Tmavé podlahové panely – do ktorých interiérov sa hodia?

07.12.2022

Krásne a rozkošné aranžmány sú kombináciou mnohých rôznych prvkov. Estetika miestnosti pozostáva z povrchovej úpravy (podlahy a podlahové krytiny), vybavenia (zariadenie a nábytok) a doplnkov a každá z týchto častí je dôležitá a je potrebné sa jej venovať chvíľu pri výbere zariaďovania nových miestností alebo rekonštrukcii už existujúcich miestností - nie každý prvok bude dokonale ladiť s ostatnými, a predsa pekné kompozície sú aranžmány, v ktorých na seba všetko správne nadväzuje.

Jedným z najťažších prvkov na usporiadanie v interiéri môžu byť tmavé podlahy. Je lepšie ich však zladiť s aranžmánom – ich krása dokáže naozaj potešiť.

Kde budú najlepšie fungovať? A kde svetlé panely? Zistite!

 

Laminátové podlahy- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Estetická a praktická - tmavá podlaha z laminátových panelov

2. Tmavé drevo alebo tmavé kamene?

3. Moderné interiéry s tmavou podlahou

4. Tmavé podlahové panely v klasických interiéroch



 

Estetická a praktická - tmavá podlaha z laminátových panelov

Tmavá podlaha z panelov (laminátových alebo vinylových)alebo drevená podlaha je veľmi výrazným farebným akcentom v miestnosti. Vytvára mimoriadne atraktívne pozadie, no majte na pamäti, že tmavé farby miestnosť skôr zmenšujú. Preto tmavá podlaha v tomto prípade nebude fungovať v slabo slnečných interiéroch alebo v malých miestnostiach.

Tmavé podlahové panely sa tiež neoplatí kombinovať s tmavým nábytkom. Tmavá farba podlahy je zaujímavým podkladom, na ktorom bude vyzerať skvele svetlý nábytok . Tmavú podlahu tiež neklaďte na miesta, kde budú tmavé aj steny čím sa miestnosť naozaj opticky zmenší a môže vyvolať až takmer klaustrofobický pocit.

 

Laminátové podlahy- Merkury Market

 

Tmavé drevo alebo tmavé kamene?

Tmavá podlaha v interiéri môže byť v kombinácii s exotickým vzorom dreva, no moderné vinylové panely môžu imitovať dokonca aj iné materiály: napríklad prírodný kameň alebo keramické dlaždice. Z tohto dôvodu sa dá tmavá laminátová alebo vinylová podlaha prispôsobiť rôznym aranžmánom, nie nevyhnutne tým, v ktorých by kraľovalo drevo.

Krásne vzory ale okrem toho aj farby podláh si môžete vybrať z širokej ponuky laminátových panelov Merkury Market. Vďaka týmto produktom je možné položiť nielen tmavú atraktívnu podlahu, ale vytvoríte atraktívnu povrchovú úpravu aj v rôznych odtieňoch.

 

Moderné interiéry s tmavou podlahou

Drevená podlaha v tmavej farbe (čierna alebo o niečo svetlejšie odtiene hnedej) je ideálna do elegantných moderných interiérov. Povrchové úpravy s tmavou podlahou sú vhodné pre glamour štýl, kde sa počítajú výrazné kontrasty. K tmavým farbám podlahy sa pridáva svetlý ako aj biely nábytok. Vybavením môže byť drevený nábytok, ale vhodným je tiež nábytok z MDF dosky s povrchovou úpravou vo vysokom lesku. Podobne so svetlým nábytkom na tmavej podlahe môžete usporiadať minimalistické interiéry.

Výberom tmavej podlahy môžete vytvoriť odvážne a prekvapivé aranžmány. Svetlé odtiene nábytku, doplnky v teplých tónoch na pozadí tmavej podlahy vytvoria jedinečné kombinácie. Spolu s moderným nábytkom budú izby pohodlné a funkčné.

Na pozadí tmavej podlahy môžete zariadiť aj interiéry v štýle podkrovia alebo vintage. Tmavé podlahy naopak nebudú fungovať v škandinávskom štýle, kde kraľuje skôr svetlé drevo. Skvele sa tam hodí sivá alebo biela, čo sa týka stien aj zariadenia.

 

Tmavé podlahové panely v klasických interiéroch

Tmavá povrchová úprava podlahy z prírodného dreva na veľkých plochách môže vyzerať naozaj efektne. V kombinácii so svetlými stenami a svetlým nábytkom dokážu vytvoriť nielen moderné aranžmány, ale aj interiéry, ktoré budú odkazovať na interiérový dizajn tradičnejšieho štýlu. V takýchto miestnostiach na pozadí tmavej podlahy môžete usporiadať izby vo vidieckom, retro, klasickom alebo inom štýle.

Stojí za to zvoliť svetlé farby stien a zároveň biely strop. Interiér, ak je dobre osvetlený, môže byť dokonca vybavený tmavým nábytkom. Je to riešenie, ktoré sa oplatí zvoliť, keď nemáte radi časté čistenie, pretože na tmavších povrchoch sú nečistoty menej viditeľné.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Ako si zriadiť podlahové kúrenie?


Laminátové alebo vinylové panely - akú podlahovú úpravu by ste si mali zvoliť?


Podlahové panely do kúpeľne

Späť