Moderné a módne police v obývačke

13.12.2022

Módna a funkčná obývačka, kde má všetko svoje miesto a zároveň je všetko po ruke – to je sen každého. Aby sme splnili očakávania našich zákazníkov, veľakrát sme písali o usporiadaní obývačky, navrhli sme, ako vybrať a usporiadať nábytok, doplnky a príslušenstvo, aby vznikol funkčný a módny interiér.

Dnes vám chceme povedať o tom, ako usporiadať a používať moderné závesné a stojace police. Tento nami stále podceňovaný nábytok ponúka veľké možnosti.V dnešnom článku si ukážeme, ako si pomocou políc vytvoríte originálny interiér.

Hľadáte inšpiráciu na zariadenie modernej obývačky s policami? Výborne! Nechajte sa uniesť do sveta moderných interiérov a inšpirujte sa!

 

Kancelárske police - Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Subtílna polica a štýlová dekorácia na stenu

2. Police pre knihomoľov

3. Nástenné police na celú stenu pre praktickosť

4. Poličky do obývačky – aranžmány pre romantikov

5. Poličky do obývačky v modernom štýle - jednoduché riešenia, ktoré potešia

6. Klasické police s úložným priestorom



 

Subtílna polica a štýlová dekorácia na stenu

Police sú známym prvkom interiérového dizajnu. Stretávame sa s nimi v obývačke, detskej izbe, spálni, dokonca aj v kuchyni a kúpeľni. Sprevádzajú nás takmer všade. A je ťažké nesúhlasiť s tvrdením, že police sú mimoriadne subtílne a jemné dekoratívne prvky.

Stavba steny s ich použitím dáva veľkolepé výsledky, samozrejme, za predpokladu, že vieme, ako použiť a usporiadať police na stene. Občas sa stane, že si kúpime zostavu nábytku do obývačky, ktorej prvkom je polička. Montujeme alebo nastavujeme a v tomto momente nastáva dilema – čo dať na poličku v obývačke?

 

Police pre knihomoľov

Pre mnohých z nás sú knihy dôležitou súčasťou každodenného života. Každý knihomoľ dá asi za pravdu, že knihy si zaslúžia v domácnosti špeciálne miesto. Veľmi často je týmto jedinečným interiérom obývacia izba. A zrejme mnohí z nás v tomto bode prichádzajú do tradičnej obývačky, kde sú na poličke prehľadne usporiadané najcennejšie knihy. Táto myšlienka poličiek nás sprevádza už roky. Moderná obývačka si však vyžaduje netradičné a nevšedné riešenia. A to je to, čo vám dnes chceme ponúknuť.

"Neviditeľná polica" v modernom štýle

Prvým je „neviditeľná polica“. Ide o skutočný fenomén posledných rokov, ktorý si obľúbili milióny používateľov. Neviditeľná polica pripevnená k stene vám umožní usporiadať knihy tak, aby vyzerali, akoby sa vznášali vo vzduchu. Ako už názov napovedá, polica je skrytá a všetka pozornosť sa sústreďuje na knihy.

Vďaka neviditeľnému montážnemu systému sa nástenná polica ľahko inštaluje a poslúži ako ideálne miesto na vystavenie rôznych predmetov ako napríklad ocenení kníh zberateľských kúskov dekorácií a podobne. Polica pozostáva z kvalitného voštinového mdf a kovového rámu ktorý poskytuje potrebnú stabilitu a trvácnosť.

Ide nepochybne o zaujímavé riešenie, ktoré sa dokonale hodí do obývačky v škandinávskom štýle. Môžete sa rozhodnúť použiť jednu alebo viac neviditeľných políc a ozdobiť nimi vybranú stenu. Na neviditeľnú poličku môžete položiť niekoľko kníh, ale nezabudnite sa uistiť, aké sú ťažké. Toto vždy uvádza výrobca v návode.

Drevená polica stromček

Druhou zaujímavou ponukou je polica v tvare stromčeka. Knihy sú umiestnené na špeciálne profilovaných vetvách, ktoré sa tiahnu pozdĺž steny a efektívne ju zdobia. Polička v tvare stromčeka je perfektnou ponukou do obývačky v modernom, scandi alebo boho štýle. Prirodzený vzhľad a materiál výroby je veľmi sugestívnym odkazom na prírodu. Polička určite poteší milovníkov eko štýlu.

Nábytok vyrobený z dreva by mal byť umiestnený na takom mieste, aby mohol potešiť a inšpirovať. Skvelým riešením pre poličku stromček je stena s TV. Polica obopína monitor a vytvára elegantný štýl. Ďalšie police, ktoré nevyužijete na knihy, môžete využiť ako miesto na vystavenie ozdôb a drobností.

 

Police pre knihomoľov

 

Nástenné police na celú stenu pre praktickosť

Obývacia izba v modernom štýle, často sa vyznačuje neobvyklými riešeniami. Jedným z nich sú určite štýlové police visiace po celej dĺžke steny. Takýto pôsobivý nábytok poskytuje veľa možností usporiadania. Často sa stávajú miestom vystavenia rodinných fotografií, suvenírov z ďalekých ciest, dekoratívnej keramiky, rodinných umeleckých diel a samozrejme kníh. Úspešne nahrádzajú vitríny a ťažký masívny nábytok, v modernom interiéri nie je miesto pre kráľov.

Police v modernom štýle, osadené pozdĺž jednej zo stien, sú veľmi praktickým a zároveň dizajnovým riešením. Je to ideálne miesto na uloženie predmetov ako sú ocenenia knihy zberateľské predmety ozdoby atď, vďaka čomu vo vašom interiéri naozaj vynikne. Určujú pevný protiklad k predtým používaným malým a krátkym nástenným policiam.

 

Poličky do obývačky – aranžmány pre romantikov

Ak snívate o tom, že sa vaša obývačka stane kráľovstvom relaxu, pohodlia a hrejivej romantickej atmosféry, môžete na tento účel úspešne využiť police. Ako? Odpoveď je veľmi jednoduchá.

Využite nábytok ako miesto na umiestnenie atmosférických sviečok, svietnikov a lampášov. Sviečky alebo svietniky v rovnakom vzore a farbe je možné umiestniť aj na konferenčný stolík alebo na dosku stola. Toto riešenie spôsobí, že usporiadanie interiéru bude koherentnejšie a efektívnejšie.

Voliteľne môžete police osvetliť LED pásikom, vďaka čomu budú vystavené dekorácie na nich vyzerať úchvatne. Nezabúdajte, že nič nezohreje atmosféru v byte tak, ako správne osvetlenie. Teplé svetlo vám pomôže upokojiť sa a zrelaxovať po každom náročnom dni.

Ak ste majiteľom obývacej izby, ktorá je vysoká a priestranná, môžete sa rozhodnúť pre závesné lampáše a lucerny, ktoré dávajú diskrétne svetlo a krásne osvetľujú police. V obývačke v podkrovnom štýle budú skutočnou perlou dizajnu lampy na policiach, ktoré pripomínajú pouličné lampy, známe nám z dávnych čias. Ak si naopak ceníte kontakt s prírodou a všetkým, čo je prirodzené, umiestnite na nástenné police maličké sklenené lucerny.

 

Poličky do obývačky v modernom štýle - jednoduché riešenia, ktoré potešia

V modernej obývačke vládne ucelený minimalizmus. Nie je tu miesto pre veľkolepý nábytok, dekorácie a ozdoby. Moderná obývacia izba je zdržanlivý a veľmi praktický priestor. Aranžmánu dominovali pokojné farby a jednoduché tvary. Ak chcete tento trend udržať, hľadajte minimalistické produkty, ktoré zdôraznia moderný štýl, ktorý tu vládne, napríklad v podobe políc v tvare kocky, ktoré premenia prázdnu stenu na dizajnový kúsok.

Aké police budú fungovať v obývacej izbe zariadenej v modernom štýle?

Ideálnym riešením budú biele police, ktoré splynú s interiérom, nebudú rušivé, ale skôr subtílne a jemné. Budú dokonalou ozdobou tehlovej steny, ktorá sa často vyznačuje moderným štýlom. Priestor, ktorý vytvoria, sa môže stať miesto na vystavenie rôznych predmetov ako napríklad ocenení kníh zberateľských kúskov dekorácií a ozdôb. Pamätajte však, že to posledné by sa malo v modernom interiéri objaviť len ako akcenty. Moderný minimalizmus nemá rád prebytok.

 

Klasické police s úložným priestorom

Klasické police, ktoré určite dobre poznáme z usporiadania mnohých domácich izieb, sú kusy nábytku, ktorým sa chceme aj my trochu venovať. Najjednoduchšie modely poskytujú miesto na uloženie rôznych drobností a drobností, ktoré používame každý deň. Klasické police dokonale fungujú ako stojany na kvety. Ak ste milovníkom rastlín a radi sa nimi obklopujete, police vám pomôžu efektívne vystaviť všetky nezvyčajné druhy.

Táto nástenná polička je pevná a stabilná, ktorá sa ľahko čistí vlhkou handričkou a jednoducho sa stane ústredným bodom vašej obývačky spálne atď

Nezabudnite, že polica nemusí byť zavesená vysoko na stene. Ak sa nainštaluje v spodnej časti a bude vynikajúcim základom pre väčšie kvety vo veľkých kvetináčoch.

Nebojte sa experimentovať! Pamätajte, že police sú nábytok, ktorý vám dáva úžasné možnosti. To, ako ich v obývačke využijete, závisí predovšetkým od vás a vašej fantázie. Nebojte sa preto experimentovať a hľadať riešenia, ktoré nie sú samozrejmé. Tie sú najlepšie.

Poličky môžete kombinovať s nábytkom a vytvárať tak zaujímavé aranžmány alebo ich použiť ako jeden dekoratívny prvok. Vďaka jednoduchej poličke sa vaša izba môže stať skutočným kráľovstvom dizajnu. Aj keď si to často neuvedomujeme, najväčšiu silu má ten najjednoduchší nábytok, ktorý sa dá akokoľvek naaranžovať.

Ak hľadáte osvedčený nápad na usporiadanie obývačky s policou, určite navštívte náš internetový alebo kamenný obchod. Naše expozície sú plné nevšedných riešení, v ktorých hlavnú úlohu zohrávajú malé a veľké police. Určite si overte, ako môžete využiť závesný nábytok v modernom interiéri.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Ako zariadiť domácu kanceláriu


Zariaďujeme obývaciu izbu v paneláku - sprievodca v 3 krokoch


Práca doma - vyberáme pohodlnú kancelársku stoličku

Späť