Čierna armatúra – do ktorých interiérov sa hodí?

24.11.2022

Čierna farba v interiérovom dizajne si s každým ročným obdobím a čoraz častejšie v našich domácnostiach získava viac uznania v podobe príslušenstva, dekorácií a doplnkov. Na čierny nábytok, čierne koberce, čierne lampy a čierne batérie sme si už zvykli. Teraz je čas na čierne armatúry.

Čierne kúpeľňové armatúry sa objavili na trhu pomerne nedávno, ale rýchlo si získali uznanie zákazníkov. A niekto by mohol byť v pokušení povedať, že v blízkej budúcnosti sa môže stať skutočným „horúcim trendom“ v interiérovom dizajne.

Do ktorých interiérov sa hodí čierna kúpeľňová armatúra a s akými dizajnovými prvkami ju skombinovať? Zistite, čo hovoria naši špecialisti o čiernych armatúrach. Inšpirujte sa ich radami a návrhmi.

 

Vodovodné batérie- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Oplatí sa zvoliť čierne armatúry v kúpeľni?

2. Sú čierne kúpeľňové armatúry praktické?

3. Čierna armatúra v minimalistických a moderných interiéroch

4. Čierna armatúra do podkrovných interiérov

5. Elegantné čierne armatúry do izieb v štýle glamour

6. Pri výbere čiernej armatúry stojí za to pamätať

7. Zhrnutie



 

Oplatí sa zvoliť čierne armatúry v kúpeľni?

Určite si väčšina z nás pamätá časy, keď v kúpeľni kraľovali chrómové armatúry. Jednoduché strieborné vodovodné batérie podobného tvaru zdobili interiér kúpeľní a kuchýň. V priebehu rokov sa trendy menili a výrobcovia sú čoraz ochotnejší ponúkať nové dizajny umývadlových, vaňových a sprchových batérií, pričom ich tvar a farbu prispôsobujú očakávaniam zákazníkov.

V časopisoch o elegantnom interiérovom dizajne už nejaký čas vidíme grafiky zobrazujúce ultramoderné kúpeľne vybavené čiernymi armatúrami. A zrejme si nejeden z nás kladie otázku, či je to dobré riešenie.

 

Vodovodné batérie- Merkury Market

 

Sú čierne kúpeľňové armatúry praktické?

Samozrejme, všetko je to vec vkusu, no podľa nás je čierne kovanie elegantné a dizajnové. Dokonale sa hodí k rôznym aranžmánom a zároveň poskytuje množstvo mimoriadnych riešení. Čierne batérie do kúpeľne a kuchyne, zavedené do interiéru, úplne menia jeho charakter, robia z neho „nejaké“ – mimoriadne.

Mohol by existovať lepší argument pre ich voľbu? Pre náročnejších dodáme, že spočiatku drahá, dnes je dostupná za dostupnú cenu, do každého vrecka.

 

Čierna armatúra v minimalistických a moderných interiéroch

Silným a výrazným akcentom sú čierne umývadlové a sprchové batérie, ktoré spolu s bielou modernou keramikou vytvoria nadčasové duo tvoriace základ moderných a minimalistických aranžmánov.

Čierna je kontrastná farba, preto sa skvele hodí do moderných minimalistických interiérov bohatých na bielu a sivú. Čierne armatúry v kúpeľni mu dodajú jedinečný štýl, ktorý môže byť mimoriadne moderný alebo naopak - dôkladne klasický.

 

Čierna armatúra do podkrovných interiérov

Čierne kúpeľňové armatúry je možné kombinovať s architektonickým betónom alebo dekoratívnou omietkou. Ide o kombináciu typickú pre prísne podkrovné štylizácie.

Čierne armatúry sa stali kvintesenciou industriálnych kúpeľní, ktorých majitelia majú radi ťažké, tmavé dekoratívne prvky. Továrenský štýl v kúpeľni je tiež kombináciou červených tehál s čiernymi armatúrami. Čierne akcenty armatúr dokonale zdôrazňujú strohosť aranžmánu, krásne vyzerajú v spoločnosti dreva či betónu.

 

Elegantné čierne armatúry do izieb v štýle glamour

Hoci sa glamour štýl spája predovšetkým s lesklými kryštálmi, pozlátením a efektnými dekoráciami, čierna armatúra bude perfektným doplnkom takéhoto aranžmánu. Za odporúčanie stoja najmä efektné sprchové sety alebo stojacie batérie, ktoré možno kombinovať so zlatou, striebornou alebo klasicky bielou keramikou.

Výberom čiernej batérie do vašej kúpeľne jej určite dodáte jedinečný štýl.

Výhody čiernej armatúry

Čierna je farba pre odvážnych. Silný, rozhodný charakter môže silne zdôrazniť jeho prítomnosť v interiéri. A to je možno najväčšia výhoda čiernej armatúry– tlmené, pokojné miestnosti premení na interiéry dravé. Druhou dôležitou vlastnosťou čiernych kúpeľňových batérií je pomerne vysoká odolnosť proti poškriabaniu a rôznym druhom mechanického poškodenia.

Čierne kúpeľňové armatúry vďačia za túto vysokú odolnosť galvanickej úprave. Zákazníci si pochvaľujú aj to, že na čiernych batériách je oveľa menej odtlačkov prstov, fľakov a postriekania ako na chrómovej batérii a to bude určite dôležitý argument pre mnohé gazdinky.

Čiernu kúpeľňovú armatúru je možné čistiť prípravkami, ktoré zanechávajú na jej povrchu špeciálny hydrofóbny povlak. Tento povlak spôsobí, že sa kvapky vody zmiešajú a odkvapkajú z povrchu batérie, čo jej dodáva čistý vzhľad.

Čierne armatúry sa výborne hodia nielen do súkromných bytov, ale aj do verejných priestorov a firiem, kde kúpeľňu využíva viac ľudí.

Nevýhody čiernej armatúry

Čierna armatúra, aj keď je krásna, má bohužiaľ drobné nedostatky. Je najviac náchylný na škvrny a nečistoty. Na čiernej armatúre sú viditeľné najviac. Je potrebná pravidelná starostlivosť a pravidelné čistenie. Aj keď túto činnosť robíme bez ohľadu na farbu a materiál armatúry. Všetko je teda otázkou pravidelnosti a správnej starostlivosti.

 

Vaňové batérie- Merkury Market

 

Pri výbere čiernej armatúry stojí za to pamätať

Pri výbere čiernych kúpeľňových batérií sa oplatí zvážiť výkonové parametre daného modelu. Tie sa môžu navzájom výrazne líšiť. Kvalita a materiál spracovania nám napovie, či bude batéria odolná voči prípadnému mechanickému poškodeniu, škrabancom a bude nám tak slúžiť dlhšiu dobu. O vysokej kvalite spracovania, a teda aj menšom riziku poruchy a nutnosti rýchlej výmeny batérie za novú, bude svedčiť aj samotný vonkajší vzhľad batérie, ktorý nepôsobí „plastovým dojmom“.

Vybavenie kúpeľne by malo byť predovšetkým funkčné. Pri každodennom používaní by malo poskytovať komfort a pohodlie. Pri výbere dokonalej batérie sa oplatí venovať pozornosť nielen štýlu, ale aj veľkosti vašej kúpeľne. Batéria, najmä tá čierna, by nemala dominovať celému stylingu.

Okrem toho dávajte pozor na skutočnosť, aby prepadový mechanizmus bol vyrobený z keramiky. Toto riešenie zaručí najväčšiu odolnosť, a tým aj životnosť batérie. Je dobré, keď je batéria vybavená vymeniteľným perlátorom, pretože táto časť je vystavená častým nečistotám a vodnému kameňu. Ak je prevzdušňovač napevno nainštalovaný, nie je možné ho vymeniť ani vyčistiť.

 

Zhrnutie

Čierna armatúra je netradičnou voľbou . Jej výberom ľahko vytvoríte jedinečný a nezabudnuteľný interiér. Aj keď to dá trochu práce, aby bola dlho krásna, jej vzhľad je kompenzovaný snahou. A fanúšikov neodradí ani fakt, že kvalitné modely si treba ešte poriadne zaplatiť.

Ak hľadáte kúpeľňové príslušenstvo, navštívte náš internetový a kamenný obchod Merkury Market. Zistite, čo vám môžeme ponúknuť!

 


 

Inšpirujte sa!

 

Zlato v kúpeľni, mozaiky a obklady v noblesnej farbe


Čo je armatúra? čo je súčasťou vybavenia kúpeľne?


Ako vyrobiť skrinku na umývadlo?

Späť