Najnovšie trendy v dizajne kúpeľní módna kúpeľňa 2022/2023

03.02.2023

Módne kúpeľne 2022/2023 sa stávajú horúcou témou pre interiérových architektov, dizajnérov a ľudí, ktorí plánujú rekonštrukciu kúpeľní. Trendy v kúpeľni sa rýchlo menia, no krásne interiéry budú vždy vyzerať zaujímavo.

Stojí za to vidieť, aké usporiadanie kúpeľne bude tento rok najzaujímavejšie - možno je kúpeľňa budúcnosti na dosah a oplatí sa rozhodnúť pre malé zmeny aj doma. V nadchádzajúcej sezóne bude obľúbená funkčnosť a sloboda aranžovania. Trendy v dizajne kúpeľne budú zahŕňať aj kombináciu elegancie a lesku. Minimalizmus určite nevyjde z módy, no obľúbené budú určite najmä tie prvky, ktoré zabezpečia vysoký komfort používania.

 

Najnovšie trendy v dizajne kúpeľní módna kúpeľňa 2022 / 2023

 


V tomto článku:

1. Čo bude rozlišovať usporiadanie módnej kúpeľne v roku 2023?

2. Aké zakončenie bude najlepšie? Módne obklady pre nadchádzajúcu sezónu

3. Módne kúpeľne 2023 – aké vybavenie bude najlepšie?

4. Pozor na armatúry!

5. Na čo si dať pozor pri dekorovaní?



 

Čo bude rozlišovať usporiadanie módnej kúpeľne v roku 2023?

Farby sú mimoriadne dôležité v interiérovom dizajne módnych a moderných interiérov. Najnovšie trendy kúpeľňového dizajnu na prelome rokov 2022 a 2023 ukazujú, že interiéry sa budú držať v tlmených zemitých tónoch. Preto dobre poslúži pieskovo béžová, pastelovo okrová a teplé sýte odtiene hnedej.

Elegantný vzhľad v prípade takýchto farieb zvýrazní čierna, biela, strieborná alebo zlatá. Zemské farby môžu byť sprevádzané aj intenzívnymi farbami, ale nemalo by ich byť priveľa a je lepšie, ak sú vo forme malých doplnkov.

Priestor kúpeľne je miestom, kde nemôžu chýbať sociálne zariadenia. V tomto roku budú kraľovať voľné formy týchto prvkov výbavy. Voľne stojace vane a umývadlá na dosku sú už teraz veľmi obľúbené do kúpeľne a móda u nich bude určite pribúdať.

Nezabudnite si pozrieť aj nové kúpeľňové trendy v oblasti zariaďovania – vládnuť budú zlaté a čierne batérie, ktoré budú výraznými akcentmi v priestore kúpeľní.

 

Módne obklady pre nadchádzajúcu sezónu

 

Aké zakončenie bude najlepšie? Módne obklady pre nadchádzajúcu sezónu

Módne obklady v tomto roku sú tie, ktoré budú mať tlmené farby. Značnej obľube sa bude tešiť aj nadčasové drevo, a preto budú keramické obklady pripomínajúce drevo vrelo odporúčané. Rovnako zaujímavo budú vyzerať obkladačky s geometrickými, farebnými vzormi.

Antracitové a čierne usporiadanie kúpeľne

Zaujímavou možnosťou najmä pre moderné kúpeľne budú obklady v tmavých farbách. Okrem zemitých farieb sa stane populárnou antracitová. Tmavé aranžmány sú možnosťou pre priestranné, veľké kúpeľne, v menších miestnostiach je lepšie zvoliť svetlejšie farby.

Nielen obklady - farby a panely do kúpeľní

Keramické obklady, dlaždice a gres nie sú jedinou možnosťou pre kúpeľne. Priestor je možné dokončiť aj náterom stien farbou alebo položením vinylových panelov na povrch stien a podláh. Obľúbené budú tlmené farby v zemitých tónoch a o niečo intenzívnejšie farby: napríklad limetka a broskyňa.

Z módy nevyjdú ani biele, sivé a čierne. V interiéri retro budú mať izby krémovú alebo broskyňovú úpravu a napríklad morské či limetkové zariadenie. Vinylové panely si zase vďaka tomu, že dokážu imitovať rôzne materiály, získajú obľubu vo vzoroch a farbách prírodného dreva, prírodného kameňa alebo v geometrickejších vzoroch. Panely môžu byť jedinými dokončovacími výrobkami alebo môžu tiež sprevádzať dlaždice.

 

Módne kúpeľne 2023

 

Módne kúpeľne 2023 – aké vybavenie bude najlepšie?

Kúpeľňa budúcnosti je priestor, kde treba nájsť to správne vybavenie. Dôležité budú sociálne zariadenia aj nábytok. Pri nákupe vybavenia dbajte na to, aby bolo vybavenie praktické, pohodlné a ľahko sa čistilo. Mali by byť tiež trvácne, odolné voči mechanickému poškodeniu a mali by pôsobiť esteticky.

Vaňa alebo sprchový kút?

Pri zariaďovaní kúpeľne na novom mieste alebo rekonštrukcii existujúcej miestnosti často hľadáte inšpiráciu, či je lepšie rozhodnúť sa pre sprchy alebo vane. Výber nie je jednoduchý a mal by závisieť predovšetkým od preferencií budúcich užívateľov kúpeľne. V nadchádzajúcej sezóne sa určite bude veľkej obľube tešiť aj voľne stojaca vaňa. Ide o ideálnu možnosť do veľkej kúpeľne, ale svoje miesto si nájde aj v menšej miestnosti - stačí sa rozhodnúť pre menší nástenný model.

Kúpeľňa, najmä menšia, by mala byť vybavená sprchovacím kútom. Ku kúpeľňovým trendom v nadchádzajúcej sezóne budú patriť aj walk-in sprcha (t.j. sprchy bez vaničky), najmä v prípade moderných kúpeľní. Sprchový kút je možné umiestniť do kúpeľne spolu s voľne stojacou vaňou a umývadlom na dosku - interiér sa tak stane mimoriadne pohodlným a získa módny, moderný charakter.

Pohodlie používania a pohodlie obyvateľov

Kúpeľňa sa v posledných rokoch stala SPA náhradou v každom dome či byte, a preto by jej zariadenie malo byť čo najpohodlnejšie. Preto sa do miestností umiestňuje také vybavenie, ktoré poskytuje užívateľom vysoký komfort. Interiéry sú vybavené pohodlným sociálnym zariadením a obľúbený nábytok je umiestnený na vyšších nožičkách, čo výrazne uľahčuje upratovanie.

 

Pozor na armatúry!

Pri usporiadaní sú dôležité nielen veľké bloky, ale aj príslušenstvo, a preto sa osobitná pozornosť bude venovať armatúram. Obľúbené budú armatúry z brúsenej ocele, patinovaného zlata či medi a lesklé verzie týchto kovov. V kúpeľniach bude dominovať elegancia a jemný, subtílny prepych.

V kúpeľni môžu hrať hlavnú úlohu zaujímavé armatúry, najmä keď sú ostatné prvky aranžmánu tlmenejšie a celé to má minimalistickejší nádych. Armatúry na najbližšie sezóny budú z hľadiska formy pestré. Obľúbené budú vodovodné batérie s výsuvným výtokom aj bez neho. V moderných usporiadaniach si môžu získať popularitu vodovodné batérie, ktoré zdôrazňujú prúd vody.

 

Módne kúpeľne 2023

 

Na čo si dať pozor pri dekorovaní?

Kúpeľňa by sa mala vyznačovať vysokou estetikou, preto najnovšie trendy kúpeľňového dizajnu venujú pozornosť aj dekoráciám. V kúpeľni bude v najbližších sezónach dominovať drevo, takže drevené doplnky ale aj doplnky s imitáciou dreva budú dokonalé. V móde budú aj vzory a farby prírodného kameňa na dekoráciách.

Jednotnosť kúpeľňových dekorov a minimalizmus doplnkov

K armatúre sa oplatí zladiť aj farby doplnkov. Zásobníky, odpadkové koše, WC kefy a držiaky na uteráky môžu byť zdobené zlatou alebo striebornou farbou. Najdôležitejšou vecou pri pridávaní dekoratívnych prvkov v kúpeľni je striedmosť a jemnosť, preto si miestnosť zariaďte tak, aby doplnky neboli ohromujúce, ale len zaujímavé, doplnkové prvky.

Grafika na stenách kúpeľne

Kúpeľniam budúcej sezóny budú dominovať... obrazy. Zaujímavú grafiku je možné umiestniť do rámov, ktorých farba bude odkazovať na farbu kovovej armatúry. Obrazov môže byť pomerne veľa – na voľnej stene kúpeľne potom vytvoria zaujímavú koláž.

Pri nákupe obrázov dbajte na to, aby materiály, z ktorých je grafika vyrobená, boli odolné voči vlhkosti. Obrazy tiež neumiestňujte v kúpeľni priamo nad miesto, kde stoja vane a sprchy.

Späť