Vybavenie kuchynských skriniek

15.10.2022

Ako čo najlepšie využiť priestor v kuchynských skrinkách?

Dômyselné usporiadanie kuchynského priestoru nie je jednoduchá záležitosť – každý centimeter sa počíta, najmä keď je kuchyňa naozaj malá. Kuchynské skrinky sú zodpovedné za skladovanie riadu a potravinárskych výrobkov. Vhodné vnútorné vybavenie určite pomôže pri usporiadaní priestoru v kuchynských skrinkách a dobre zvolené kuchynské doplnky zaistia, že všetko bude mať svoje miesto.

 

Kuchynské linky- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Šikovné využitie priestoru v kuchyni

2. Cargo systémy pre kuchynské skrinky

3. Výsuvné police a otočné police

4. Rohové skrinky - praktické spôsoby ich použitia

5. Nádoby na skladovanie príborov

6. Skladovanie potravinárskych výrobkov

7. Koše na triedenie odpadu



 

Šikovné využitie priestoru v kuchyni

Kuchynské skrinky sú priestorom na odkladanie kuchynského náradia, misiek, hrncov, skla či príborov, ale aj akýchkoľvek potravinárskych výrobkov ako sú obilniny, múka, cestoviny a iné. Modulový kuchynský nábytok skrýva tieto predmety pred očami hostí, pomáha tiež správne triediť všetky prvky a robí priestor čistým, organizovaným a pohodlným na používanie.

Pri navrhovaní kuchyne stojí za to zabezpečiť, aby boli kuchynské skrinky správne vybavené. Kuchynský priestor je možné zmodernizovať aj v existujúcej kuchyni tak, aby bol pobyt v nej pohodlný a príjemný a ukladanie vecí - efektívne a inteligentné. K tomu nepochybne pomôžu vhodné prvky vybavenia kuchynskej linky ako sú cargo koše, nádoby, zásuvkové systémy a odpadkové koše.

 

Cargo systémy pre kuchynské skrinky

Cargo koše sa stali mimoriadne obľúbenými v moderných kuchyniach. Tieto šikovné prvky umožňujú skladovať rôzne druhy potravín, ako aj kuchynské náčinie. Budú užitočné v každej kuchyni, malej aj skutočne priestrannej.

Cargo sa dá vysunúť, vďaka čomu je ich funkčnosť naozaj skvelá. Všetky prvky v nich ukryté budete mať na dosah ruky – dôležitý je voľný prístup k potravinám či kuchynským spotrebičom, preto budú výsuvné koše veľmi pohodlným riešením.

V cargo skrini môžete schovať potraviny, panvice, hrnce a rôzne nádoby. Cargo na stabilných koľajničkách je moderné riešenie a takáto cargo skriňa bude zrejme presne to, čo potrebuje každá kuchyňa.

 

Kuchynské linky- Merkury Market

 

Výsuvné police a otočné police

Efektivita práce je to, čo sa pri príprave jedál počíta. Rýchly a jednoduchý prístup k príborom, riadu a výrobkom zjednoduchší a uľahčí varenie - ocenia ho profesionálni kuchári aj amatéri, ktorí radi varia pre seba, členov domácnosti a hostí.

Všetky položky, jednotlivé spotrebiče a potraviny by mali byť oddelené vo výsuvných poličkách alebo otočných poličkách. To uľahčí prístup k rôznym prvkom a umožní vám maximálne využiť priestor.

Pri výbere mechanizmov na vysúvanie a zasúvanie políc sa oplatí vyberať produkty od renomovaných firiem, ktoré sú vyrobené z kvalitných materiálov – vďaka tomu budú mechanizmy bezchybne fungovať dlhé roky a nedeformujú sa pod vplyvom ťažkých predmetov. Výsuvné a otočné police sú rovnako atraktívne ako zásuvky. S takto vybavenými skrinkami bude varenie v kuchyni naozaj zábavné!

Skrinka vybavená policami, zásuvkami, cargo košmi a nádobami sa môže stať výnimočne funkčným riešením. Obzvlášť dobrým a zaujímavým riešením pre rohové skrinky budú otočné police.

 

Rohové skrinky - praktické spôsoby ich použitia

Rohové skrinky predstavujú veľký úložný priestor, ktorý však často zostáva neefektívne usporiadaný - na poličkách sú umiestnené rôzne prvky, no prístup k nim je často sťažený pre veľkú hĺbku skrinky alebo nepraktické otváranie dvierok. Bolo by skvelým nápadom nainštalovať tu otočnú policu. Takáto polica dokonale vyplní priestor a po vysunutí a otočení vám umožní voľne dosiahnuť na každý skrytý prvok. Takéto usporiadanie rohovej skrinky určite osloví každého! Túto myšlienku by mali využiť najmä tí, ktorí majú malé kuchyne a tam sú inteligentné riešenia na prvom mieste.

V malej kuchyni stojí za zváženie najmä usporiadanie rohových skriniek. Je to perfektné miesto na uloženie veľkého množstva riadu, hrncov, schováte v ňom aj čistiace prostriedky, veľké spotrebiče (napr. mixér či mlynček na mäso), v rohových skrinkách je dosť miesta, kam sa jednoducho zmestí všetok riad. V prípade výsuvných políc a otočných políc je to vhodné miesto aj pre suché produkty alebo zaváraniny.

 

Nádoby na skladovanie príborov

V kuchyni sú dôležité nielen potraviny či riad, ale aj príbory – sú užitočné pri varení a sú jedným z nevyhnutných doplnkov kuchyne. Rýchly prístup k nim je preto mimoriadne dôležitý a k tomu určite pomôžu správne doplnky a riešenia.

Zásuvky sú atraktívnym nápadom. Umožnia rýchlejší prístup k rôznym príborom, vďaka čomu bude varenie oveľa príjemnejšie. Do zásuviek sa oplatí umiestniť aj špeciálne nádoby a podnosy na príbory, ktoré príslušenstvo roztriedia tak, aby ste ľahšie našli to, čo práve potrebujete. To nielenže zaistí pohodlný prístup, ale tiež vám umožní efektívne usporiadať a oddeliť všetky prvky.

Do skriniek sa oplatí nainštalovať niekoľko zásuviek a každú zásuvku vybaviť vhodnými organizérmi. Podnosy sa vám budú hodiť nielen na triedenie vidličiek, nožov či lyžíc, ale vhodné organizéry pomôžu triediť aj iné veci - vďaka nim sa okrem iného udrží poriadok v koreninách.

 

Skladovanie potravinárskych výrobkov

Aby bolo možné dobre usporiadať skrinky, stojí za to postarať sa o všetky produkty. Ľahký prístup k jedlu vám teda príde naozaj vhod. Sypké výrobky by ste mali ukladať do tesne uzavretých nádob, vďaka čomu sa nebudú tak rýchlo drobiť a kaziť. Nádoby pojmú múku, krúpy, ryžu alebo cestoviny.

V malej kuchyni je obzvlášť dôležité dobre uložiť všetky veci, takže nádoby by mali byť dobre usporiadané na policiach. Ak majú vaše kuchynské skrinky príliš široké rozmiestnené police, oplatí sa umiestniť ďalšie police, aby boli balenia prakticky rozmiestnené.

 

Modulový kuchynský nábytok- Merkury Market

 

Koše na triedenie odpadu

Vývoj kuchynských skriniek znamená aj správne triedenie odpadu. V kuchyni je to obzvlášť dôležité a vhodné miesto pre koše bude vnútri rohovej skrinky alebo skrinky pod drezom. Aby kuchyňa zostala čistá a hygienická, stojí za to postarať sa o smetné koše, aby bol odpad v poriadku. Postaráte sa tak nielen o čistotu v kuchyni, ale aj o ekológiu a prírodné prostredie. Nezabudnite pravidelne čistiť a upratovať priestor na skladovanie odpadu a pravidelne vynášať odpadky. To výrazne zvyšuje hygienu a bezpečnosť, ako aj umožňuje zabezpečiť úhľadný vzhľad kuchyne a príjemnú vôňu v miestnosti.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Aké fronty do kuchyne


Kuchyňa nemusí byť biela – zistite, aké farby kraľujú tejto sezóne


Hodia sa ako uliate do každého interiéru - najlepšie rozkladacie stoly

Späť