Podhľad s led osvetlením - jednoduchá cesta k elegantnému interiéru

20.11.2022

Podhľad s LED osvetlením je mimoriadne efektívny spôsob, ako dokončiť rôzne interiéry. Používa sa pri rekonštrukciách na vyrovnanie povrchu alebo mierne zníženie výšky miestnosti.

V dnešnom článku vám chceme povedať niečo viac o tom, ako vyrobiť zavesený LED strop, kde bude toto riešenie fungovať najlepšie a prečo sa oplatí hovybrať.

 

LED osvetlenie- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Výhody zaveseného stropu

2. Kde bude fungovať zavesený LED strop?

3. Aké typy LED svietidiel budú vhodné pre zavesené stropy?

4. Strop s LED - prečo sa ho oplatí vybrať?



 

Výhody zaveseného stropu

Závesný strop je riešením, ktoré má mnoho výhod. Jedným z nich je široké uplatnenie. Podhľad s LED osvetlením je vhodný nielen do obývačky, spálne či kuchyne, ale aj do pivnice a podkrovia, kde ho možno úspešne inštalovať pri rekonštrukcii alebo úprave interiéru. Toto praktické riešenie je možné použiť aj ako prekrytie nerovností stropov alebo spôsob zníženia príliš vysokých miestností, napríklad v starých činžiakoch a budovách z minulých dôb.

Za zmienku stojí aj praktická otázka inštalácie zaveseného stropu. Závesná konštrukcia umožňuje skryť celú elektroinštaláciu a vonku ponechať len elegantné svetelné body.

Zaujímavosťou a zároveň výhodou zaveseného podhľadu s LED osvetlením je fakt, že toto riešenie opticky zväčšuje interiér, a preto je obľúbenou voľbou pri rôznych rekonštrukčných prácach.

 

LED osvetlenie- Merkury Market

 

Kde bude fungovať zavesený LED strop?

Odpoveď na túto otázku sa zdá byť celkom jednoduchá. Riešenia tohto typu budú fungovať takmer všade. Každá miestnosť v byte, dome, kancelárii alebo inom úžitkovom priestore je vhodná na montáž podhľadu s LED osvetlením. V akých interiéroch sa oplatí použiť túto konštrukciu a prečo?

V predsieni

Závesné LED stropnice v predsieni je praktickým a elegantným riešením. Najmä ak chceme interiér dobre presvetliť. Inštaláciou stropu s mnohými LED bodmi bude miestnosť jasnejšia a tým aj praktickejšia. Predsieň so zaveseným LED stropom je dizajnovým a funkčným riešením. Dokonale zdôrazňujúci útulný charakter interiéru. Aj keď môžu byť odporcovia takéhoto využitia LED osvetlenia, vrelo ho odporúčame.

V obývacej izbe

Stropy vybavené svietidlami alebo LED pásikmi sú v obývačkách prítomné už dlho. A treba priznať, že sú efektnou dekoráciou interiéru. Elegantné svietidlá umiestnené na strope dokonale osvetlia interiér alebo zdôraznia jeho vybranú zónu.

Naši zákazníci sa často pýtajú, či sú LED reflektory v obývačke dostatočné a môžu fungovať ako hlavný zdroj svetla. Odpovedáme - sú dostatočné, za predpokladu, že sú rovnomerne rozložené.

V kúpeľni

Použitie zaveseného stropu v kúpeľni nie je veľkou novinkou. Stále častejšie hostia v tomto interiéri, zdobia ho a osvetľujú. Kúpeľňa je jednou z tých miestností, ktoré si vyžadujú dobre naplánované svetlo a LED svietidlá sa do nej zdajú byť ako stvorené. Závesný LED strop do kúpeľne ju nielen dokonale osvetlí, ale pomôže aj zakryť nerovnosti či nedokonalosti na strope.

V kuchyni

Kuchyňa je druhá miestnosť, vedľa kúpeľne, kde by malo byť osvetlenie funkčné a ergonomické. Je ťažké poprieť tieto výhody LED bodovému osvetleniu zabudovanému do stropu. LED svietidlá zapustené do stropu nezbierajú prach ako klasické svietidlá s tienidlami a umožňujú presvetliť každú zónu interiéru.

V spálni

Strop s LED lampami v spálni vyzerá skvele. Asi netreba nikomu pripomínať, že to, čo by malo v priestore spálne vyniknúť, je predovšetkým útulnosť. A preto stojí za to urobiť v spálni zavesený LED strop. Decentné osvetlenie podhľadu vytvorí v interiéri jedinečnú atmosféru - ideálnu na oddych a relaxáciu po náročnom dni.

 

LED osvetlenie- Merkury Market

 

Aké typy LED svietidiel budú vhodné pre zavesené stropy?

V zavesenom strope je možné použiť niekoľko typov osvetlenia. Pri ich výbere je vhodné pripomenúť, že dobre zvolené osvetlenie je zárukou elegantného a útulného interiéru. Z čoho si môžeme vybrať?

Bodové svetlá

Bodové svietidlo je bodové osvetlenie, ktoré poskytuje osvetlenie vo forme lúča svetla podobného tvaru kužeľa. LED spoty sa používajú v interiéroch na zobrazenie alebo zvýraznenie vybranej zóny alebo dekoračných prvkov. Najväčšou výhodou tohto riešenia je intenzívna koncentrácia svetla na jednom mieste. Mierna nevýhoda, príliš malý prúd. LED spoty nebudú fungovať ako nezávislý zdroj svetla. Môžu však byť perfektným doplnkom k hlavnému osvetleniu v podobe svietidla.

Led páska

LED osvetlenie umožňuje vytvárať v byte mimoriadne zaujímavé aranžmány. Svetlo dopĺňa dokončovacie a dekoračné prvky. Jedným zo zaujímavejších nápadov je použitie LED pásikov, ktoré sú vďaka svojej veľkosti a flexibilite ako stvorené na použitie v strope. Možnosti sú v tomto smere prakticky neobmedzené. Oplatí sa dobre si prezrieť dostupné modely, pretože množstvo svetla a jeho kvalita závisí od typu použitého LED pásika.

Halogénové bodovky

Decentnou a univerzálnou verziou osvetlenia sú aj halogénové bodovky. Tieto obľúbené lampy sú najlepšie umiestnené v dobre naplánovanom vzore. Vďaka tomu miestnosť nielen efektne presvetlia, ale aj ozdobia.

LED trubice - LED žiarovky

LED trubice sú príkladom bodového osvetlenia, no na rozdiel od svietidiel nie sú zapustené do stropu, ale skôr pripevnené k jeho povrchu. Ich použitie umožní, rovnako ako v prípade LED svietidiel, rovnomerné osvetlenie miestnosti. Pri výbere LED žiaroviek stojí za to venovať pozornosť modelom s možnosťou nastavenia stupňa jasu. Toto riešenie môže byť užitočné a praktické. Nastavenie intenzity svetla sa nám bude hodiť najmä vtedy, keď chceme v miestnosti navodiť útulnú atmosféru.

 

LED stropnice- Merkury Market

 

Strop s LED - prečo sa ho oplatí vybrať?

Ak sa pýtate, či možnosť podhľadov bude pre vás to pravé, zistite, čo si o nich myslia naši špecialisti.

Spôsob, ako modelovať miestnosť

Znížený strop aj LED osvetlenie v ňom inštalované umožňujú vizuálne zmenšiť alebo zväčšiť miestnosť. Znížený strop spôsobí, že miestnosť príliš vysoká sa zútulní a znížený strop na rôznych úrovniach vám umožní oddeliť zóny v miestnosti.

Skrytie nedokonalostí

Závesný LED strop umožňuje získať dokonale hladký povrch a zakryť veľmi nerovný a nevzhľadný strop.

Primerané osvetlenie a intenzita svetla

Závesný strop vám umožní umiestniť na strop pár alebo viacero svetelných bodov, ale nielen. Vďaka tomuto dizajnu môžete nainštalovať aj esteticky a moderne vyzerajúce LED pásy.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Výhody led diód


Bývanie v odtieňoch sivej


Stropné, stolíkové a dekoratívne - ako si vybrať svietidlá do detskej izby?

Späť