Spálňa v štýle glamour - ako ju efektívne zariadiť?

26.01.2023

Atraktívny, bohatý interiér zariadený v prepychu a zároveň elegantný a decentný aranžmán? Spálňa, kde sa môžete cítiť ako hollywoodske hviezdy? Miesto útulné a plné bohatstva zároveň? Áno, je to možné!

Vyberte si spálňu v štýle glamour už dnes a užite si jedinečný interiér, ktorý poteší každého. Moderná glamour spálňa má rada prepych a zároveň sofistikovaný vkus a eleganciu. Do takejto spálne je ľahké sa zamilovať. Interiéry sú jedinečné a pohodlné a zároveň veľmi efektné a funkčné.

Je náročné zariadiť takéto priestory? Vôbec nie! Zistite, ako si zariadiť glamour spálňu, ktorá dodá interiéru útulnosť a eleganciu a inšpirujte sa.

 

Spálňa v štýle glamour

 


V tomto článku:

1. Čo charakterizuje glamour spálňu?

2. Aký povrch bude najlepší pre glamour štýl?

3. Aký nábytok bude fungovať v glamour spálni?

4. Aké osvetlenie by mala mať spálňa v štýle glamour?

5. Aké doplnky sú umiestnené v glamour spálni?



 

Čo charakterizuje glamour spálňu?

Správne zariadený interiér prinesie z aranžmánu najdôležitejšie črty glamour štýlu. Dôležité sú farby interiéru, ako aj zariadenie a doplnky vnesené do spálne. Zariadiť glamour spálňu nie je vôbec také náročné, takže si ju ľahko zariadite aj sami. Bude dobré hľadať inšpiráciu na internete a dôkladne si naplánovať usporiadanie miestnosti.

V takom zaujímavom štýle môže byť usporiadaný priestor veľkej aj malej spálne. Najlepšie je zamerať sa na minimalizmus v menších interiéroch, pričom dbajte najmä na to, aby bolo usporiadanie funkčné. Väčší interiér je možné zariadiť viac nábytkom, ktorý môže byť rozhodne pôsobivejší. Nebojte sa experimentovať a nechajte sa inšpirovať aj inými štýlmi.

Doplnky v klasickom štýle alebo pri použití prvkov, ktoré využívajú škandinávsky štýl, budú v takomto interiéri určite vyzerať zaujímavo. Veľká či malá glamour spálňa by mala byť pre vás ideálnym miestom, ak chcete pocítiť výnimočnosť, nebojte sa ju zariadiť tak, aby ste sa v nej cítili čo najlepšie.

 

Čo charakterizuje glamour spálňu?

 

Aký povrch bude najlepší pre glamour štýl?

Glamour spálňa je plná prepychu a elegancie bez námahy. V prípade glamour interiérov sú izby zvyčajne svetlé, priestranné a minimalistické, no elegantne zariadené. Na takýchto miestach je dôležité pozadie usporiadania, teda povrchová úprava stien ale aj podláh.

Atraktívne dokončené steny v glamour štýle

V takýchto aranžmánoch sú vítané svetlé farby. Na stene by sa mala objaviť biela alebo odtiene bielej, v odvážnejších aranžmánoch sivá či béžová. Ak je interiér glamour spálne veľký, hlavnú úlohu môže hrať aj čierna farba. Oplatí sa skombinovať bielu a čiernu alebo aj bielu a sivú - je to klasická, elegantná a veľmi výrazná kombinácia, ktorá bude ideálna na steny.

Nástenné dekorácie je možné vyrobiť pomocou rôznych farieb náterov, no zaujímavým nápadom bude aj zavedenie tapiet ale aj usporiadanie dekoračných čalúnených panelov. V niektorých prípadoch, keď je glamour štýl viac ženský a romantický, poslúžia aj drevené lamely. Romantická glamour spálňa je tiež interiér, ktorý je vymaľovaný na ružovo.

Glamour spálňa - podlaha ako pozadie pre usporiadanie

Podlaha sa na prvý pohľad nezdá byť dôležitým prvkom aranžmánu. Ukazuje sa však, že je to pozadie pre ostatné prvky, takže stojí za to venovať pozornosť povrchovej úprave podláh. Svetlé podlahy budú pôsobiť v glamour štýle. Môžete použiť laminátové panely alebo vinylové panely. Oba typy vám umožnia získať efekt drevenej, svetlej podlahy, navyše, ak máte záujem napríklad o mramorovú podlahu, vinylové panely budú ako imitácia tohto materiálu perfektné.

Vo veľmi romantickej verzii glamour štýlu môže fungovať aj svetlý koberec. V niektorých aranžmánoch, najmä moderných a minimalistických, sa v spálni v glamour štýle objavujú dokonca aj dlaždice. Väčšinou ide o veľkoformátové keramické dlaždice, ktoré imitujú mramor alebo travertín.

Drahá rekonštrukcia a rýchla prestavba priestoru

Kompletnú rekonštrukciu spálne si nemôže dovoliť každý. Takáto rekonštrukcia nie je vždy potrebná, aby spálňa vyzerala očarujúco. Dokončenie je dôležité, no glamour štýl môžete skomponovať aj na tmavšom podklade alebo naturalistickejšej podlahe. Dobré parkety teda nemusíte trhať z podlahy a dávať na ich miesto mramorové dlaždice.

Pre tých, ktorí hľadajú rýchle a lacné spôsoby, ako zmeniť usporiadanie spálne, odporúčame premaľovať steny v jasných farbách. Glamour spálňa miluje svetlé priestory, takže bude dôležitým dokončovacím bodom.

 

Aký nábytok bude fungovať v glamour spálni?

 

Aký nábytok bude fungovať v glamour spálni?

Glamour spálňa sa nezaobíde bez správneho zariadenia. Glamour interiéry výrazne získajú, keď je nábytok v nich umiestnený vo vysokom lesku a má pestré farby – v tomto prípade kraľuje predovšetkým biela.

Neoddeliteľný kráľ interiéru spálne - posteľ

Najdôležitejším kusom nábytku v každej spálni je bezpochyby posteľ. Je dobré, ak si do spálne v štýle glamour dáte veľkú čalúnenú posteľ. Takýto kus nábytku môže dobre fungovať aj vtedy, keď má byť malá spálňa zariadená v glamour štýle. Veľká posteľ dokonale vyplní priestor, no treba pamätať na to, že potom sa do spálne nezmestí príliš veľa iných prvkov. Samozrejme, posteľ nemôže byť náhodná. Okrem čalúnených modelov dobre fungujú moderné postele z bielej nábytkovej dosky.

Glamour spálňa - vybavenie

Ďalšie vybavenie môže zahŕňať: nočné stolíky, skrine, komody a elegantný toaletný stolík. Je dobré, ak svojim štýlom, materiálom a farbou odkazujú na vzhľad postele – potom bude celá spálňa pôsobiť naozaj rozkošne.

Elegantný toaletný stolík je mimoriadne zaujímavým nápadom na vybavenie glamour spálne. Efektný stôl umožňuje triediť a skladovať kozmetiku a šperky. Takýto nábytok by mali sprevádzať pohodlné, čalúnené stoličky alebo stolčeky. Ženská spálňa sa bez takejto zostavy nezaobíde, preto sa oplatí poobzerať sa po inšpiráciách a porozmýšľať nad umiestnením takejto zostavy do vašej spálne. Konzoly a sedačky môžu zostať v bielej farbe, potom budú vyzerať naozaj rozkošne.

Spálňa v štýle glamour je miestnosť plná lesku a elegantnej nádhery. Do takéhoto priestoru je dobré umiestniť biely nábytok s lesklou povrchovou úpravou. Ak je však povrchová úprava biela, biely nábytok môže vyvolať dojem nepríjemnej sterility a monotónnosti. Preto pri výbere nábytku vyberajte modely so zaujímavými dekormi. Dobre poslúži vybavenie s čiernymi alebo zlatými ozdobnými prvkami. Takýto kus nábytku prinesie do spálne lesk, bohatstvo a eleganciu.

 

Aké osvetlenie by mala mať spálňa v štýle glamour?

Glamour štýl si vyžaduje správne osvetlenie – vďaka krásnym lampám a lustrom tento štýl nadobudne skutočnú žiaru. V takomto interiéri by mal byť hlavným zdrojom svetla krištáľový luster. Bohato zdobený luster bude sám o sebe jedinečnou dekoráciou, preto ak sú navrhnuté interiéry menšie, je lepšie vzdať sa mnohých doplnkov v prospech krásneho lustra. Dodatočné osvetlenie môže byť vo forme svietnikov a podlahových svietidiel.

 

Aké osvetlenie by mala mať spálňa v štýle glamour?

 

Aké doplnky sú umiestnené v glamour spálni?

Štýl glamour, podobne ako iné štýly interiérového dizajnu, nadobúda jedinečný charakter, keď sa do interiéru zavedú vhodné doplnky. Dekoratívne predmety majú zdôrazniť luxus a eleganciu interiérov. Textil bude najdôležitejší.

Látky majú zdôrazňovať bohatstvo, preto dobre poslúžia obliečky z lesklých látok a dekoračné vankúše z umelej kožušiny. Takéto doplnky by mali mať výrazné farby, zlatá, strieborná a tmavofialová sú dokonalé. Vankúše môžu byť rôznych farieb, ale potom by mali mať napríklad rovnakú textúru materiálu. Látky nie sú všetko, čím by mala byť glamour spálňa vybavená.

Zaujímavé inšpirácie ukazujú, že veľké zrkadlo bude určite zaujímavým doplnkom. Zrkadlá sú jedinečnou dekoráciou, ktorá je nielen funkčným prvkom, ale umožňuje aj dodatočné presvetlenie interiéru a optické zväčšenie malého priestoru. Zrkadlá môžete zavesiť na stenu, ale poslúžia aj zrkadlá, ktoré sú umiestnené na dverách skrine.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Aká stolička k toaletnému stolíku


Moderná spálňa - poradíme, ako do nej vybrať moderný nočný stolík


Útulné a pohodlné - vyberáme spálňový nábytok

Späť