Ako vyzdobiť pohovku?

19.01.2023

Sedačka umiestnená v obývacej izbe nie je nepovšimnutým kusom nábytku v obývacej izbe. A preto stojí za to urobiť ju nielen pohodlnou a praktickou, ale môže byť aj estetickou. O estetiku sedačky sa postará samotná forma nábytku, ale aj farba a vzor čalúnenia.

Viac ako raz sa Vám však oplatí pohovku dodatočne ozdobiť dekoračnými vankúšmi, dekami a prehozmi. Spomedzi rozmanitých textílií v ponuke našej predajne si môžete vybrať jemné pastely, živé farby alebo výrazné vzory materiálov, vďaka ktorým si ľahko vyberiete niečo, čo bude k vašej sedačke krásne ladiť.

Atraktívny dekoratívny prvok z textílií oživí aranžmán a navyše zabezpečí komfort užívateľov.

 

Ako vyzdobiť pohovku?

 


V tomto článku:

1. Atraktívne textílie na ozdobenie vašej pohovky

2. Dekorácie na vankúše - možnosti ozdôb sú nekonečné!

3. Teplé deky v interiéri - štýlový spôsob zdobenia pohovky



 

Atraktívne textílie na ozdobenie vašej pohovky

Sedačka je často najdôležitejším prvkom výzdoby obývacej izby, preto musí byť nielen funkčná a pohodlná, ale okrem toho aj estetická. Vzhľad nábytku je možné ešte vylepšiť vhodnými dekoračnými prvkami.

Samozrejme, je dôležité využiť dekorácie zachované v samotnej sedačke (napr. opierky hlavy, prešívanie), ako aj môžete použiť nové dekorácie. Textil skvele poslúži ako dekorácia pohovky. Je dobré si všimnúť, že textílie nie sú iba na dekoráciu, ale sú aj praktickými prvkami zariadenia obývacej izby.

Dekoračné vankúše sa dajú pohodlne využiť ako opierka pri spoločenských stretnutiach alebo pozeraní filmov, deka môže slúžiť ako prikrývka počas jesene či zimy. Pohovku môžete ozdobiť textíliami, ako keď sa hovorí o tmavom čalúnení nábytku, tak aj keď je čalúnenie v odtieňoch sivej alebo bielej.

Vhodne zvolené materiály urobia aranžmán jedinečným. V našej ponuke si prídu na svoje milovníci pokojných farieb aj milovníci živých farieb. Umiestnením pohovky a sedačky sa preto zariaďovanie obývacej izby nekončí.

Doprajte si chvíľu šialenstva a uvidíte, ako oživiť aranžmán textilom.

 

Dekorácie na vankúše

 

Dekorácie na vankúše - možnosti ozdôb sú nekonečné!

Jedným z najobľúbenejších textílií, ktoré možno použiť na ozdobenie pohovky, budú nepochybne dekoračné vankúše. Pohodlný vankúš vám určite spríjemní chvíle strávené na pohovke a navyše bude skvele vyzerať! Vankúše určite dodajú interiéru štýlový vzhľad. Tieto prvky sa však oplatí vyberať opatrne, aby ladili so samotnou pohovkou a pekne zapadli do štýlu interiéru, v ktorom je interiér zariadený.

Dobre zvolené dekoračné vankúše

Stojí za to, že vankúše umiestnené na pohovke sú prvky zdobené motívmi udržiavanými v duchu daného aranžmánu. Ak je teda obývacia izba zariadená v štýle Hampton, vyberte si vankúše s námornou tematikou. Ak ste naopak radšej pre boho štýl, je najlepšie kúpiť vankúš s etnickým vzorom.

Nezabudnite že, vďaka správnym vankúšom nadobudne celý interiér obývacej izby charakter daného štýlu, takže bude veľmi atraktívny.

Vankúše do vašej obývačky môžete vyberať aj na princípe farebného kontrastu. Ak je pohovka tmavá, môžete na ňu položiť svetlé dekoračné vankúše a naopak ak by ste zvolili svetlú pohovku, určite použite tmavé vankúše aby sa zviditeľnil kontrast. Je to možnosť ideálna pre moderné, minimalistické interiéry. Ozdobné vankúše v tomto prevedení Vám prinesú oživenie.

Jednofarebné dekoračné vankúše

Minimalistické aranžmány budú skôr využívať farebné, no napriek tomu jednotné vankúše. K takémuto riešeniu sa môžu prikloniť tak milovníci pokojných farieb, ako aj tí, ktorí preferujú výrazné, žiarivé farby. Môže to byť farebný, ale nie vzorovaný vankúš, ktorý je dobrou voľbou na dekoráciu, keď je v obývacej izbe jednofarebná pohovka.

 

Teplé deky v interiéri

 

Teplé deky v interiéri - štýlový spôsob zdobenia pohovky

Ak chcete dodatočne vyzdobiť pohovku, nákup teplých, nadýchaných prikrývok bude dobrým riešením. Rovnako ako v prípade dekoračných vankúšov, aj deky sú dostupné v atraktívnych vzoroch a farbách. Nebojte sa zvoliť textílie, ktoré môžu byť zdobené rôznymi motívmi, existujú naturalistické, voľné a geometrické vzory, ako aj široká škála farieb, v ktorých môžu dominovať pestré farby ako aj tlmenejšie odtiene.

Deky, podobne ako vankúše, vyzerajú skvele ako dekorácia pohovky. Môžete si vybrať model, ktorý zvýrazní krásu štýlu interiéru, preto že sedačka potom nadobudne charakter primeraný danému štýlu a zdôrazní jedinečnosť daného aranžmánu. Deky na pohovke ľahko naaranžujete spolu s vankúšmi, je dobré, ak sú tieto výrobky z rovnakých materiálov – potom bude aranžmán jednotný.

Dekoratívne prvky do interiéru v rovnakom farebnom tóne budú konzistentné a zaujímavé. Ak sa však necítite na to aby ovládla interiér jedna farba, potom je lepšie pri výbere zvoliť dve farby alebo niekoľko odtieňov jednej farby.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Musí kreslo ladiť s pohovkou?


Rímske rolety alebo závesy - čo je lepšie do obývacej izby?


Aký koberec ku šedej pohovke

Späť