Vaňová zástena v usporiadaní kúpeľne s vaňou a sprchovým kútom

14.01.2023

Moderné vybavenie kúpeľne vám umožní osprchovať sa, ako aj dlhý relaxačný kúpeľ. Takéto riešenia - vane so sprchou - sú čoraz populárnejšie a umožňujú maximálnu funkčnosť v kúpeľni a zároveň šetria miesto v miestnosti.

Pri takomto riešení je často ťažké ochrániť sa pred ošpliechaním v kúpeľni. Správne doplnky k tomu určite pomôžu! Presvedčte sa, ako bude zástena na vaňu užitočným prvkom, ako ju do kúpeľne vybrať a prečo sa oplatí vybrať si tento produkt.

 

Vaňové zásteny

 


V tomto článku:

1. Čo sú to vaňové zásteny?

2. V akých situáciách je vaňová zástena dokonalá?

3. Ako si vybrať vaňovú zástenu do kúpeľne?

4. Prečo sa oplatí vybrať si vaňovú zástenu?

5. Ako praktická je možnosť vane so sprchou?



 

Čo sú to vaňové zásteny?

Vaňové zásteny sú produkty, ktoré umožňujú vytvoriť praktickú stenu, ktorá oddelí mokrú zónu od zvyšku kúpeľne. Môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, no najčastejšie je to tvrdené sklo alebo mimoriadne odolné plastové vaňové zásteny. Budú fungovať vo veľkých aj malých kúpeľniach.

Náš obchod pre Vás ponúka rôzne vaňové zásteny. S naším sortimentom si jednoducho vyberiete nielen materiál tohto produktu, ale aj jeho vzhľad a veľkosť.

 

V akých situáciách je vaňová zástena dokonalá?

Vaňová zástena je produkt, ktorý je primárne určený na zníženie množstva striekajúcej vody pri sprchovaní. Vo vani so sprchou sa tento problém môže vyskytnúť veľmi často – nízke steny vane dobre nezadržiavajú vodu a nesprávne sprchovanie spôsobí striekanie vody rôznymi smermi.

Vaňová zástena ochráni kúpeľňu pred touto striekajúcou vodou a ušetrí domácnosti množstvo času, ktorý by inak musela stráviť upratovaním. Vaňová zástena je tiež dobrým spôsobom, ako zabezpečiť súkromie a intimitu ľuďom, ktorí sa chcú umyť, či už sa sprchujú alebo sa dlho kúpu.

Zásteny môžu byť priehľadné alebo matné, široký sortiment v našej predajni vám poskytne tie správne produkty a rôzne typy vaňových zásten.

 

Praktická vaňová zástena

 

Ako si vybrať vaňovú zástenu do kúpeľne?

Usporiadanie kúpeľne by malo byť nielen praktické, ale aj estetické. Široký výber zásten vám umožní vybrať si produkt, ktorý sa ľahko prispôsobí danému kúpeľňovému zariadeniu. Mali by ste preto dobré zvoliť vaňovú zástenu, ktorá bude v priestore kúpeľne pekne pôsobiť.

Vaňové zásteny sú zvyčajne vyrobené z pevného kovového rámu a skla alebo plastu zaveseného na tomto ráme. Rám môže byť rôznych farieb, môže byť aj lesklý alebo matný. Farba a nevýraznosť rámu by mala byť zladená s kúpeľňovým vybavením alebo dekoratívnymi prvkami vane alebo sprchovacieho kúta. Vďaka tomu bude usporiadanie vyzerať súdržnejšie. Ak je teda vaňová batéria strieborná a lesklá, mali by ste zvoliť strieborný lesklý rám zásteny na vaňu.

Praktická vaňová zástena bude mať v kúpeľni aj dekoratívnu funkciu, mala by teda upútať, byť estetickým prvkom, ktorý v interiéri pekne vyzerá, aj keď musí byť predovšetkým praktická. Dôležitý bude nielen rám, ale aj výplň, tabuľa, ktorá má zastaviť kvapky vody. Môžete sa rozhodnúť pre jednoduché modely alebo dekoratívnejšie produkty.

Vyberte si niečo šité na mieru vašim preferenciám, s našou širokou ponukou to je veľmi jednoduché. Estetika samozrejme nie je všetko. V malej kúpeľni bude fungovať malý výrobok, ktorý však účinne ochráni pred striekajúcou vodou. Ak si kúpite väčšiu vaňu, môžete si kúpiť vhodne široký výrobok. Nezabúdajte, že k vani musí byť primeraný prístup, takže zástena by nemala pokrývať celú plochu prístupu do vane.

Ak však na takomto riešení trváte, stavte na krídlové zásteny, ktoré vaňu efektne obopínajú, a zároveň sa otvoria a umožnia vám dostať sa do sprchy. V malej kúpeľni budú lepšie fungovať jednodielne, posuvné alebo harmonikové zásteny. Zástena je funkčné riešenie, ale nezabudnite si dobre premerať rozmery vane a napasovať na ňu kupovanú zástenu. Zástena by mala ladiť aj s tvarom vane.

 

Prečo sa oplatí vybrať si vaňovú zástenu?

Dobre osadená a praktická vaňová zástena vám umožní vychutnať si plnú funkčnosť vašej kúpeľne. Vaňa vám dáva možnosť relaxačného, ​​dlhého kúpeľa a zástena chráni vašu kúpeľňu pred striekajúcou vodou pri rýchlej sprche. Je preto dokonalým riešením pre kúpeľňové zariadenie miestnosti. Mnohí majitelia kúpeľní sa zhodujú v tom, že vaňová zástena pridáva do ich kúpeľne funkčnosť.

Ponuka je naozaj široká, takže ľahko nájdete niečo do každej kúpeľne aj do malých kúpeľní. Správny typ vaňovej zásteny zvýši ergonómiu a zlepší estetiku. Vaňová zástena sa predovšetkým stará o čistotu v kúpeľni. Vďaka tomu, že voda nestrieka všade a drží sa len v mokrej zóne, je oveľa jednoduchšie udržiavať miestnosť v čistote. Je to praktické riešenie, ktoré zariadi priestor funkčným spôsobom.

Vaňovou zástenou je možné vybaviť veľkú aj malú kúpeľňu. Dobre navrhnutá, dokončená a vyzdobená kúpeľňa bude jedným z tých zariadení, kde bude príjemné tráviť čas. Vaňová zástena môže byť prvkom kúpeľne zariadenej v rôznych štýloch, napríklad retro, moderný, škandinávsky alebo klasický.

 

Vaňová zástena

 

Ako praktická je možnosť vane so sprchou?

Vaňa s prídavnou sprchou bude dobrým riešením, keď sa členovia domácnosti nezhodnú, či uprednostňujú vaňu alebo sprchový kút. Takto riešená kúpeľňa uspokojí potreby každého obyvateľa a zariadi priestor tak, aby bola kúpeľňa skutočne funkčná.

Vďaka tomuto riešeniu je jednoduchšie prispôsobiť miestnosť potrebám každého obyvateľa. V takejto kúpeľni sa môžete osprchovať a vychutnať si príjemný kúpeľ. So zástenou bude používanie kúpeľne ešte jednoduchšie.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Oceľová alebo akrylátová vaňa


Výhody a nevýhody voľne stojacej vane


Aká vaňa do kúpeľne? Pomáhame vám pri správnom výbere

Späť