Stôl alebo konferenčný stolík? čo je lepšie do obývacej izby

12.07.2022

Zariadiť obývačku sa môže pre mnohých ukázať ako poriadna výzva, najmä ak slúži ako obývačka a jedáleň zároveň. Obývacia izba je miestom na oslavu významných udalostí, sviatkov a oddychu. Tu trávite voľný čas s rodinou a prijímate hostí. Musí to byť miesto, ktoré je praktické a zároveň zábavné.

Stojíte pred výberom, čo bude lepšie do vašej obývačky? Pýtate sa, čo sa bude hodiť do moderných interiérov – konferenčný stolík do obývačky alebo klasický stôl? V tomto článku vám povieme, na čo sa zamerať pri výbere dokonalého riešenia!

 

Stoly a stolíky do obývačky - Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Čím sa líši konferenčný stolík od stola?

2. Konferenčné stolíky do obývačky v malom byte

3. Biele, sklenené alebo nebodaj moderné rozkladacie konferenčné stolíky do obývačky?

4. Stôl do obývacej izby - výhody a nevýhody

5. Na čo sa zamerať pri výbere stola

6. Konferenčný stolík alebo stôl - čo si vybrať

7. Alebo možno okrúhly kávový stolík - módne sklenené kávové stolíky



 

Stôl alebo konferenčný stolík? čo je lepšie do obývacej izby

 

Čím sa líši konferenčný stolík od stola?

Nízky konferenčný stolík do obývačky ako aj stôl majú veľa spoločného. Práve s nimi prijímame hostí alebo sme zvyknutí za nimi jesť.

V čom je tento nábytok iný? Konferenčný stolík je zvyčajne oveľa nižší ako stôl a jeho výška sa pohybuje od 43 do 60 cm. Jeho vrchná doska je zvyčajne úzky a podlhovastý. Čoraz častejšie sú však oválne či hranaté modely so širokou doskou. Klasické modely sú často vybavené špeciálnymi mechanizmami, ktoré umožňujú zvýšiť jeho výšku.

Konferenčný stolík je veľmi často obohatený o prídavnú policu pod doskou. Prítomnosť ďalších políc alebo zásuviek pod doskou vám umožní uložiť malé predmety a bude fungovať v každej obývacej izbe. Pred výberom konferenčného stolíka do obývacej izby si dôkladne zmerajte interiér, najmä vzdialenosť medzi sedačkou a TV skrinkou, aby vám nábytok umožňoval voľný pohyb v elegantných obývačkách.

Stôl je väčší a vyšší. Je vysoký minimálne 72 cm. Tento typ nábytku sa zvyčajne vyznačuje rozkladaním, čo je skvelé riešenie, najmä keď máte hostí.

 

Konferenčné stolíky do obývačky v malom byte

 

Konferenčné stolíky do obývačky v malom byte

V priestranných interiéroch sa osvedčí konferenčný stolík aj kávový stolík. V takýchto obývačkách sa väčšinou nemusíte rozhodovať pre jeden nábytok.

Čo však robiť, ak máte doma málo miesta? Ideálnym riešením bude nábytok, ako sú rozkladacie konferenčné stolíky. Je to ideálny kompromis, pretože denne zaberú málo miesta, pripomínajú kávové stolíky a keď máte hostí, zmenia sa na elegantné konferenčné stolíky, ku ktorým sa zmestí množstvo ľudí. Rozkladací konferenčný stolík vám umožní zachovať funkčnosť v obývacej izbe. Ak máte v obývačke rohovú sedačku, tak kúpa konferenčného stolíka, ktorá nahradí kávový stolík, bude perfektnou voľbou, pretože výber konkrétneho modelu sa prispôsobí voľnému priestoru, ktorý vznikne vedľa neho.

 

Biele, sklenené alebo nebodaj moderné rozkladacie konferenčné stolíky do obývačky?

Konferenčné stolíky do obývačky sa budú hodiť k interiérom zariadeným v rôznych štýloch. Môžete si vybrať retro, klasický alebo škandinávsky štýl. V industriálnych miestnostiach je najlepšia kombinácia dreva a kovu, s vrchnou doskou napríklad vo farbe dub sonoma.

Môžete ľahko nájsť modely, ako sú biele konferenčné stolíky pre interiér v štýle glamour. Moderné konferenčné stolíky lakované vo vysokom lesku sú tu veľmi obľúbené. Nájdete u nás multifunkčný nábytok vybavený spodnou policou alebo slúžiaci zároveň ako bar, čo je praktické riešenie v obývacej izbe.

A keď hľadáte elegantný nábytok, ktorý krásne zvýrazní charakter vášho interiéru, vyberte si do miestnosti sklenené konferenčné stolíky.

 

Stôl do obývacej izby - výhody a nevýhody

Nie každý dom bude mať miesto na jedálenský kút a v takýchto prípadoch je stôl umiestňovaný v obývacej izbe. Aj keď je to veľmi bežné riešenie, má výhody aj nevýhody. Stôl v dome je veľmi univerzálny kus nábytku. Môžete za ním večerať, posedieť si s priateľmi, hrať spoločenské hry, v prípade potreby pracovať a deti si za ním urobia domáce úlohy.

Stôl v obývačke poskytuje skvelé pohodlie najmä počas večierkov alebo sviatkov, kedy potrebujete viac miesta pre rodinu. Každý sa pri nej pohodlne usadí, zje jedlo bez toho, aby si musel držať taniere na kolenách.

Bohužiaľ, stôl so stoličkami zaberá veľa miesta. Ak nástojčivo chcete stôl doma, môžete získať neúmyselný, ohromujúci efekt neporiadku. Našťastie dnes tento nábytok prichádza v obrovskom množstve typov a veľkostí, takže nájdete jedálenské stoly, stoličky do obývačky, ktoré vyhovujú vášmu priestoru.

 

Konferenčné stolíky do obývačky v malom byte

 

Na čo sa zamerať pri výbere stola

Výber správneho stola závisí predovšetkým od vášho vkusu a veľkosti a typu miestnosti. Je dôležité, či hľadáte stôl do obývačky, jedálne alebo možno chcete stôl a stoličky do kuchyne?

Veľký vplyv na výber má množstvo priestoru, ktorý v obývačke máte, keďže je dôležité, koľko miesta máte k dispozícii. Tento typ nábytku by mal ladiť aj s dizajnom interiéru. Je veľmi dôležité, kedy má byť stôl umiestnený vo vašej obývačke, v najreprezentatívnejšej časti domu. Vhodne vybraný kus nábytku vám umožní navodiť v byte tú správnu atmosféru a môže mu dodať špecifický štýl.

 

Na čo sa zamerať pri výbere stola

 

Konferenčný stolík alebo stôl - čo si vybrať

Je skvelé, ak máte v domácnosti dostatok miesta na funkčný stôl a stoličky, ale aj kávový stolík či konferenčný stolík. Čo ak sa budete musieť rozhodnúť len pre jednu z možností?

Konferenčný stolík do obývačky je nábytok, ktorý sa nepochybne vracia do priazne. Postavíte ho k pohodlnej sedačke alebo rohovej pohovke. Umožní vám relax pri káve alebo knihe. Strávite pri ňom pekné chvíle, stretnutia s priateľmi a rodinou. Deti sa tam môžu hrať hry alebo večerať. Môže úspešne nahradiť stôl.

S veľkou rodinou alebo ak máte radi stretnutia a rozhovory pri stole, je rozťahovací stôl alebo stôl s veľkou stolovou doskou vo vašej domácnosti nevyhnutnosťou. Počas osláv a sviatkov ním bez problémov usadíte všetkých pozvaných hostí. Stoly do obývačky vám každý deň umožnia pohodlne sa najesť, pracovať alebo dať deťom miesto na domáce úlohy.

Ak sa stále neviete rozhodnúť, riešením môže byť kombinácia oboch vyššie diskutovaných riešení. Môže meniť svoju výšku a povrch v závislosti od vašich potrieb. Dá sa použiť ako stôl pri slávnostnom jedle a ako konferenčný stolík, keď sedíte na pohovke.

 

Konferenčný stolík alebo stôl - čo si vybrať

 

Alebo možno okrúhly kávový stolík - módne sklenené kávové stolíky

Ak nie stôl a konferenčný stolík, možno kávový stolík? Vďaka kompaktným rozmerom sa hodí do každej obývačky, dokonca aj do malej. V súčasnosti sú na trhu rôzne formy, vzory a farby tohto nábytku.

Stoly do obývačky môžu byť hranaté alebo okrúhle na kovových alebo drevených nohách. Vďaka bohatej ponuke kávový stolík ľahko zladíte do každého interiéru zariadeného v akomkoľvek štýle. Najväčšou výhodou konferenčných stolíkov sú nepochybne malé rozmery, takže ich bez problémov zmestíte do interiéru.

Môže byť umiestnený v strede miestnosti, hneď vedľa pohovky alebo dokonca v rohu s vaším obľúbeným kreslom a lampou. Malé rozmery stolíka dávajú veľa možností usporiadania, obohacujú interiér obývačky. Malý konferenčný stolík, ktorý môžete jednoducho presúvať, ocenia tí ľudia, ktorým záleží na funkčnosti nábytku vo vnútri.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Koľko miesta na jedálenský stôl?


Ako obnoviť nástenné panely


Čalúnenie stoličky - ako ho zmeniť? Koľko to stojí? Zistite to!

Späť