Najlepšie benzínové kosačky na trávu v roku 2023!

31.03.2023

Ako sa blíži jar, príroda sa prebúdza k životu. Začínajú kvitnúť kvety, stromy sú pokryté lístím a trávnik sa začína zelenať. V tomto čase už začínajú prvé práce v záhrade či na pozemku. Jednou z najdôležitejších starostlivosti o záhradu, na jar aj v lete, bude nepochybne kosenie trávy. Týždenné kosenie majiteľom nehnuteľností v noci často nedá spať. Zbytočne! So správnou kosačkou pôjde práca hladko, rýchlo a nebude taká zaťažujúca.

Ktorá benzínová kosačka však bude najúčinnejšia? Bude lepší krovinorez alebo tradičná kosačka? Aký výkon motora bude potrebný a akým parametrom sa oplatí venovať pozornosť? Pozrite si naše tri typy kosačiek a vyberte si ten najlepší model pre seba!

Benzínové kosačky- Merkury Market


V tomto článku:

1. Aká by mala byť najlepšia benzínová kosačka?

2. Aké produkty môžeme odporučiť? Rebríček najlepších benzínových kosačiek v predajni Merkury Market

3. Kúpa benzínovej kosačky na trávu - na čo sa zamerať?

4. Benzínová kosačka vs strunová kosačka – čo si vybrať?

5. Typy kosačiek – čo vám ešte môžeme ponúknuť?



Aká by mala byť najlepšia benzínová kosačka?

O benzínových kosačkách sa dá písať veľa a na internete určite nájdete množstvo návodov na ich výber. Pri takejto záplave informácií je často ťažké urobiť rýchly a dobrý výber. Z tohto dôvodu sme vytvorili náš rebríček benzínových kosačiek, vďaka ktorému zefektívnite výber.

Kosačka je zariadenie, ktoré sa musí používať viackrát - týždenné kosenie dvora vystavuje zariadenie nepriaznivým podmienkam a veľkému zaťaženiu. Pri nákupe sa oplatí vybrať si solídne a osvedčené modely od renomovaných spoločností. Vďaka tomu budete mať istotu, že investícia bude úspešná a trávnik bude vždy pôsobiť esteticky. Pri nákupe si všímajte predovšetkým výkon motora. Je to maximálny výkon motora, ktorý vám povie, ako rýchlo budete môcť kosiť.

Pri benzínovej kosačke sa oplatí venovať pozornosť aj šírke kosiacich nožov, teda šírke kosenia a či má kosačka prídavný kôš na pokosenú trávu. Doplnkové možnosti v kosačkách, ako je mulčovacia možnosť, sú tiež čoraz populárnejšie. Ak ste veľkým fanúšikom starostlivosti o záhradu a takéto možnosti sú pre vás dôležité, uistite sa, že kupovaná kosačka má potrebné doplnkové funkcie.

Aké produkty môžeme odporučiť? Rebríček najlepších benzínových kosačiek v predajni Merkury Market

Ako sme už spomenuli, na trhu je veľa modelov kosačiek. Široká škála produktov znamená, že tí, ktorí hľadajú pevné a odolné riešenia, sa často cítia stratení. Preto sme pripravili atraktívny rebríček kosačiek - naše top 3 produkty na vás čakajú!

Benzínová kosačka Einhell GC-PM 40

Prvý navrhovaný model kosačky bude určite zaujímať tých, ktorí pre seba očakávajú lacné riešenie. Hlavnou výhodou tohto zariadenia je nízka cena. Kosačka je vybavená motorom 4T s objemom 99 centimetrov kubických. Šírka kosenia je 40 centimetrov. Celé zariadenie váži 18,5 kg. Kosačka je vybavená prídavným košom na pokosenú trávu, ktorého objem je 45 litrov. Kôš má indikátor naplnenia, čo je užitočné pri kosení väčšieho trávnika. Pozoruhodný je fakt, že rukoväť kosačky je možné zložiť, čo umožní pohodlné uskladnenie prístroja aj v malej garáži alebo v domčeku na náradie.

Benzínová kosačka Einhell GC-PM 46

Druhý z navrhovaných modelov je možnosťou pre tých, ktorí očakávajú väčší výkon zariadenia a majú oveľa väčšie trávniky. Kosačka je vybavená motorom OHV 4T s objemom 139 kubických centimetrov. Šírka kosenia je 46 centimetrov. Celé zariadenie váži 28 kg. Kosačka je vybavená prídavným zberným košom na trávu s objemom 50 litrov. Kôš má indikátor naplnenia, čo je užitočné pri kosení väčšieho trávnika. Kosačka má sklopnú rukoväť pre jednoduché skladovanie. Za zmienku tiež stojí, že sklon rukoväte možno ľahko prispôsobiť individuálnym potrebám.

Benzínová kosačka GC-PM 40/1

Posledný návrh bude ideálny pre ľudí, ktorí očakávajú zariadenie so stredným výkonom. Toto je dobré riešenie pre stredne veľké pozemky. Kosačka je vybavená štvortaktným motorom s objemom 79,8 kubických centimetrov. Šírka kosenia je 40 cm a celé zariadenie váži 17,1 kg. Ľahká kosačka malých rozmerov poslúži ako základný nástroj pre prácu záhradníka. Kosačka je vybavená zberným košom na trávu s objemom 45 litrov.

Atraktívne modely záhradných kosačiek

Naše tri typy kosačiek sú najobľúbenejšie modely dostupné na trhu. Rozdielna hmotnosť, šírka kosenia alebo kapacita koša môžu byť určujúcimi faktormi, ktorý produkt je najlepšie zvoliť.

Kúpa benzínovej kosačky na trávu - na čo sa zamerať?

Pri kúpe kosačiek na trávu stojí za to venovať pozornosť parametrom zariadení. Dôležitá bude nielen už spomínaná hmotnosť, šírka kosenia či kapacita koša, ale predovšetkým výkon motora a odolnosť samotného zariadenia, teda jeho kvalita. Maximálny výkon motora je taký dôležitý, že ukazuje, ako efektívne bude vaše zariadenie. Čím väčší je výkon motora, tým väčšiu plochu bude môcť kosačka pokosiť a tým dlhšie vydrží.

Nezabúdajte však, že keď máte malú záhradu, väčšinou nemá zmysel kupovať veľkú a výkonnú kosačku – veľká kosačka dokáže pokosiť trávu rýchlo, no spotrebuje oveľa viac paliva, čo v malej záhrade bude jednoducho neekonomické. Výkon motora benzínových kosačiek bude teda jedným z najdôležitejších parametrov. Dôležitá bude aj kapacita palivovej nádrže – čím vyššia kapacita, tým dlhšie môžete nepretržite kosiť. To je dôležité pre veľké plochy trávnika.

Benzínová kosačka vs strunová kosačka – čo si vybrať?

Pojazdné benzínové kosačky sú jedným z najobľúbenejších modelov zariadení, vďaka ktorým sa postaráte o rovnomerne pokosený trávnik. Nie vždy je však možné s nimi pokosiť všetku trávu a nie vždy je to rentabilné. Pre malé záhrady alebo oblasti, ktoré vyžadujú výnimočnú presnosť, bude lepšie fungovať krovinorez. Pri výbere krovinorezu sa oplatí riadiť podobnými parametrami ako pri kosačkách. Dôležitý teda bude výkon krovinorezu, výkon motora krovinorezu, ale aj hmotnosť zariadenia a jeho odolnosť.

Benzínové kosačky- Merkury Market

Typy kosačiek – čo vám ešte môžeme ponúknuť?

Náš internetový obchod Merkury market je miestom, vďaka ktorému získa váš dom a záhrada nový lesk a poteší svojím vzhľadom. Areál skrášli atraktívny záhradný nábytok a dekorácie. O krásny vzhľad trávnika sa postarajú aj naše produkty - prezrite si kosačky, ktoré ponúka naša predajňa, pojazdné aj krovinorezy.


Inšpirujte sa!


Vyberáme najlepšie zostavy záhradného nábytku


Ako čistiť dno bazéna


Ako si zariadiť záhradu pred vchodom do domu


 

Späť