Sú koberce stále v móde?

18.11.2022

O konečnej úprave podlahy sme toho napísali už veľa. Navrhli sme zaujímavé, moderné a dizajnové riešenia, ktoré si získali srdcia našich zákazníkov a ozdobili interiéry ich domovov. Dnes vám chceme povedať o dosť nezvyčajnom spôsobe štylizácie podlahy - kobercovej podlahe.

A hoci je u mnohých z vás spájaná s komunistickým gýčom, ukazuje sa, že v poslednom čase sa opäť dostala do priazne. Široká ponuka kobercových krytín spôsobuje, že záujem okolo nich neustále rastie. A zdá sa, že koberce v novej dizajnérskej verzii sú návrhom do každého interiéru a rôznych štýlov.

Zistite, čo sa o moderných kobercoch oplatí vedieť a ako ich využiť v interiérovom dizajne!

 

Metrážne koberce- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Čím je kobercová krytina? Aké sú vlastnosti kobercových podlahových krytín?

2. Moderné koberce do každého interiéru

3. Koberec do spálne, obývačky, detskej izby

4. Koberce ideálne do detskej izby

5. Útulné koberce do spálne

6. Elegantný koberec do obývačky

7. Vlastnosti kobercov

8. Koberec, ktorý dokáže opticky zväčšiť priestor!

9. Koberce z umelého materiálu



 

Čím je kobercová krytina? Aké sú vlastnosti kobercových podlahových krytín?

Koberec je jedným z dokončovacích materiálov na podlahy. Jeho povrch sa nazýva rúno. Rúno je špeciálne pletenie vyrobené z vlákien. Materiál, ktorý sa na výrobu kobercov používa najčastejšie, je polypropylén alebo polyamid, no čoraz častejšie sa môžeme stretnúť aj s prírodným rúnom z kokosu, vlny či morskej trávy.

Podlahové krytiny sú najlepšou voľbou pre všetkých, ktorí oceňujú praktické riešenia a estetiku. Zároveň treba vedieť, že sa hodia do každého interiéru a dodajú mu veľmi útulný charakter. Tiež sa nemusíte báť udržiavať koberce v čistote, pretože je to veľmi jednoduché.

 

Metrážne koberce- Merkury Market

 

Moderné koberce do každého interiéru

Kobercová podlaha je mäkká podlahová krytina, ktorá na rozdiel od koberca poslúži na dotvorenie celej podlahy v miestnosti, nie na umiestnenie len do jej určenej časti. Toto riešenie je vynikajúcou alternatívou k výrobe podlahy z iných materiálov - panelov, dreva alebo dlaždíc.

Pri pohľade späť si pripomenieme časy, keď bola kobercová podlaha lacnejšou náhradou koberca. Používa sa najmä v detských izbách, predsieňach, spálňach a niekedy aj v kanceláriách a iných úžitkových priestoroch. Možno si nejeden z nás pamätá koberček zo škôlky či školy. Koberce sa objavili všade tam, kde bolo potrebné dokončiť podlahu s nízkymi nákladmi.

Dnes je to trochu inak. Koberce si získali uznanie vďaka širokej škále vzorov a módnych vzorov.

 

Koberec do spálne, obývačky, detskej izby

Na miestach, kde je dôležitá elegancia, modernosť a nadčasový štýl koberca, fungujú dokonale.

Kde sa dnes dajú koberce využiť?

To do značnej miery závisí od fantázie a preferencií majiteľa bytu. Bohatá kolekcia podlahových krytín z prírodných surovín umožňuje ich úspešné použitie v každej domácej miestnosti. Mnoho výrobcov navyše ponúka dizajny určené pre konkrétne miestnosti.

 

Koberce ideálne do detskej izby

Skutočným hitom sú v tomto smere koberce do detskej izby. Modely v mnohých prevedeniach a farbách skvele doplnia detský kútik a zároveň vytvoria rozprávkové a útulné zariadenie. Za zmienku tiež stojí, že koberec poskytuje maximálny komfort a dobre drží teplo. Bude fungovať aj bez podlahového kúrenia.

 

Koberce- Merkury Market

 

Útulné koberce do spálne

V poslednej sezóne sa odporúčajú najmä spálňové koberce, ktoré dokonale zahrejú interiér a priestor spálne zútulnia a navodia atmosféru. Asi nikto z nás nemá rád, keď sa naše nohy po vstaní z postele dotknú studených panelov alebo dlaždíc, výberom koberca sa zbavíme tohto problému. Na čiastočné zakrytie panelov v oblasti okolo postele bude dobrou voľbou menší koberec.

 

Elegantný koberec do obývačky

Koberec v obývačke? Prečo nie! Elegantné vzory a tlmené farby vám umožnia vytvoriť dizajnový interiér. Budte kľudní, každý si nájde niečo pre seba. Pre milovníkov bývania v súlade s prírodou ponúkame koberce vo svetlých teplých odtieňoch. Béžová, biela a sivá sú klasikou, ktorá vďaka svojej jednoduchosti krásne splynie s domácimi interiérmi.

Do odvážnejších art deco interiérov odporúčame koberec s geometrickými vzormi alebo výraznými farbami. Módne textúry spôsobia, že interiér nadobudne charakter a stane sa jedinečným.

 

Vlastnosti kobercov

Moderný koberec je elegantná a funkčná podlahová krytina. Úspešne zútulní interiér a urobí ho útulnejším a atmosférickejším. Najdôležitejšou vlastnosťou každého koberca je jeho absolútna univerzálnosť a schopnosť zapadnúť do každého interiéru bez výnimky. Nebojí sa skosenia, priehlbín alebo polkruhov.

Podlahová krytina predávaná v metroch umožňuje sa ľahko dokonale prispôsobiť povrchu miestnosti. Ak teda chcete svoju podlahu úplne zakryť, koberec bude to pravé. Podlahové krytiny dostupné na trhu sa líšia nielen vzorom a farbou, ale aj výškou vlákna.

Môžete nájsť modely s veľmi krátkym aj s dlhým vlasom. Takáto rozmanitosť znamená, že každý produkt sa hodí do iného dizajnu interiéru a dokonale ho dopĺňa. Pri výbere koberca sa môžete sami rozhodnúť, ktoré rúno do vášho bytu bude najlepšie.

 

Metrážne koberce- Merkury Market

 

Koberec, ktorý dokáže opticky zväčšiť priestor!

Koberce sú ideálne do priestranných aj malých interiérov. Stojí za to vedieť, že podlahové krytiny dokážu priestor opticky zväčšiť a rozjasniť! Stačí si vybrať koberec vo svetlých odtieňoch a „wow“ efekt bude zaručený.

 

Koberce z umelého materiálu

Na tomto mieste je vhodné stručne spomenúť skupinu akou sú koberce z umelých materiálov. PVC podlahové krytiny – ako sa im skrátene hovorí – sú zaujímavou alternatívou k podlahovým panelom a kobercovým krytinám.

Vďaka širokej škále dostupných dizajnov a farieb ich možno použiť v akejkoľvek miestnosti v dome – od kuchyne, cez obývačku a spálňu až po kúpeľňu. Tento typ podlahových krytín sú pevné a odolné riešenia, vyznačujúce sa odolnosťou a dlhou životnosťou.

 

Zhrnutie

Oplatí sa odčarovať nie práve najlepšiu mienku o kobercoch - ktorá sa s nimi spája už od dávnych čias - a znovu ich zaviesť do našich interiérov. Koberce úspešne nahradí koberce v rôznych miestnostiach. Použitie v interiéri kancelárie alebo korporácie je jednoduchý spôsob, ako vykúriť kancelársky priestor. S takýmito znalosťami o kobercoch úspešne nájdete ten šitý na mieru do vášho interiéru.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Aký koberec ku šedej pohovke


Moderné podlahové krytiny - vyberte si tie ktoré vám najviac vyhovujú


Pekné, odolné a módne - moderné koberce pre domácnosť

Späť