Zlaté armatúry v kúpeľni - nápad pre štýlový interiér

13.01.2023

Kúpeľňa ako miesto na priestor v modernom štýle? Určite sme za! Nádhernú žiaru dodajú tomuto interiéru vhodné doplnky vo farbe elegantnej a prestížnej zlatej. So zlatými doplnkami bude každý priestor jedinečný a v takejto kúpeľni sa budete cítiť ako kráľ alebo kráľovná.

Zlaté armatúry sú čoraz populárnejšie a interiéroví dizajnéri sa čoraz viac prikláňajú k zavádzaniu zlatej armatúry do kúpeľní. Presvedčte sa, či sa takéto prvky uplatnia aj pri úprave kúpeľne vo vašom dome či byte.

 

Vodovodné batérie

 


V tomto článku:

1. Prečo je zlatá kúpeľňa dobrý nápad?

2. K čomu sa budú hodiť zlaté kúpeľňové batérie?

3. S čím by sa mali zlaté kúpeľňové armatúry kombinovať?

4. Ako vytvoriť jedinečný interiér s doplnkami v zlatej farbe?



 

Prečo je zlatá kúpeľňa dobrý nápad?

V interiéroch zariadených v tomto štýle je dôležitá funkčnosť, jednoduchosť použitia, ale aj vysoká estetika. Vzhľad kúpeľne má potešiť, a predsa nič neprinesie do priestoru toľko honosnosti ako doplnky a armatúry v zlatej farbe. Odtiene zlatej sa budú skvele hodiť do mnohých interiérov, ktoré možno zariadiť do rôzneho štýlu a dizajnu interiéru.

Aj do klasickejších interiérov kúpeľne je tiež možné zavedenie zlatých armatúr. Krásny dizajn zlatej armatúry dodá aranžmánu nenútenú eleganciu a urobí z kúpeľne priestor s jemným prepychom.

Zlato sa stáva čoraz obľúbenejším. Zlatá môže byť v podobe vodovodnej batérie, ale aj nábytkových úchytiek alebo detailov, ktoré sú na nábytku, môžu to byť tiež odpadkové koše, rámy sprchovacích kútov či zásten, misky na mydlo, WC kefy ako aj dávkovače. Zlato poteší a upúta a v interiéri kúpeľne môže byť nielen estetické, ale aj funkčné.

 

Zlaté armatúry v kúpeľni

 

K čomu sa budú hodiť zlaté kúpeľňové batérie?

Zlatá batéria v kúpeľni je výnimočne elegantná kúpeľňová batéria. Pri výbere medzi produktmi dostupnými v našej ponuke nájdete ako zlaté umývadlové batérie, tak aj zlaté sprchové batérie, sprchy a iné. Zlaté armatúry môžete použiť na dekoráciu celej kúpeľne a do aranžmánu pridať ďalšie zlaté prvky.

Zlaté kúpeľňové batérie obklopené mramorom

V prvom rade sa zlaté armatúry budú skvele vynímať v kúpeľni, kde sú steny a podlaha zakončené dlaždicami imitujúcimi mramor. Dlažba a obklad imitujúca svetlý mramor dodá kúpeľni jedinečný, naturalistický charakter a zároveň zostane svetlá a príjemná. K takejto kombinácii určite pridajte zrkadlá, modely v zlatom ráme budú vyzerať skvele.

Dlaždice s imitáciou mramoru môžu byť umiestnené na jednej stene, ak je kúpeľňa extrémne malá a príliš veľa mramoru by vnieslo do interiéru neporiadok a gýč. Veľkoformátové dlaždice v prípade imitácie mramoru budú najlepšie fungovať, najmä keď budú položené bez škár.

Biely dizajn stien a podláh až po zlaté armatúry

Okrem mramorových dlaždíc môžu byť steny a podlaha dokončené bielymi dlaždicami. Zlaté kúpeľňové batérie budú vyzerať skvele na bielom pozadí, čo sa odrazí na tom, že interiér bude plný elegancie a zároveň bude v priestore dominovať jemný prepych. Na bielom pozadí budú zlaté kúpeľňové armatúry a zlaté doplnky vyzerať veľmi výnimočne.

Drevo v aranžmánoch so zlatými batériami

Prvky dreva či imitácie tohto prírodného materiálu sa objavujú prakticky všade, aj v interiéri malej či veľkej kúpeľne. Drevené prvky v kúpeľni zahŕňajú dosky, nábytok a doplnky, drevo sa objavuje ako vzor aj na obkladoch. V prípade ak sa skombinuje zlato s drevom, táto kombinácia vnesie do miestnosti trochu útulnosti a pocit nenútenej voľnosti.

V takejto kombinácii môžete nahradiť jednoduché modely kohútikov, aby ich prebytok vzorov a farieb nebol ohromujúci.

Čierna verzus zlatá

Aj čierna farba bude ladiť so zlatými prvkami a batériami. Čierna a zlatá je mimoriadne elegantná kombinácia, nezabudnite však zabezpečiť dobré osvetlenie interiéru, kde sa takáto kombinácia používa. Dobrým nápadom bude aj veľké zrkadlo, ktoré priestor opticky zväčší a kúpeľňu navyše presvetlí. Podobne ako zlatá, pristane aj námornícka modrá a ďalšie tmavé farby a odtiene.

 

Zlaté kúpeľňové batérie

 

S čím by sa mali zlaté kúpeľňové armatúry kombinovať?

Zlaté vodovodné batérie a zlaté doplnky môžu v interiéri vyzerať naozaj nádherne. Zlaté akcenty v kúpeľni budú vyzerať obzvlášť pekne v niekoľkých štýloch interiéru. Pozrite sa, aké štýly a s akými aranžmánmi je možné kombinovať zlaté armatúry.

Zlaté armatúry v glamour kúpeľni

Kúpeľňové armatúry v zlatej farbe dokonale ladia s glamour interiérmi. Krásna žiara batérie v zlatej farbe mimoriadne zviditeľní glamour štýl, plný elegancie a nenúteného prepychu. V kúpeľni možno zlaté prvky použiť aj inde ako len v zlatých armatúrach - je dobré pridať ďalšie zlaté prvky ako koše, zrkadlá, a ďalšie doplnky. V glamour kúpeľni dobre poslúžia doplnky a armatúry s lesklým povrchom. Lesklé zlato bude dokonale odrážať ducha elegantného prepychu.

Interiér v štýle vintage so zlatými armatúrami

Ďalším štýlom interiérového dizajnu, ktorý bude ťažiť z toho, že sa v kúpeľni objavia zlaté doplnky, bude vintage štýl. Tu však oproti glamour lepšie poslúžia matné zlaté doplnky. Zlato by malo byť matné alebo špeciálne staré, vďaka čomu bude v kúpeľni lepšie odrážať ducha interiérov v štýle vintage.

Kúpeľňová batéria so starožitným zlatým vzhľadom dobre poslúži aj v industriálnom, vidieckom či rustikálnom štýle. S takouto zlatou bude vyzerať dobre čierna a tmavšie odtiene šedej. Pri kúpe dbajte na to, aby boli takéto batérie vyrobené z kvalitných výrobkov, vďaka čomu sa vám bude ľahšie udržiavať v čistote.

 

interiér s doplnkami v zlatej farbe

 

Ako vytvoriť jedinečný interiér s doplnkami v zlatej farbe?

Zlato sa v priestore kúpeľne objavuje čoraz častejšie. Vyberte si atraktívne zlaté úchytky, zlaté armatúry a zlaté doplnky, ktoré sa vo kúpeľni objavujú v rôznych štýloch interiéru, zdobia glamour kúpeľňu, no zlatej sa nevyhýba ani ten, kto má interiéry v minimalistickom štýle.

Krásna batéria do kúpeľne nie je len estetickým, ale aj praktickým riešením. Skombinujte zlatú s čiernou, bielou alebo sivou a dokonca aj s naturalistickými vzormi (mramor alebo drevo), aby sa umožnilo vytvorenie jedinečných interiérov, ktoré určite potešia Vás a každého.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Ako vyrobiť skrinku na umývadlo?


Čierna armatúra – do ktorých interiérov sa hodí?


Čo je armatúra? čo je súčasťou vybavenia kúpeľne?

Späť