Spáľna s posteľou v hlavnej úlohe

06.08.2020

„Luxus musí byť pohodlný, inak to nie je luxus“, tvrdila Coco Chanel a čalúnené postele uviedli toto maximum do praxe. Ak hľadáme pohodlie a elegantný vzhľad, je to najlepšie riešenie tohto problému.
Spálňa je zvláštne miesto. Trávime v nej veľa času a spánok má obrovský vplyv na naše zdravie. Prečo sa oplatí zvoliť čalúnené lôžko?
Existuje niekoľko dôvodov:

Čalúnené postele - Merkury Market

  • Rozmer

Tento model je skutočne veľký a pohodlný. Je ťažké nájsť menší ako 160 cm široký a 200 cm dlhý, čo znamená, že je vhodný do väčších spální. V menšej miestnosti môžu pôsobiť dominantne, sťažujú priechod a používanie nábytku - pokiaľ neukladáme len posteľ a nič iné.

  • Pohodlie

Veľkosť postele je tiež výhoda. Určite nebudeme mať dostatok priestoru, keď ju zdieľame s manželom/manželkou. Ľudia, ktorí večer čítajú alebo používajú laptop, ocenia mäkkú opierku hlavy, na ktorej môžu pohodlne odpočívať.
Výška, v ktorej je posteľ umiestnená, uľahčuje vstávanie a spanie. Matrac je veľkou pomocou, pretože je integrovaný do postelí a v niektorých modeloch úplne chýba. Horná časť podstielky bola jednoducho vybavená príslušnou náplňou a zmenená na matrac.

Postele - Merkury Market

  • Užitočnosť

Opierka hlavy je nielen veľmi pohodlná, ale tiež chráni stenu pred znečistením. Veľký priestor na posteľnú bielizeň dokonale ukryje ostatné paplony a vankúše. Je to nábytok, ktorý nám bude slúžiť mnoho rokov a zostane vizuálne atraktívny. Tento typ postele je cenený pre svoj jedinečný vzhľad a veľmi dobrú trvácnosť.

  • Ozdoba

Určite ju nebudeme obchádzať ľahostajne. Je nemožné si ju nevšimnúť. Neexistujú žiadne ďalšie postele v takých intenzívnych farbách, ako je ružová, zelená alebo tmavomodrá. Existujú však aj biele, čierne a tlmené béžové a sivé modely. Prešívané opierky hlavy zvyšujú atraktivitu a eleganciu.


 

A čo robiť, keď máme čalúnené lôžko, ale po niekoľkých rokoch používania sa nám znudí? Ak sa nábytok ukázal ako funkčný, nie je potrebné ho vymeniť. Môžete ho obnoviť. Výmena čalúnenia sa týka iba strán postele a opierky hlavy, takže náklady na obmenu budú oveľa nižšie ako náklady na zakúpenie nového. Môžete sa tiež rozhodnúť vymeniť poťah iba na opierku hlavy. Je to jednoduchý postup, ktorý vám umožňuje úplne zmeniť povahu postele a dať jej úplne iný vzhľad v závislosti od použitého materiálu. Namiesto jednoliatej farby stačí zvoliť niečo viac vzorované alebo so silnou štrukturálnou väzbou.
 

Späť