Tehla na stene v moderných aranžmánoch

12.11.2022

Tehlové steny sú nadčasovou dekoráciou interiéru. Tehla, hoci zdanlivo chladná a surová, dokáže vytvoriť mimoriadne atmosférický dekor. Je dokonalým doplnkom podkrovného a rustikálneho štýlu. Úspešne sa používa na usporiadanie domov, bytov, kancelárií a iných technických priestorov.

Tehlová stena v interiéri má niečo, čo priťahuje a inšpiruje. Niet divu, že dlaždice imitujúce tehly sú také obľúbené. Samotní výrobcovia rovnako horlivo pripravujú každý rok nové kolekcie obkladov na vytvorenie tehlovej steny v interiéri. Tehlové obklady sú v toľkých vzoroch a odtieňoch, že často máme problém zladiť sa s charakterom v miestnosti.

Pre tých, ktorí sa pýtajú, aké tehlové obklady si vybrať, sme pripravili niekoľko zaujímavých inšpirácií. Ukážeme vám, ako červenú tehlu zaviesť do interiéru a s čím ju skombinovať, aby bol celý styling konzistentný a dizajnový.

 

Tehlový obklad- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Imitácia tehál - mali by ste o tom vedieť

2. Dlaždice imitujúce tehlu - nádherný dekoratívny materiál

3. Dekoratívna tehla - ktorú si vybrať na stenu?

4. Tehlová stena v obývačke

5. Imitácia tehly v kuchyni

6. Tehly v interiéri kancelárie

7. S čím kombinovať tehlovú stenu v interiéroch?

8. Stará tehla na stene nielen doma, očarujúca atmosféra starých čias v kancelárii, kaviarni, reštaurácii...



 

Imitácia tehál - mali by ste o tom vedieť

Tehlové obklady patria do veľkej rodiny vonkajších a vnútorných obkladov stien. Sú vynikajúcou alternatívou k tradičným dekoráciám stien a povrchovej úprave. Zdobia fasády domov, steny, sokle a ploty. A to v interiéroch, obývačkách, spálňach, kuchyniach, halách a dokonca aj detských izbách. Ich využitie môže byť naozaj široké.

Na trhu nájdete tehlové obklady zo sadry alebo betónu, bez škárovacej hmoty alebo s hotovou škárou. V mnohých prevedeniach a farbách. Medzi najbežnejšie patrí naša dnešná hrdinka - červená tehla na stenu.

 

Tehlové obklady - Merkury Market

 

Dlaždice imitujúce tehlu - nádherný dekoratívny materiál

Móda červených tehál v interiéri na stene trvá už dlhé roky a nič nenasvedčuje tomu, že by mala čoskoro skončiť. V interiérovom štýle sa stena z tehál používa ako na dekoráciu vybranej zóny, ako je krbový plášť, stĺp alebo zóna za televízorom, tak na obloženie celej steny alebo dokonca celej miestnosti.

Štýl s použitím tehál dokonale korešponduje s moderným interiérom a výstižne odkazuje na históriu. Zdobené interiéry červenou dekoratívnou tehlou získavajú industriálny a podkrovný charakter. Zároveň sa stanú teplými a útulnými. Dekoratívne tehly, najmä tie vo svetlej verzii (biela tehlová stena), dokonale zapadnú do charakteru interiérov udržiavaných v škandinávskej, retro a vintage estetike.

Vďaka správnej koncepcii a vyváženému štýlu vyzerajú skvele prakticky v každej miestnosti. Tehla je materiál, ktorý možno smelo použiť pri úprave v kuchyni, v jedálni, v obývačke, v kúpeľni, v spálni, ale aj v predsieni či na schodisku.

 

Dekoratívna tehla - ktorú si vybrať na stenu?

Zrejme mnohí z nás si pamätajú časy, keď sa staré červené tehly zakrývali maltou a natierali, považovali to za oveľa lepšie aranžérske riešenie. Doba sa zmenila a dnes znovu objavujeme potenciál červených tehál, vedome sa ich rozhodujeme použiť ako prvok dekorácie a stylingu. Tehly sú veľmi obľúbené, zistite, kde použiť tehlové výrobky.

 

Tehlová stena v obývačke

Tehla v obývačke bude perfektná. Použitá ako dekorácia na jednej zo stien vnesie do interiéru útulnú industriálnu atmosféru. Ide o módne riešenie, ktoré často využívajú interiéroví dizajnéri v moderných aranžmánoch. Červené tehly dobre fungujú s priestrannými izbami. Dokonale ladí s drevom a kovom.

V malých miestnostiach by sa mala používať opatrne a s mierou. Tmavočervené dlaždice môžu interiér zmenšiť. Preto v malej obývacej izbe odporúčame inštalovať tehlovú stenu nie na celú stenu ale v tomto prípade len do vybranej oddychovej zóny alebo ako dekoráciu krbu.

Nižšie uvádzame príklad usporiadania obývacej izby s použitím červených tehál.

 

Imitácia tehly v kuchyni

Kuchyňa je druhá izba, vedľa obývačky, v ktorej sa tehla na stene objavuje pomerne často. Hĺbka červenej farby je dokonalým pozadím pre drevený nábytok. Ale dá sa úspešne kombinovať aj s bronzovými alebo kovovými prvkami. Tehla v kuchyni sa zvyčajne objavuje v priestore medzi skrinkami a pracovnou doskou. V prípade ak sa rozhodnete pre takéto riešenie, je potrebné si vybrať odolný model pre styling.

Tu je návrh kuchyne s použitím tehlových dlaždíc. Modely použité v aranžmáne nájdete v našej ponuke.

 

Tehlový obklad- Merkury Market

 

Tehly v interiéri kancelárie

Pracovňa, ateliér alebo domáca kancelária je ďalším priestorom, kde sa tehly perfektne hodia. Aj keď sa na prvý pohľad aranžmány s tehlou na stene do tohto typu priestoru nehodia, po hlbokom zamyslení nájdeme mnoho argumentov, ktoré hovoria za to. ušľachtilá, kráľovská červená tehla v interiéri je ideálna farba do kancelárie. Tehla v tejto farbe dokáže vniesť do interiéru dôstojnú, elegantnú atmosféru. Veľmi obľúbené sú tmavé tehly, ktoré dokonale splývajú s kancelárskym nábytkom a vytvárajú mu krásne pozadie.

Ako vyzerá kancelária s tehlovými stenami? Tu je ukážkový styling.

 

S čím kombinovať tehlovú stenu v interiéroch?

Tehlová stena v interiéri je produkt tak vďačný, že sa dá úspešne použiť aj s mnohými materiálmi. Dokonale sa hodí k drevu a vytvára originálne a nadčasové kompozície pre rustikálne, klasické i moderné interiéry. Betón s tehlovou stenou vytvára duo v industriálnom štýle a stáva sa alternatívou pre milovníkov podkrovných interiérov. Tehla sa s keramickým obkladom bude dobre vynímať v moderných kúpeľniach a kúpeľniach v retro štýle.

 

Tehlový obklad- Merkury Market

 

Stará tehla na stene nielen doma, očarujúca atmosféra starých čias v kancelárii, kaviarni, reštaurácii...

Dokončenie stien v obchodných alebo kancelárskych priestoroch tehlovými obkladmi dodá týmto interiérom nevídaný charakter. Klíma, ktorú môžu červené tehly vybudovať, urobí z miestnosti priateľské a atmosférické miesto. Ideálne na spoločenské a obchodné stretnutia.

Tehla je materiál pevne zakorenený v našej tradícii, materiál, ktorého popularita rokmi neklesá. To je dôvod, prečo ho tak horlivo využívajú interiéroví dekoratéri, fanúšikovia tradičných riešení a všetci tí, ktorí chcú vytvoriť módny, výnimočný priestor.

Pozrite si aj naše tehly na podlahu!

Ak hľadáte jedinečný vzor, ​​určite navštívte našu stránku alebo niektorú z kamenných predajní, kde sme pre vás pripravili široký sortiment obkladov a dlažieb imitujúcich tehly. Len u nás nájdete obklady v rôznych farbách a odtieňoch, vrátane obkladov imitujúcich tehlu v červenej farbe.

Späť