Sklenené granitové a oceľové – najmódnejšie drezy pre modernú kuchyňu

05.10.2022

Kuchynský drez je nepostrádateľným prvkom vybavenia každej kuchyne – aj tej modernej. Aby svoju úlohu plnil dlhé roky, mal by byť vyrobený z kvalitných materiálov. Výrobcovia nám ponúkajú celý rad možností - granitové drezy, keramické drezy, oceľové drezy vyrobené z nehrdzavejúcej ocele - to sú len niektoré z dostupných modelov.

Ktorý z nich bude top? Ktorý drez bude odolný voči mechanickému poškodeniu, dizajnový a zároveň módny? O tom vám chceme povedať v dnešnom článku. Predtým, ako si vyberiete ten správny pre seba, nezabudnite skontrolovať, ktoré modely túto sezónu lámu skutočné rekordy v obľúbenosti.

Poradíme, ako zladiť drez k štýlu kuchyne a ako spomedzi toľkých možností nájsť ten najfunkčnejší a najpraktickejší.

 

Kuchynské drezy- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Najmódnejšie kuchynské drezy – kde sa kvalita snúbi s dizajnom

2. Čo ponúka Merkury Market - granit, sklo, kov, keramika do každej kuchyne

3. Najmódnejšie kuchynské drezy pre harmonický interiér

4. Kvalita a odolnosť výrobkov zaručujú krásny vzhľad keramiky

5. Zhrnutie – Najmódnejšie kuchynské drezy, ktoré zaujmú svojou kvalitou



 

Najmódnejšie kuchynské drezy – kde sa kvalita snúbi s dizajnom

Najmódnejšie kuchynské drezy, teda aké? Predovšetkým také, ktoré spájajú funkčnosť a eleganciu. Je ťažké nesúhlasiť s tvrdením, že kuchynský drez je obzvlášť intenzívne využívaným zariadením. Každý deň musí čeliť mnohým kuchynským výzvam. Aby bol drez ozdobou interiéru na dlhú dobu, musí byť vyrobený z odolného materiálu.

Určujúcim faktorom číslo jeden moderného drezu je - kvalita! Pozornosť si určite zaslúži každý model, ktorý sa môže pochváliť vysokými úžitkovými hodnotami.

Čo sa oplatí vybrať? Ktoré modely sú obzvlášť pozoruhodné?

Sklenený drez - model, ktorý poteší svojim efektným dizajnom

Nadšenci klasiky sa pri hľadaní dokonalého drezu pozerajú na sklenené drezy s určitým odstupom. Žiaľ, stále panuje názor, že sklo je krehký a jemný materiál, a teda úplne nevhodný na drez. Nič nemôže byť mylnejšie.

Sklenené kuchynské drezy sú vyrobené z hrubej, často aj 8-10mm vrstvy kvalitného tvrdeného skla. Sú odolné nielen voči mechanickému poškodeniu a poškriabaniu, ale aj voči vysokým a nízkym teplotám. Navyše zaručujú jednoduché čistenie a čo je najdôležitejšie, teda moderný a jedinečný dizajn.

Nemali by ste sa báť, že náhodne spadnutý tanier alebo hrniec drez rozbije. Ak sa však drez v dôsledku nehody poškodí, nerozbije sa na malé kúsky, ale zostane pohromade a bude sa správať podobne ako čelné sklo auta. Stojí za to pripomenúť, že sklo, z ktorého sú drezy vyrobené, je úplne hladké, čo zaručuje estetický vzhľad na roky.

Oceľový drez v kombinácii s minimalistickým dizajnom

Samozrejme, nie je drez ako drez – aj keď by bol každý vyrobený z ocele. Oceľové kuchynské drezy sa môžu výrazne líšiť životnosťou a spôsobom povrchovej úpravy. Vyššia kvalita materiálu použitého na výrobu sa často premieta do vyššej ceny. Oplatí sa však investovať do kvalitného produktu, pretože ten, ako sme zdôraznili od začiatku, je determinantom modernosti.

Udržať takýto drez v čistote je tiež pomerne jednoduché – kvapky vody, nečistoty a zvyšky saponátu sa dajú jednoducho a pohodlne spláchnuť rovno do odtoku. Drezy dostupné na trhu môžu byť vyrobené z rôznych druhov ocele. Najobľúbenejšie sú drezy z leštenej, saténovej ale aj matnej ocele. Oceľové drezy sú odolné, veľmi elegantné a vyzerajú skvele. Samozrejme, je dôležite dbať na údržbu a správnu starostlivosť o drez, čo zohráva kľúčovú úlohu v jeho životnosti. Miernym mínusom oceľových drezov je fakt, že nie sú príliš decentné, lesklý nerez okamžite upúta pozornosť.

 

Granitové drezy- Merkury Market

 

Čo ponúka Merkury Market - granit, sklo, kov, keramika do každej kuchyne

Jednoduché, geometrické tvary zarámované do surovo pôsobiaceho materiálu – toto riešenie dokonale zapadá do zvyšku interiérového dizajnu moderného interiéru. Merkury Market ponúka oceľové nerezové drezy, ideálne do miestností s asketickým vzhľadom. V súlade s moderným prístupom k dizajnu priestoru sa kuchyne čoraz viac otvárajú do obývacej izby. Pri výbere dokonalého drezu sa oplatí uistiť sa, že bude elegantnou dekoráciou interiéru kuchyne v modernom štýle.

Granitový drez v minimalistickom prevedení

Hoci je pre mnohých z nás minimalistický dizajn predovšetkým oceľ, neznamená to, že je to jediný materiál, ktorý bude vyzerať dobre v moderných interiéroch. Granitový drez sa hodí do tejto klímy rovnako ako nerezový drez.

Naša predajňa ponúka granitové drezy, ktoré sú v súlade s najnovšími trendmi. Granitové drezy patria medzi najodolnejšie na trhu. Je to práve materiál drezu, ktorý im poskytuje vynikajúce technické a pevnostné vlastnosti. Sú odolné voči poškodeniu, znesú vysoké aj extrémne nízke teploty a sú odolné aj voči korozívnym chemikáliám. Nemusíte sa teda báť pri každodenných činnostiach v kuchyni. Dokonale vybavia umývací priestor. Je vhodné zdôrazniť, že granitové drezy sú vo viacerých farebných prevedeniach. Najobľúbenejšie sú čierne a sivé drezy, ktoré krásne ladia s minimalistickým štýlom.

 

Najmódnejšie kuchynské drezy pre harmonický interiér

Ako vytvoriť krásny harmonický celok spojením kuchynskej dosky a drezovej skrinky? Odborníci radia zvoliť farebnú konzistenciu a vybrať drez vo farbe kuchynskej dosky. K čiernej pracovnej doske dokonale zapadne drez z čiernej žuly. Novinkou na trhu sú biele granitové drezy do kuchyne, ktoré krásne dopĺňajú dosku z bieleho mramoru. Tam, kde v minimalistickej kuchyni dominuje šedá, môžete úspešne zvoliť sivý granitový drez.

 

Kvalita a odolnosť výrobkov zaručujú krásny vzhľad keramiky

Chladná oceľ aj elegantná žula zdôraznia dokonalý, jednoduchý, modernistický interiér, no zároveň zabezpečia dlhú životnosť produktov. Oceľ používaná pri výrobe kuchynských drezov patrí z hľadiska kvality k tým najušľachtilejším. Špeciálne zloženie zabraňuje hrdzaveniu, chráni proti zafarbeniu, ako aj kyselinám a lúhom.

Granitový drez je mimoriadne trvácny a odolný voči poškodeniu, škrabancom a ryhám. Antiseptický povrch zabraňuje rastu baktérií a plesní.

Sklo, aj keď sa zdá byť krehké, je ušľachtilý, odolný a elegantný materiál. Sklenené drezy sú jednoducho prispôsobené moderným interiérom.

 

Oceľové drezy- Merkury Market

 

Zhrnutie – Najmódnejšie kuchynské drezy, ktoré zaujmú svojou kvalitou

Kľúčom k dokonale navrhnutému interiéru minimalistickej kuchyne je náležitá pozornosť venovaná detailom. V strohom interiéri budú všetky nedostatky obzvlášť viditeľné. Preto je obzvlášť dôležité vybrať zariadenia, ktoré spĺňajú najvyššie štandardy. Drez je jedným z hlavných prvkov kuchynského vybavenia, ktorý by mal byť predovšetkým funkčný a odolný.

 


 

Inšpirujte sa!!!

 

Ako čistiť nábytok? Domáce spôsoby


Štýlová povrchová úprava stien v kuchyni – čo na kuchynskú stenu namiesto dlaždíc?


Aké dlaždice do kuchyne na stenu - najzaujímavejšie návrhy na stenu nad pracovnú dosku

Späť