Zima v obývačke – aké doplnky zvoliť?

20.12.2023

Zima v obývačke je dokonalou výhovorkou, ako vniesť do nášho okolia trochu tepla a pohody. Pri výbere doplnkov sa oplatí zamerať na prvky, ktoré interiéru nielen dodajú charakter, ale ho urobia aj pohodlnejším a prívetivejším. Zimná výzdoba obývačky predsa nemá len odkazovať na mrazivé obdobie, ale predovšetkým nám má obývačku zatepliť a zútulniť.

Atmosférická, zimná obývačka je kombináciou vhodných farieb a šikovne vybraných doplnkov. Zimná výzdoba interiéru si nevyžaduje veľkú rekonštrukciu – väčšinou stačí len výmena textílií a doplnkov, aby v obývačke naplno zavládol zimný charakter interiéru. Zimný interiér sa od toho štandardného príliš nelíši, a tak sa nemusíme báť kupovať nábytok do obývačky.

Zima v obývačke – aké doplnky zvoliť?


V tomto článku:

1. Zimná dekorácia bytu s mäkkými textíliami

2. Zimné doplnky z prírodného dreva

3. Zimný dizajn interiéru s vhodným osvetlením miestnosti

4. Zimné motívy, teda očarujúce zimné dekorácie do obývačky


 


Zimná dekorácia bytu s mäkkými textíliami

V zime si radi vyberáme mäkké a teplé látky. Keď sa obklopíme teplou dekou, cítime sa teplejšie a lepšie. Do obývačky preto určite zaraďte mäkké koberčeky a prikrývky, vlnené deky a vankúše v jemných odtieňoch, ako sú pastelové alebo tlmené zemité tóny. Môžete tiež zvážiť pridanie kožušinových akcentov, ako je zamat, dekoratívne vankúše a prehozy, aby ste vytvorili útulnú atmosféru. Zahriatie interiéru s takýmito doplnkami bude jednoduché a štýlová dekorácia bude ľahko dosiahnuteľná. Útulný interiérový dizajn textilnej obývačky je tiež mimoriadne funkčný.

Vhodné textílie sú nielen originálnou zimnou dekoráciou, ale aj praktickým vybavením zimného interiéru. Teplé deky vám totiž pomôžu udržať sa v teple a prikrývky a prehozy sa dajú použiť na zabalenie nôh. Zimný interiér sa oplatí ozdobiť aj ďalšími doplnkami. Interiér obývačky vybavte aj hrubými závesmi, ktoré interiér určite zútulnia. Vyberte si zemité farby, hnedú a béžovú, ktoré miestnosť určite zahrejú a zútulnia.

Zimnú výzdobu interiéru s vhodnými textíliami bude jednoduchšie usporiadať. Preto je dobré vybaviť zimnú obývačku hrubými mäkkými textíliami. K zimnému bytovému dekoru patria aj vhodné vzory, v takýchto dekoroch je obľúbený tradičný škótsky tartan.

Dokonalé nebudú len prikrývky a závesy – vyberať by sme mali aj koberce. Ide o jedinečné interiérové ​​doplnky, ktoré dokážu úžasne zútulniť interiér obývačky.

Zimná dekorácia bytu s mäkkými textíliami

Zimné doplnky z prírodného dreva

Drevo je materiál spojený s prirodzenosťou a teplom. Dodajme do obývačky drevené prvky, ako sú drevené rámy obrazov, drevený nábytok alebo aj drevené dekorácie na stenu. To dodá miestnosti organickejší charakter.

Drevené doplnky na zimné večery môžu mať rôzne odtiene dreva, no k pôvabnej zimnej dekorácii obývačky sa najlepšie hodia teplé, medové farby prírodného dreva. Zimné doplnky a drevené dekorácie budú lahodiť oku a zdôraznia zimný charakter interiéru. Aranžmán obývačky s drevom pôsobí vždy útulnejšie, ako keď zvolíte iné doplnky či povrchové úpravy.

Drevené dekoratívne snehové vločky môžu byť aj jedinečnou, sezónnou dekoráciou okien. Stačí ich zavesiť blízko okna.

Zimné doplnky z prírodného dreva

Zimný dizajn interiéru s vhodným osvetlením miestnosti

Zimné večery sú ideálnym časom na vytvorenie útulnej atmosféry so svetlami. Vyberte si sviečky s aromatickými vôňami, ktoré dodajú interiéru nielen kúsok svetla, ale aj jemnú vôňu. Lampáše s jemným svetlom sú skvelé aj ako dekoratívny doplnok.

K očarujúcim zimným dekoráciám patria aj svetelné dekorácie. Fungovať budú sviečky alebo lampy vo veľkej sklenenej váze. Medzi doplnky na zimné večery patria obľúbené biokrby, teda malé prenosné kozuby na biopalivo. Je to nielen originálna zimná dekorácia, ale aj atmosférické kúrenie.

Vianočný aranžmán so svetlom je jedinečný spôsob, ako vyzdobiť zimnú obývačku. Stojanový svietnik, vonné sviece, sviečky a lampáše vnesú do interiéru jedinečnú atmosféru. Vybrať si môžeme aj vonné sviečky so zimnou vôňou.

Zimný dizajn interiéru s vhodným osvetlením miestnosti

Zimné motívy, teda očarujúce zimné dekorácie do obývačky

Doplnky súvisiace so zimnou tematikou, ako sú vankúše s motívom snehu, prehozy s grafikou zimnej krajiny alebo dekorácie snehových vločiek môžu dodať obývačke jedinečný charakter. Nezabudnite však množstvo nepreháňať, aby ste sa vyhli ohromujúcim účinkom. Takéto doplnky majú obohatiť usporiadanie obývačky, no nemali by byť dominantou.

Pri výbere farieb voľte zimné odtiene. Modrá, šedá, biela a béžová dokonale vytvoria chladnú, elegantnú atmosféru. Ide o výbornú voľbu najmä pre minimalistické, moderné interiéry. Môžete tiež pridať akcenty v intenzívnejších farbách, ako je bordová alebo fľaškovo zelená, aby ste interiéru dodali energiu. Ak chcete interiér zútulniť, najlepšie poslúžia interiérové ​​doplnky v hnedej a béžovej farbe. Teplé farby prinesú do obývačky tú správnu náladu a kontrastujú s mrazivou atmosférou vonku.

Zimné farby navodia jedinečnú zimnú atmosféru, rovnako ako zimné vzory, sviečky a lampáše či kožušinové koberčeky.

Späť