Atraktívna a moderná predsieň z kameňa

21.05.2023

Moderný interiérový dizajn využíva neobvyklé riešenia. Zameriava sa na nevšedné materiály a zaujímavé kombinácie farieb a vzorov. Atraktívne motívy sú spojením dobrého nápadu a estetického prevedenia. Hitom v móde interiérového dizajnu sa v poslednej dobe stáva dekoračný kameň, ktorý sa umiestňuje ako na steny, tak na podlahy, ako aj na stropy.

Pomocou dekoratívneho kameňa môžete zariadiť zaujímavé interiéry. V predsieni môžete ozdobným kameňom obložiť iba fragment steny - uvidíte, že aj taká malá zmena dodá úžasný efekt! Pozrite sa, ako môže interiérový dekoračný kameň potešiť, aké farby sa oplatí zvoliť a či je lepšie zvoliť si na dekoráciu prírodný kameň alebo umelý kameň.

Atraktívna a moderná predsieň z kameňa


V tomto článku:

1. Kameň na dekoráciu interiéru

2. Chodba s ozdobným kameňom

3. Prírodný kameň alebo umelý kameň?

4. Alebo dekoratívne dlaždice?

5. Pre moderné a klasické usporiadanie interiéru

6. Kameň alebo tehla?

7. Svetlé alebo tmavé farby

8. Zdobenie chodby kameňom - ​​prečo to stojí za to?

9. Je ťažké položiť kameň?



Kameň na dekoráciu interiéru

Obloženie chodby dekoračným kameňom je odvážny krok, o ktorom sa však rozhoduje čoraz viac ľudí. Táto dekorácia je jedinečná a zároveň nezaberá veľa miesta - je to napokon konečná úprava povrchu steny chodby. Využitie dekoračného kameňa v interiérovom dizajne je tiež veľmi široké, a tak je ľahké zladiť niečo zaujímavé k vybranému štýlu interiéru alebo architektonickým predpokladom.

Dekoračný kameň sa používa najmä na steny, ale nachádza sa aj na podlahách a dokonca aj na stropoch. Využitie dekoračného kameňa je široké a v aranžmáne sa často javí ako zaujímavý detail, nie dominanta - umiestňuje sa na jednu stenu alebo jej fragment, a nie v celej miestnosti.

Zaujímavé produkty, ktoré nájdete v našej ponuke, vám umožnia vytvoriť originálny interiér, ktorý poteší vašich hostí od prvého kroku, ktorý urobia na vašom prahu. S ozdobným kameňom budú aranžmány určite zaujímavejšie.

Kameň do interiéru môže mať nielen rôzne tvary, ale aj farby a vzory. Jeho všestrannosť bude teda naozaj veľká.

Chodba s ozdobným kameňom

Obloženie chodby dekoratívnym kameňom môže výrazne zmeniť interiér. Prírodný kameň je výrazným dekoratívnym akcentom, ktorý rozhodne upúta pozornosť hostí. Oplatí sa preto rozhodnúť, aby nezakryl všetky steny chodby, ale iba fragment steny alebo jednu zo stien – vznikne tak zaujímavé usporiadanie.

Dekoračný kameň možno použiť aj v malých chodbách, ale treba to robiť obzvlášť opatrne. Dokončenie chodby dekoračným kameňom síce nezaberie veľa miesta, ale použitie vzorovaných obkladov môže interiér opticky zmenšiť. Vyhnite sa preto modelom z tmavého kameňa, použite radšej svetlý dekoračný kameň. Existuje veľa možností a náš obchod má veľa zaujímavých návrhov, ktoré môžete použiť doma.

Zdobenie chodby kameňom stojí hlavne za zváženie. Vyberte si výrobky, ktoré neabsorbujú príliš veľa vlhkosti a ktoré sa ľahko čistia. Chodba je predsa miesto, kde sa vešajú mokré bundy a odkladajú špinavé topánky, preto dbajte na to, aby sa povrchy dali ľahko čistiť a boli vodeodolné.

Prírodný kameň alebo umelý kameň?

Prírodný kameň alebo umelý kameň?

Obloženie predsiene prírodným dekoratívnym kameňom môže byť veľmi drahé, preto sa často rozhoduje o použití lacnejšieho umelého kameňa. Umelý dekoratívny kameň sa väčšinou esteticky príliš nelíši od svojho prírodného náprotivku, no môže sa pochváliť nezvyčajnými farbami a dizajnom. Je to dobrá voľba pre tých, ktorí sa zaujímajú o kameň a zároveň si nemôžu dovoliť extrémne drahé riešenia.

Prírodný kameň sa používa na podlahy s väčšou pravdepodobnosťou ako umelý kameň kvôli jeho trvácnosti, odolnosti proti poškriabaniu a celkovej pevnosti.

Alebo dekoratívne dlaždice?

Alternatívou k prírodnému kameňu a umelému kameňu budú určite dekoratívne obklady vo vzore a farbe prírodného kameňa. Obloženie predsiene dekoratívnym kameňom je často vysoko nákladné a keramické dlaždice sú rozhodne lacnejšie a nie menej estetické.

Vďaka obkladom imitujúcim prírodný kameň si v interiéroch môžete dovoliť väčšiu voľnosť pri aranžovaní a zaujímavých kombináciách.

Pre moderné a klasické usporiadanie interiéru

Prírodný aj umelý kameň, ako aj dekoratívne obklady imitujúce prírodný kameň sú univerzálne produkty, ktoré sa budú skvele hodiť v modernom aj klasickom interiéri. Široká škála farieb a rozmanitosť vzorov uľahčuje výber produktov. Využitie dekoračného kameňa je teda naozaj široké.

Naturalistic, eko, boho alebo urban jungle aranžmány budú vyzerať obzvlášť krásne s dekoratívnym kameňom. AJ škandinávske, provensálske a glamour štýly budú ťažiť z atraktívneho kamenného prevedenia predsiene.

Kameň alebo tehla?

Kameň alebo tehla?

Dekoratívna úprava kameňa sa dá použiť viacerými spôsobmi. Prírodný kameň alebo umelý kameň môžete položiť vo forme obkladov alebo jednotlivých kusov kameňa. Kladenie kameňa môže vytvoriť pravidelné alebo viac ležérne usporiadanie.

Mnoho ľudí sa tiež rozhodne obložiť chodbu dekoratívnou tehlou. Jednotlivé tehly alebo dlaždice s tehlovým vzorom sú rovnako obľúbené ako prírodný kameň. Často sa objavujú v aranžmánoch v industriálnom alebo boho štýle.

Svetlé alebo tmavé farby

Pri výbere dekoratívnych dlaždíc alebo dekoratívneho kameňa venujte zvláštnu pozornosť farbám výrobkov. Svetlé obklady by ste mali umiestniť do menších interiérov, pretože tmavšie obklady ich môžu zbytočne zmenšiť. Obloženie stien chodby kameňom v tmavom odtieni je dobrý nápad v priestrannejších interiéroch, ktoré sú dobre presvetlené.

Zdobenie chodby kameňom - ​​prečo to stojí za to?

Chcete použiť dekoratívny kameň? Aranžmány môžu byť naozaj zaujímavé. S dekoratívnym kameňom získajú interiéry úžasný vzhľad. Je to skvelý spôsob, ako vytvoriť nezvyčajné, dynamické a oživujúce usporiadanie.

Dekoračný kameň je ideálny na to, aby ste si sami vyzdobili chodbu - nebudú potrebné žiadne ďalšie dekorácie, takže ušetrené miesto môžete využiť na nábytok alebo doplnkové vybavenie.

Je ťažké položiť kameň?

Vlastná pokládka dekoračného kameňa našim zákazníkom väčšinou nerobí väčšie problémy. Odporúčame vám pozrieť si inštruktážne videá, ktoré sú súčasťou našej webovej stránky a ktoré vám pomôžu usporiadať kameň estetickým spôsobom.


Inšpirujte sa!


Čalúnené panely - čelo postele


Drevené lamely na stenu do obývačky


Montáž korkového obloženia


 

Späť