Sieťované alebo kožené kreslo? poradíme čo je lepšie!

30.07.2022

Správna a pohodlná kancelárska alebo herná stolička je dôležitou záležitosťou – dobrý nábytok bude natoľko pohodlný, že ani dlhé hodiny sedenia nebudú nepríjemné a majiteľovi nespôsobia zbytočné bolesti chrbta.

V našom internetovom obchode Merkury Market nájdete rôzne kancelárske kreslá. Najobľúbenejšie sú sieťované modely a kožené kancelárske kreslá.

Ktorá kancelárska stolička bude najvhodnejšia? Uvádzame najdôležitejšie výhody a nevýhody každej z nich, aby bol výber jednoduchý!

 

Herné stoličky a kreslá- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Kožené kancelárske sedačky – výhody

2. Kožené kancelárske stoličky - nevýhody

3. Sieťované sedadlá - výhody

4. Sieťované kancelárske kreslá – nevýhody

5. Miestnosť pre hráča - moderné riešenia pre herňu

6. Zhrnutie



 

Kožené kancelárske sedačky – výhody

Mimoriadne obľúbenou možnosťou sú kožené alebo ekokožené kancelárske kreslá. Oceníte ich najmä v prípade kancelárskeho a študijného nábytku. Kožené kancelárske kreslá dodávajú interiéru jedinečný charakter, prestíž a robia miestnosť bohatou. Táto možnosť je obzvlášť dobrá pre všetky klasické aranžmány. Veľkou výhodou koženého kresla je, že sa ľahko udržuje v čistote. Prírodná koža alebo ekokoža sa ľahko čistí – najčastejšie stačí materiál utrieť mäkkou, vlhkou handričkou. Jednoduché čistenie je užitočné najmä pre tých, ktorí radi nielen pracujú za pracovným stolom, ale radi aj jedia. Je to dobrá voľba aj v prípade hernej stoličky pre dieťa.

Mimoriadne odolným nábytkom sú aj kreslá z prírodnej kože. Sedadlá potiahnuté prírodnou kožou sú mimoriadne odolné. Koža je oveľa pevnejšia ako obyčajná tkanina alebo plastové tkaniny. Modely kancelárskej stoličky z kože alebo ekokože sú sedačky plné elegancie. Nábytok je nielen elegantný, ale zdôrazňuje aj prestíž miestnosti, v ktorej sa nachádza.

 

Kancelárske kreslá- Merkury Market

 

Kožené kancelárske stoličky - nevýhody

Kožené sedačky majú bohužiaľ aj svoje nevýhody. Prírodná koža je extrémne nepriepustný materiál, preto sa ľudia, ktorí trpia nadmerným potením, môžu cítiť v kožených kreslách počas mnohých hodín práce nepohodlne. Kancelárske kreslo z ekokože je o niečo priedušnejšie, takže ekokoža bude v tomto prípade oveľa lepšou voľbou.

Kancelárske kreslo z pravej kože je veľký výdaj, preto je lepšie nad takouto kúpou porozmýšľať – ich cena môže byť naozaj vysoká. Môžete sa rozhodnúť aj pre ekokožu, ktorá je väčšinou o niečo lacnejšia. Kožené kancelárske kreslá sú výrazom prestíže a bohatstva, preto sa nehodia do minimalistických moderných interiérov. Do takýchto miestností je lepšie zvoliť kožené kreslá jednoduchšej konštrukcie alebo kreslá s membránovou tkaninou.

V prípade stoličiek vyrobených z kože alebo ekokože môže dlhodobé a intenzívne používanie vystaviť materiál oderu. Ak stolička vyzerá zle, nábytok bude musieť byť nahradený novým.

 

Sieťované sedadlá - výhody

Náš internetový obchod Merkury Market predstavuje pre Vás okrem kožených a eko-kožených kresiel aj unikátne kancelárske stoličky zo sieťoviny. Takéto kreslo je výrazom modernosti a pohodlia, ako aj skvelej funkčnosti. Umožňuje skvelé pohodlie pri používaní a vyzerá skvele v priestore. Sieťované kreslá sú komfortom mnohých hodín sedenia. Vzdušná sieťovina je užitočná najmä pri extrémne vysokých teplotách. Takéto kreslo sa stará nielen o ergonómiu sedadla, ale aj o pohodu sediaceho človeka. Sieťovina väčšinou nepriľne k telu ako koža alebo ekokoža, takže za písacím stolom sa budete cítiť oveľa pohodlnejšie.

Sieťované kreslá sú lacnejšie ako kožené kancelárske kreslá a zároveň sa vyznačujú nemenej pevnosťou a odolnosťou. Dobre sa postarajú aj o pohodlie a komfort toho, kto na nich sedí. Sieťka nemá tendenciu hromadiť alergény a prach, preto bude odporúčaná práve pre alergikov. Sieťovaná kancelárska stolička je možnosť, ktorú hráči milujú. Sieťované kreslá pridané k hraciemu stolu zdôrazňujú moderný a jedinečný charakter interiéru.

 

Herné stoličky a kreslá- Merkury Market

 

Sieťované kancelárske kreslá – nevýhody

Hlavnou nevýhodou kancelárskych kresiel zo sieťoviny je problém udržať kreslo v čistote. Nečistoty sa často hromadia v sieťke a ťažko sa odstraňujú. V starostlivosti o stoličku však pomôže obyčajný vysávač a disciplína – stoličku by ste mali pravidelne čistiť a nejesť pri písacom stole.

Ďalšou nevýhodou sieťovaného sedadla môže byť nepohodlnosť materiálov. Ak je kreslo vyrobené nie z membránovej tkaniny, ale z plastovej sieťoviny, takéto riešenie sa môže pre mnohých ukázať ako nepohodlné. Takáto sieťovina je na dotyk dosť tvrdá a málo pružná. Dobrým riešením v takejto situácii môže byť doplnkový vankúš alebo aj obyčajná deka.

 

Miestnosť pre hráča - moderné riešenia pre herňu

Kancelárske kreslo zo sieťoviny je mimoriadne obľúbenou možnosťou hráčov, ktorí pomocou moderného tvaru stoličky dokážu zdôrazniť jedinečnosť svojho herného stanoviska. Moderná herňa by mala byť vybavená vhodným nábytkom, ktorý naznačuje modernosť. V takejto miestnosti poslúži aj kožené kreslo, ktoré by však nemalo mať klasickú podobu, ale moderný vzhľad - dokonalé budú kreslá pre hráčov, ktorých výroba bola vyrobená z ekokože. Pri výbere hernej stoličky sa dbá nielen na materiál, ale aj na výšku operadla, podrúčok a prídavných vankúšov v kresle.

Dôležitá je aj estetika a dizajn kancelárskych kresiel pre hráčov - s takýmto kancelárskym kreslom by sa hráč mal cítiť nielen pohodlne, ale aj dobre, čo sa týka vzhľadu nábytku. Pohodlné a komfortné modely ocenia najmä hráči. Na vhodnom sedadle bude hráč môcť stráviť veľa hodín, preto sa oplatí vybrať pohodlné kožené kancelárske kreslo alebo model kancelárskeho kresla zo sieťoviny a membránovej tkaniny. Táto možnosť tiež musí byť pevná a solídna, pretože hráči často radi menia polohu sedadla, pohybujú sa a nakláňajú sa. V takýchto prípadoch budú perfektné kancelárske kreslá s hojdacou možnosťou.

 

Kancelárske kreslá- Merkury Market

 

Zhrnutie

Výber kancelárskej stoličky môže byť pre Vás veľmi náročný. Existuje veľa modelov, ako trh s nábytkom, tak aj naša predajňa Merkury Market sú schopné prezentovať veľa rôznych možností kancelárskych a herných stoličiek. Najlepšou voľbou bude kreslo, ktoré bude spĺňať všetky požiadavky osoby, ktorá si produkt kúpi. Ak dávate do popredia pohodlie a čistotu, je dobré rozhodnúť sa pre kožené kancelárske kreslo.

Sieťované kreslá sú obzvlášť dobrou voľbou pre tých, ktorí potrebujú vzdušné materiály a zameriavajú sa na výnimočnú odolnosť. Výber bude určite závisieť aj od usporiadania, v ktorom sa kancelária nachádza. Kožená látka sa bude skvele hodiť do klasických kancelárií alebo na pozície šéfov a predsedov. Sieťované kreslá budú vyzerať perfektne v ležérnejších aranžmánoch.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Brazílske kreslo - montáž. Ako to spraviť?


Ako renovovať drevenú podlahu domácim spôsobom?


Vzdialenosť televízora od pohovky

Späť