Trendy v dizajne kúpeľní na prelome rokov 2023/2024

27.03.2024

Kúpeľňa dnes nie je len praktickou miestnosťou na osobnú hygienu, ale stáva sa priestorom, kde dizajnéri a obyvatelia hľadajú rovnováhu medzi funkčnosťou a estetikou. S príchodom nového roka sa trendy kúpeľňového dizajnu vyvíjajú a prinášajú so sebou nové inšpirácie a koncepty. Prelom rokov 2023/2024 prináša niekoľko fascinujúcich zmien v prístupe k dizajnu tejto dôležitej miestnosti.

Kúpeľňové trendy 2023/2024 zahŕňajú rôzne možnosti, pripravené aj pre tých najnáročnejších zákazníkov. Najnovšie kúpeľňové trendy na roky 2023 a 2024 sú návrhy pre fanúšikov klasiky a milovníkov moderných štýlov. Každý si nájde niečo pre seba v atraktívnych, módnych aranžmánoch. Ako vyzerá zoznam najmódnejších kúpeľňových trendov? Pozrite sa s nami!

Trendy v dizajne kúpeľní na prelome rokov 2023/2024


V tomto článku:

1. Trendy interiérového dizajnu kúpeľne 2023/2024 - v súlade s prírodou

2. Minimalistické kúpeľňové trendy na budúcu sezónu

3. Nové trendy v kúpeľniach, ktoré sa vracajú k overeným štýlom

4. Výzdoba kúpeľne a nové trendy v kúpeľniach - technológie v interiérovom dizajne



Trendy interiérového dizajnu kúpeľne 2023/2024 - v súlade s prírodou

Jedným z kľúčových prvkov nových trendov je venovať pozornosť trvalo udržateľnému rozvoju a ekológii. Čoraz viac ľudí si uvedomuje vplyv interiérového dizajnu na prírodné prostredie, čo sa premieta do výberu ekologických materiálov a trvalo udržateľných postupov. Recyklované materiály a technológie šetriace vodu sú v kúpeľniach čoraz viditeľnejšie.

Čo presne sa tým prejavuje? K naturalistickým kúpeľňovým trendom na nadchádzajúcu sezónu patrí predovšetkým zavádzanie dreva, kameňa, keramiky, kovu a skla do interiéru, pričom sa vzdávame plastov. Naturalistický štýl a mimoriadna pozornosť venovaná ekologickým riešeniam sú jedným z najhorúcejších trendov novej sezóny.

Módna kúpeľňa v naturalistickom štýle znamená aj zavedenie pestrých farieb a črepníkových rastlín. Aj kúpeľňové trendy 2023/2024 využívajú farby a vzory dreva a kameňa. Dizajnové trendy umožňujú použitie kamennej keramiky alebo obkladov imitujúcich drevo, ale oveľa lepšie je jednoducho umiestniť drevo alebo kameň. Obklady imitujúce kameň alebo drevo je možné umiestniť do vlhkých priestorov kúpeľne, takže ak vám záleží na tom, aby prírodné materiály v kúpeľni neboli vystavené vode, voľte vhodné, odolné a veľmi realistické imitácie.

Trendy interiérového dizajnu kúpeľne 2023/2024 - v súlade s prírodou

Minimalistické kúpeľňové trendy na budúcu sezónu

Minimalizmus zostáva obľúbeným trendom v dizajne kúpeľní vďaka svojej elegancii a jednoduchosti. Dominantnými farbami v minimalistických kúpeľniach sú väčšinou tlmené odtiene bielej, šedej a béžovej. Vhodne zvolené doplnky, ako sú moderné kovania alebo dizajnové zrkadlá, dodávajú interiéru charakter a zároveň zachovávajú minimalistickú estetiku.

Moderný, štýlový minimalizmus je na vrchole rebríčka najmódnejších kúpeľňových trendov na prelome rokov 2023 a 2024. Svet kúpeľňových trendov je veľmi premenlivý, no minimalizmus sa stáva nadčasovým riešením.

Minimalistické kúpeľňové trendy sa odporúčajú najmä do malých kúpeľní. Malé izby využívajú minimalistické vybavenie a svetlé farby – vďaka tomu sú izby priestrannejšie a vyzerajú krajšie.

V takýchto usporiadaniach nemusí byť kúpacia zóna zreteľne označená. Priestor kúpeľne je vybavený okrem iného aj bezbariérovými sprchami, vďaka ktorým je prechod medzi kúpacou zónou a zvyškom kúpeľne veľmi plynulý.

Minimalistické kúpeľňové trendy na budúcu sezónu

Nové trendy v kúpeľniach, ktoré sa vracajú k overeným štýlom

Okrem minimalizmu zaznamenávame aj návrat ku klasickejším a dekoratívnejším aranžmánom. Nábytok s výraznými tvarmi, mozaikami a vzormi v keramických obkladoch si začína získavať obľubu. Ide o odklon od strohých foriem v prospech bohatších a dekoratívnejších prvkov interiéru.

Takéto dizajnové trendy dosahujú nielen klasické formy, ale aj maximalistické štýly interiérového dizajnu. V zozname najmódnejších kúpeľňových trendov sú aj takéto aranžmány. Trendy kúpeľňového interiéru 2023/2024 v bohatej podobe plnej vzorov a farieb sú ideálnou možnosťou najmä do veľkých kúpeľní a priestranných interiérov. V malých miestnostiach môže byť príliš veľa vzorov a farieb ohromujúcich.

Ako vidíte, svet interiérových trendov je skutočne bohatý. S klasickými a dekoratívnymi formami môžete vytvoriť zaujímavé, moderné kúpeľne. Nájdete u nás interiérové ​​farby, kúpeľňové tapety a módne kúpeľňové obklady v sýtych vzoroch a zaujímavých farbách.

Najnovšie kolekcie kúpeľňových obkladov sú plné vzorov, a to ako veľmi efektných a organických, tak aj mierne minimalistických, geometrických a úsporných. Vďaka tomu je navrhovanie kúpeľní potešením. Máte svoj obľúbený kúpeľňový štýl? S vhodnou, širokou škálou dlaždíc tento štýl bez problémov zariadite.

Nové trendy v kúpeľniach, ktoré sa vracajú k overeným štýlom

Výzdoba kúpeľne a nové trendy v kúpeľniach - technológie v interiérovom dizajne

Technológie sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou moderných kúpeľní. Inteligentné toalety, systémy ovládania osvetlenia a zvlhčovanie vzduchu – to sú len niektoré z noviniek, ktoré si začínajú získavať uznanie medzi dizajnérmi a používateľmi. Zavedenie moderných technologických riešení nielen zvyšuje funkčnosť kúpeľne, ale robí z nej aj pohodlnejšie a priateľskejšie miesto. Tento trend sa hodí tak maximalistickým aranžmánom, ako aj minimalizmu a funkčnosti.

Suma sumárum, trendy kúpeľňového dizajnu na prelome rokov 2023/2024 smerujú k ekológii a minimalizmu a zároveň sú otvorené návratu ku klasickým prvkom a integrácii s modernými technológiami. Stojí za zmienku, že súčasné kúpeľne sa stávajú nielen praktickými priestormi, ale aj miestami, kde dizajnéri a obyvatelia vyjadrujú svoj individuálny štýl a hodnoty.

Späť