Predsieň v parížskom štýle

07.02.2023

Predsieň je často najmenej pôsobivou miestnosťou v celom dome či byte, a predsa je to prvý interiér, ktorý po prekročení prahu uvidíte. Preto stojí za to urobiť predsieň esteticky. Ideálne budú aranžmány, ktoré prekvapia a oslovia viacerých ľudí – jedným z týchto štýlov interiéru bude parížsky štýl.

Elegantný a plný subtilého prepychu, parížsky štýl sa bude hodiť takmer do každého interiéru vrátane predsiene. Stojí za to zariadiť nielen chodbu v tomto štýle, ale aj usporiadať byt ako celok. Pri zariaďovaní bytu v tomto štýle môžete stavíť na eleganciu, jemný prepych a svetlé, príjemné farby.


V tomto článku:

1. Ako vyzerá parížsky štýl?

2. Na čo nezabudnúť pri zariaďovaní bytu v parížskom štýle?

3. Aký povrch je dôležitý v interiérovom dizajne v parížskom štýle?

4. Aké zariadenie by malo byť umiestnené v interiéri predsiene v parížskom štýle?

5. Sú doplnky dôležité vo francúzskom štýle interiérového dizajnu?

6. Čo je ešte dôležité pre parížsku chodbu?



Ako vyzerá parížsky štýl?

Interiéry tohto štýlu potešia svojou jedinečnou krásou, pestrými farbami a jemným množstvom vybavenia a doplnkov. Francúzsky štýl prichádza v mnohých variáciách, ale zvyčajne prichádza v tlmených farbách. Na takýchto miestach zohrávajú obrovskú úlohu dekoratívne prvky a jedinečný nábytok. Parížske interiéry sú plné svetla, zaujímavých prvkov a často aj umeleckého neporiadku.

Parížska estetika

Obyvatelia Paríža, hlavného mesta Francúzska, vyvinuli tento konkrétny štýl s veľkou starostlivosťou a dodali interiérom jedinečnú žiaru. Parížsky štýl v bytoch je malou módnou prehliadkou, preto venujte zvláštnu pozornosť tomu, že zavedené prvky sú veľmi dekoratívne.

Nádherne vymaľované alebo tapetované steny, dekoratívne podlahy, dekoratívny nábytok v aranžmáne a dekorácie plné slobody a elegancie sú hlavnými determinantmi tohto jedinečného štýlu. Takto usporiadaná predsieň láka svojím vzhľadom a nabáda k vstupu do ďalších častí domu či bytu.

Na čo nezabudnúť pri zariaďovaní bytu v parížskom štýle?

V parížskom štýle sa počítajú svetlé farby a skvelá dekoratívnosť. Aby ste si zariadili interiér v parížskom štýle, nemali by ste zabúdať na umiestnenie prvkov do predsiene, ktoré premenia miestnosť na malú galériu. Venujte zvláštnu pozornosť výbave a príslušenstvu. Aranžmán nemusí byť dokonalý, rovnako ako v retro štýle sa dokonca odporúča trocha neporiadku a chaosu.

Osvetlenie a francúzsky štýl

Správne osvetlenie je v parížskom štýle mimoriadne dôležité. Parížske nájomné domy majú vysoké okná, takže prístup denného svetla je veľký. Ak vaša predsieň nemá okná a prístup k prirodzenému svetlu je obmedzený, mali by ste sa postarať o dekoratívne osvetlenie. Krištáľový luster a ladiace svietniky v parížskom štýle budú dokonalé.

Zlaté zrkadlá

Vo francúzskom štýle hrajú zrkadlá dôležitú úlohu. Veľké zrkadlo priestor opticky zväčší a dodatočne presvetlí, preto na tento prvok pamätajte pri zariaďovaní najmä malých a slabo osvetlených predsiení. Je dobré, ak zrkadlo do predsiene, ktoré si vyberiete, bude mať rám zlatej farby. To sa výnimočne hodí k francúzskemu štýlu.

Aký povrch je dôležitý v interiérovom dizajne v parížskom štýle?

Aranžmán v parížskom štýle by mal začínať správnym zakončením. Dbajte na to, aby steny a podlahy mali tie správne farby – práve to dodá interiéru elegantný a príjemný charakter. Byt v parížskom štýle sa vyznačuje jasnými farbami a pastelovými farbami, nezabudnite na ne pri výbere povrchovej úpravy.

Steny v interiéri vo francúzskom štýle

Ak máte v byte chodby plné svetla, výber povrchovej úpravy bude oveľa jednoduchší. Vo francúzskom štýle je dobré vymaľovať interiér v bielej alebo svetlých odtieňoch šedej. Dobre poslúži aj jemný odtieň broskyňovej či mätovej a v romantickej edícii parížskeho štýlu môže kraľovať aj púdrová ružová. Na stenách dobre poslúžia aj tapety s jemnými naturalistickými aj geometrickými vzormi.

Panely a dlaždice pre francúzsku chodbu

Francúzsky štýl má rád dekoratívnosť, ale aj jemnosť. V takejto hale budú dekoratívne dlaždice s nádhernými vzormi dokonalé. Bude tiež dobré v interiéri predsiene usporiadať vinylové panely s geometrickými vzormi. Klasickým riešením bude čierno-biely kockovaný vzor, ​​ale dobre fungujú aj iné motívy.

Hladká, jednotná, svetlá podlaha bude vyzerať rovnako zaujímavo. Ak máte radi drevo, nemusíte sa ho vzdávať vo francúzskom štýle. Naopak, atraktívne podlahy z rybej kosti dokonale ozdobia interiér parížskej chodby.

Nadčasové usporiadanie panelov a dosiek vo vzore rybej kosti zdôrazní jedinečný charakter miestnosti. Drevená podlaha tiež výrazne prehreje interiér a dodá francúzskemu štýlu útulnejší charakter. Bielosť stien a drevo podláh sú zaujímavou a nadčasovou kombináciou, ako stvorenou pre aranžmán v parížskom štýle.

Štukatúra - detaily v parížskom štýle

Vo francúzskom štýle je často dodatočná štukatúra. V interiéroch v parížskom štýle sa dá umiestniť na steny alebo strop, tieto dekorácie môžu byť zo sadry alebo polystyrénu.

Štukatúra nemusí byť nutne biela, aj keď biela vyzerá s týmito dekoratívnymi prvkami naozaj úchvatne. V odvážnejších aranžmánoch, ktoré majú byť plné prekvapivých prvkov a života, sa oplatí štukatúru premaľovať do jemných, pastelových farieb.

Aké zariadenie by malo byť umiestnené v interiéri predsiene v parížskom štýle?

Francúzsky štýl má rád jedinečný, veľmi charakteristický nábytok. V takýchto interiéroch budú skvele vyzerať komody a skrine na vysokých nožičkách v tvare S. Nábytok sa oplatí vyberať v pestrých farbách, dobre poslúžia aj modely s vysokým leskom. Zariadenie by malo byť vysoko dekoratívne. V prípade skríň a komôd je lepšie voliť modely so zásuvkami ako nábytok s výklopnými dvierkami.

Čalúnené predsieňové sedadlá

Vo francúzskom štýle je dôležitý čalúnený nábytok, preto bude dobré do chodby umiestniť stoličky alebo lavicu s čalúneným sedákom. Pomocou látok dodáte interiéru ten správny charakter. Dekoratívne, vzorované látky s prúžkami alebo kvetmi budú dokonalé.

Nábytok na odevy - plne praktická predsieň

Estetika interiéru vo francúzskom štýle je mimoriadne dôležitá, no netreba zabúdať, že v miestnosti by nemali chýbať úžitkové prvky. Skvelá funkčnosť nábytku je skvelou funkčnosťou predsiene. Dovnútra určite dajte vešiaky na oblečenie, skrine a komody. Ak uvažujete o šatníkovej skrini, je lepšie, ak je tam daný kus nábytku umiestnený ako vstavaný model. Vďaka tomu bude priestor krásne upravený a miestnosť bude plne funkčná.

Sú doplnky dôležité vo francúzskom štýle interiérového dizajnu?

Dekorácie sú mimoriadne dôležité v interiéroch, vrátane tých, ktoré sú zariadené vo francúzskom štýle. Vďaka dekoráciám môže interiér nadobudnúť jedinečný charakter. V priestore chodby nie je veľa miesta na ďalšie dekorácie, ale oplatí sa tam umiestniť svietniky alebo vázu, krásne budú vyzerať aj celkom veľké sadrové či porcelánové figúrky.

Kvety v kvetináčoch do bytu

Dobrým nápadom na ozdobenie chodby budú určite črepníkové kvety. Stojí za to ich umiestniť do dekoratívnych, keramických alebo sklenených obalov. Do aranžmánu určite zaveďte aj textílie – záclony a závesy.

Čo je ešte dôležité pre parížsku chodbu?

Zariadiť byt v parížskom štýle znamená zamerať sa na jedinečné riešenia a veľkú dekoratívnosť. Samozrejme, nechýba tu funkčnosť a pohodlnosť používania – je to predsa spôsob, ako si vytvoriť krásny byt hodný 21. storočia. Jedinečnú atmosféru vytvárajú pestré farby a krásny nábytok.

Pre interiérový dizajn v tomto štýle použite nábytok a doplnky s jemnými, efektívnymi tvarmi a jasnými farbami. V parížskom štýle môžete zariadiť aj elegantné interiéry kuchyne a spálne, veľmi zaujímavo bude štýl vyzerať aj v obývačke.

Zakaždým, keď vstúpite do takto zariadeného bytu, budete sa cítiť ako uprostred parížskych nájomných domov z 20. storočia. So správnym nábytkom a dekoráciami bude klíma správne zachovaná. Takéto aranžmány sú riešením odporúčaným najmä pre tých, ktorí majú radi eleganciu a dekoratívnosť v interiéroch.

 


 

Inšpirujte sa!


Zariaďujeme obývaciu izbu v paneláku - sprievodca v 3 krokoch


Jedáleň v obývacej izbe – ako vybrať stôl a stoličky?


Útulné a pohodlné - vyberáme spálňový nábytok


 

Späť