Trojrozmerné nástenné panely - moderné umenie interiérového dizajnu!

03.09.2022

Dekoratívne stenové panely v interiérovom dizajne sú v súčasnosti jedným z najhorúcejších trendov, ktoré do interiéru vnesú jedinečnú atmosféru. Ich dizajnérske trojrozmerné vzory inšpirujú interiérových dekoratérov. Pútavé panely sa výborne hodia do aranžmánov v minimalistickom a modernom štýle, ale zapadnú aj do podkrovných interiérov.

3D nástenné panely sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí majú radi nekonvenčné riešenia, pretože široký výber textúr a vzorov vám umožňuje vytvoriť pútavý štýl v aranžmánoch. Ak sa teda radi hráte s textúrou, svetlom alebo farbou, potom sú 3D nástenné panely to, čo hľadáte a možno vás bude obmedzovať len vaša predstavivosť.

Aké sú typy 3D panelov? Na čo si dať pri ich výbere pozor? Poradíme!

 

Nástenné panely- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. 3D nástenné panely - čo to je?

2. Aké dekoratívne nástenné panely si vybrať?

3. Dekoratívne nástenné panely pre moderné interiéry

4. Ako nainštalovať 3D dekoratívne stenové panely?



 

3D nástenné panely - čo to je?

V 80. a 90. rokoch minulého storočia boli veľmi obľúbené polystyrénové stenové panely, ako napríklad dekoratívne a obkladové kazety. V súčasnosti sú k nim výbornou alternatívou dekoratívne 3D panely, známe aj ako 3D nástenné kazety.

Trojrozmerné stenové panely sú jednotlivé dekoratívne prvky vyrobené z materiálov ako betón, omietka, drevo, polyuretánová pena, PVC alebo MDF. Pripevňujú sa na vertikálne alebo horizontálne povrchy v interiéri. Po spojení vytvárajú priestorový vzor, ​​ktorý je originálnou dekoráciou steny v každej miestnosti.

Vďaka veľkému výberu ako je veľkosť, textúra a farba vám tento typ 3D dekoračných panelov umožní získať zaujímavý priestorový efekt hrou s formou, ktorá dokáže zmeniť vzhľad nielen domov a bytov, ale aj kancelárskych priestorov, konferenčných miestností ale tiež verejných budov.

 

Aké dekoratívne nástenné panely si vybrať?

Nastenné panely môžu byť rôznych vzorov - módne diamanty, šesťuholníky, štvorce, obdĺžniky. Dekoratívny panel je zaujímavý spôsob, ako obnoviť alebo oživiť priestor. Ak sa pýtate, podľa čoho a aký typ panelov si vybrať, stojí za to spoznať charakteristické vlastnosti rôznych skupín týchto produktov. Zabezpečíte tak, že zakúpený tovar vás nesklame.

  • 3d sadrové panely sú vyrobené z tvrdého, no ľahkého materiálu, ktorým je sadra. Ich výhodou je, že môžu byť natreté v akejkoľvek farbe, po predchádzajúcom základnom nátere. Výrobky zo sadry sa vyznačujú nízkou hmotnosťou a jednoduchou montážou.

  • MDF panely sú vyrobené z kvalitných hlboko frézovaných laminovaných dosiek. MDF panely sú odolné, odolné voči mechanickému poškodeniu a vyčisťujú miestnosť. Tento materiál vám umožňuje vyrábať prelamované panely, ktoré sa používajú ako paravány alebo ľahké deliace steny.

  • PVC panely sú vyrobené z odolného, ​​ľahkého a lacného plastu. Vyznačujú sa množstvom vzorov a farieb. Môžu byť v laminovanej alebo lakovanej úprave, ako aj v matnej alebo lesklej verzii. Dajú sa čistiť chemikáliami a sú odolné voči vlhkosti. Veľké plochy môžu byť pokryté takýmito panelmi, pretože nebudú zaťažovať konštrukciu.

  • 3D betónové panely sú skvelým nápadom do surových interiérov v industriálnom štýle. Sú vyrobené z pohľadového betónu, sú veľmi odolné a dajú sa použiť v interiéri aj exteriéri. Pre pomerne vysokú odolnosť voči teplotám sa používajú aj na obklady krbov.

  • Mäkké 3D stenové panely vrátane dekoratívnych drevených alebo tkaninou potiahnutých zvukovo izolačných panelov a špecializovaných akustických panelov vyrobených z technickej polyuretánovej peny, ktoré dokážu miestnosti aj úplne odhlučniť.

 

Nástenné panely - Merkury Market

 

Dekoratívne nástenné panely pre moderné interiéry

Zdobenie stien sa už neobmedzuje len na farebné nátery alebo vzorované tapety. V moderných interiérových úpravách možno pozorovať stále novšie koncepty. Použitie 3D panelov dodáva charakter, zdôrazňuje štýl usporiadania a priťahuje oči. Dokážu pokryť všetky steny v miestnosti, no skvele vyzerajú aj na jednej stene.

3D stenové panely nemusia byť ani na celej stene, ale zdobia len jej fragmenty. Dotýkajúce sa prvky vytvárajú veľmi zaujímavé vzory, ktoré môžete vymaľovať v akejkoľvek farbe. Trojrozmerné panely krásne lámu svetlo, vďaka čomu vyzerajú inak kedykoľvek počas dňa. Navyše nainštalované vhodné LED osvetlenie dodáva interiéru efekt hĺbky. 3D panely inštalované v miestnostiach s minimom doplnkov a dekorácií sú ozdobou samy o sebe.

3D nástenné panely do obývačky

Interiérovým hitom 2022 sa stávajú 3D nástenné panely na steny v obývačke. Majitelia moderných bytov sa čoraz viac ochotne rozhodujú zdobiť steny šesťuholníkmi, lichobežníkmi alebo diamantmi. V obývacej izbe je možné použiť akýkoľvek typ 3D panelov.

Sadra a betón obohatia surové interiéry, prelamované a drevené všade tam, kde sa môžete oddať kreatívnemu šialenstvu. Nástenné panely v obývacej izbe je možné použiť ako originálne pozadie na sedačku, alebo na stenu s televízorom.

3D nástenné panely v spálni

V spálni sú trojrozmerné panely ideálne pre stenu za čelom postele. Čoraz častejšie sa používajú aj na dverách skríň. Interiér v škandinávskom štýle možno obohatiť jednoduchými dekoratívnymi betónovými platňami a glamour štýlu budú zodpovedať bohato zdobené sadrové panely pokryté lesklým náterom. Panely z prírodného dreva budú vyzerať krásne v exkluzívnych interiéroch. Aby bol interiér odhlučnený, oplatí sa zvážiť nákup akustických panelov.

3D nástenné panely do kúpeľne

3D stenový panel je možné inštalovať aj do kúpeľní. Nemôžu však mať priamy kontakt s vodou, takže dobre poslúžia na stenách vzdialených od sprchy, vane a umývadla. Na takéto miesta možno použiť len správne impregnované dekoratívne dosky.

3D nástenné panely v kuchyni

V kuchyni sú použité trojrozmerné panely na stenách medzi pracovnou doskou a skrinkami zo správne zabezpečenej sadry, pohľadového betónu alebo MDF dosky. Zaujímavo vyzerajú aj drevené 3D panely chránené olejom. Drevené alebo MDF panely je možné použiť aj na čelá kuchynských skriniek, čo umožňuje získať jedinečný a originálny nábytok.

 

Ako nainštalovať 3D dekoratívne stenové panely?

Dekoratívne 3D panely je možné namontovať na maľované, papierové alebo omietnuté vnútorné povrchy. Podklad je potrebné vyčistiť, odmastiť a vysušiť. V prípade potreby ich možno jemne pretrieť brúsnym papierom. Montáž je veľmi jednoduchá a rýchla. Vyžaduje len použitie vhodného lepidla.

3D panely sa dajú jednoducho namontovať aj na strop, no potom treba okrem lepidla použiť aj Ddodatočné mechanické upevnenie. Dekoratívne sadrokartónové dosky sú dostupné v matnej bielej farbe.

Po položení môžu byť stenové panely natreté farbou, ktorá bude zodpovedať dizajnu interiéru, v ktorom boli inštalované. Ako v prípade spálne, obývačky, tak aj akejkoľvek inej miestnosti, môžete využiť širokú škálu farieb a vytvoriť tak jedinečné, farebné kompozície.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Ako namaľovať alebo renovovať obklady do kúpeľne? Osvedčené tipy


Ako vymaľovať dlaždice v kuchyni?


Módne tapety do kuchyne

Späť