí!

Stojí za to použiť dekory aj v malej kúpeľni! V prípade ak sú správne vystavené, môžu urobiť kúpeľňu väčším a priestrannejším miestom. Svetlé dlaždice a veľké zrkadlá, ktoré krásne odrážajú svetlo a rozjasňujú interiér, tu budú perfektným doplnkom.

 

Dekoratívne obklady do veľkej kúpeľne krásne zvýraznia umývadlovú zónu a dekory použité na stene pri vani alebo v sprchovacom kúte spestria priestor na kúpanie.

V modernej kúpeľni so závesnou záchodovou misou možno ako obklad rámu použiť dekoratívne obklady. Smerovanie obkladov a ich tvar má obrovský vplyv na výsledný vzhľad miestnosti. Ak je interiér pomerne nízky, je lepšie rozhodnúť sa pre obklady a ozdobné lišty podlhovastého tvaru, ktoré miestnosť opticky predĺžia.

 

Dekory v časti umývadla

Umývadlová časť s elegantným odhaleným zrkadlom je veľmi často ústredným bodom kúpeľne. Práve z tohto dôvodu je sanita jedným z obľúbených miest pre dekoratívne obklady. Jedným z najhorúcejších trendov tejto sezóny sú dekory s rastlinným motívom, ktoré sa výborne hodia na dekoráciu sanitárneho priestoru.

V nižšie uvedenom usporiadaní pre kúpeľňu, je potrebné Dekor Aqua Garden použiť v jednom z najobľúbenejších rastlinných vzorov. Dekor bol použitý v sanitárnom priestore ako pozadie pre zrkadlo. Dokonale obnažuje keramiku a dodáva jej jedinečný charakter.

 

Dekoratívne obklady - dekory do kúpeľne

Páčia sa vám prezentované malé dekory? Dnešné dekoratívne dlaždice dokážu brilantne ozdobiť priestor. Odvážte sa! Ak chcete byť odvážni, vyberte si farbu a nebojte sa kombinovať rôzne vzory v jednom interiéri. Šikovne vybrané obklady dokážu v každej kúpeľni zázraky – dokážu zaujať a upútať zaujímavým dekorom, alebo naopak – poskytnúť neutrálne pozadie, ktoré priestor opticky zväčší.

Ak sa vám páčili naše inšpirácie, určite navštívte našu predajňu. Máme pre vás širokú škálu dekorov a dekoračných líšt, ktoré sa hodia do každej kúpeľne.

 


 

Inšpirujte sa!!!

 

 

Komoda do kúpeľne - moderné riešenie


Španielske dlaždice v interiéroch


Kozmetika v kúpeľni - ako ju skladovať. Zistite, aké produkty a príslušenstvo vám túto úlohu uľahčia

Späť