Spôsob na moderný a štýlový aranžmán? Boxový nábytok do obývačky, spálne, kancelárie!

30.08.2022

Nábytok, ktorý používame pri zariaďovaní interiéru, môžeme rozdeliť do niekoľkých kategórií. Jedným z najbežnejších delení je to, ktoré rozlišuje boxový a rámový nábytok. Boxový nábytok je veľká skupina produktov, do ktorej patria okrem iného komody, TV skrinky, šatníkové skrine, botníky, ale aj police a vitríny.

Dnes vám chceme povedať niečo viac o boxovom nábytku, jeho konštrukcii a aplikácii. Ak vás zaujíma, do akých interiérov sa hodia, pozrite si naše inšpirácie!

 

Nábytok do obývačky- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Odkiaľ pochádza názov boxový nábytok?

2. Aký je rozdiel medzi boxovým a rámovým nábytkom?

3. V ktorých interiéroch sa oplatí použiť boxový nábytok?

4. Boxový modulárny nábytok

5. Boxový nábytok - na záchranu pri udržiavaní poriadku

6. Merkury Market - najväčší výber boxového nábytku!

7. Využitie boxového nábytku v malom byte?



 

Odkiaľ pochádza názov boxový nábytok?

Boxový nábytok je ten, ktorého jednotlivé prvky vytvárajú obmedzený a uzavretý priestor. Dá sa teda povedať, že tento typ nábytku sa vyznačuje kompaktnou konštrukciou. Samostatný boxový nábytok sú prvky, ktoré vytvárajú určitý samostatný celok. Môžu fungovať ako samostatné plnohodnotné kusy nábytku. Navyše sa dajú navzájom voľne kombinovať a skladať, čím vznikajú zaujímavé aranžmány, často šité na mieru konkrétnej miestnosti.

Tento typ nábytku je vybavený uzamykateľnými skrinkami a funkčnými zásuvkami. Vyrobené z panelových prvkov akým je materiál ako preglejka, drevovláknitá doska alebo drevotrieska. Klasickým príkladom boxového nábytku sú komody, TV skrinky, šatníkové skrine a funkčné police.

 

Nábytok- Merkury Market

 

Aký je rozdiel medzi boxovým a rámovým nábytkom?

Rozdiel medzi boxovým a rámovým nábytkom je v jeho konštrukcii a vzhľade. Rámový nábytok má otvorenú konštrukciu, príkladom môže byť regál s otvorenými policami, stôl alebo stolička. Rámový nábytok pôsobí ľahším a subtílnejším dojmom.

Boxy sú naopak mohutné a často objemné. Boxový nábytok je ideálny pre aranžovanie domov, bytov a kancelárií. Všade tam, kde je potrebný vnútorný sklad a úložný priestor.

 

V ktorých interiéroch sa oplatí použiť boxový nábytok?

Využitie boxového nábytku môže byť naozaj široké. Hodia sa do každého aranžmánu a vytvárajú moderný dizajn v interiéri! Je ťažké si predstaviť obývačku bez štýlového TV stolíka, vitrín, v ktorých môžete vystaviť sklenené, porcelánové a iné dekorácie a komôd, ktoré dodajú celému štýlu jedinečný charakter. Je nemožné ignorovať toaletný stolík a šatníkovú skriňu a detskú izbu alebo kanceláriu bez políc, skriniek a písacieho stola.

Nábytok do obývačky je tiež perfektným riešením do predsiene, najmä ak máte v chodbe funkčný výklenok. Takéto miesto je ako stvorené na umiestnenie skrinky, do ktorej si môžete dať všetky kabáty, topánky a doplnky súvisiace s vašou šatňou.

Rôznorodosť boxového nábytku uľahčuje zapadnutie aj do tak náročných interiérov, akými sú podkrovie alebo glamour štýl. Množstvo modelov boxového nábytku z našej ponuky splní očakávania každého klienta a umožní vám nájsť to, čo vyhovuje jeho potrebám.

 

Boxový modulárny nábytok

Boxový nábytok je možné ľubovoľne kombinovať a dopĺňať. Veľmi často sa predávajú ako jednotlivé prvky veľkej série. Modulárny boxový nábytok je jedným z najzaujímavejších riešení, ktoré dnes trh s nábytkom ponúka.

Možnosť zakúpenia niekoľkých vybraných modulov boxov vám umožní vytvoriť personalizovaný a jedinečný štýl rôznych miestností. Modulárny nábytok v kombinácii vytvára ucelený aranžmán celok a dojem poriadku v miestnosti.

 

Boxový nábytok - na záchranu pri udržiavaní poriadku

Každý kus nábytku by mal spájať funkčnosť a dizajn. Taký je boxový nábytok do rôznych interiérov. Najviac ich vystihuje slovo ergonómia, spájajúca praktickosť a funkčnosť jednotlivých prvkov. Táto jedinečná vlastnosť sa určite bude hodiť do domov a bytov, kde majitelia oceňujú zákon a poriadok. Skrine, šatníky, komody, police a vitríny umožňujú udržiavať poriadok v interiéri.

Boxový nábytok, kde sa použili materiály ako drevo alebo MDF je navrhnutý tak, aby sa do konštrukcie zmestilo čo najviac predmetov a odevov a zároveň zaberal čo najmenej využiteľného priestoru v danej miestnosti. Je dobré, ak má konkrétny kus nábytku samostatné prvky ako uzamykateľné skrinky, otvorené police a praktické zásuvky. Vďaka tomu tvar nábytku nepôsobí jednotvárne a navyše umožňuje praktické uloženie rôznych predmetov, ako sú posteľná bielizeň, obuv, textil, riad a pod.

Boxový nábytok je univerzálny a mal by byť súčasťou každej miestnosti - dobre poslúži v chodbe, obývačke, spálni, kúpeľni, pracovni a dokonca aj v domácej dielni! Vďaka správnemu usporiadaniu týchto výrobkov v miestnostiach domu môžete neporiadok zredukovať na nulu - stačí pravidelne oddeľovať obsah políc a zásuviek.

 

Merkury Market - najväčší výber boxového nábytku!

Spolupráca s nami zaručuje nákup nábytku najvyššej triedy. Naše kategórie neustále dopĺňame a prispôsobujeme najnovším interiérovým trendom. Okrem toho venujeme pozornosť materiálom, z ktorých je nábytok vyrobený a ako je dokončený. Chceme, aby naši zákazníci boli spokojní s nákupom aj po dlhodobom používaní nábytku.

Mnoho možností vám umožní vybrať si niečo, čo dokonale zdôrazní charakter interiéru. Náš boxový nábytok je dostupný aj v setoch, vďaka čomu si pri jednorazovom nákupe môžete objednať všetok nábytok, ktorý vám umožní získať mimoriadny dekor. Kúpou hotovej zostavy je navyše zaistené dôsledné a elegantné usporiadanie akéhokoľvek interiéru vo vašej domácnosti, byte a kancelárii.

 

Nábytok do obývačky- Merkury Market

 

Využitie boxového nábytku v malom byte?

V malých bytoch budú prvky fungovať ako nikde inde! Koniec koncov, v miestnostiach s malou plochou sa musíte postarať aj o poriadok a šikovne využiť každý centimeter voľného priestoru - a vecí na nábytku a doplnkov v izbách nie je málo. V malých obývacích izbách a spálňach sú police najlepšie - pretože sa vyznačujú vysokou formou, vďaka ktorej je priestor rozvinutý smerom nahor.

Nízke skrinky a komody sa budú dobre vynímať v spálňach, napríklad ako náhrada nočných stolíkov, ale aj pod televízory ako alternatíva k TV skrinkám. Poličky môžu pôsobiť aj ako zelené deliace steny – stačí ich vyplniť kvetmi rôznych tvarov a vytvoriť tak prelamovanú, prírodnú zástenu, ktorou možno oddeliť napríklad jednotlivé časti obývačky.

V Merkury Markete nájdete široký výber boxového nábytku. Väčšina z neho je dokončená dyhou vo farbe prírodného dreva, vďaka čomu sa budú skvele hodiť do akéhokoľvek aranžmánu. Drevo je predsa univerzálny materiál...tak ako univerzálne využitie modulárnych boxov!

 


 

Inšpirujte sa!

 

Televízor v obývacej izbe - ako si vybrať skrinku RTV?


Starostlivosť o kožený nábytok


Módny konferenčný stolík v obývacej izbe

Späť