Peach Fuzz - farba Pantone pre rok 2024

01.05.2024

Vo farbe a dizajne hrá kľúčovú úlohu Inštitút Pantone, ktorý určuje trendy v rôznych oblastiach, od módy až po grafický dizajn. Špecialisti Pantone každoročne vyhlasujú farbu roka, ktorá ovplyvňuje styling oblečenia, našich interiérov a množstvo ďalších oblastí každodenného života. Inštitút vyberá farbu roka nielen na základe aktuálnych trendov, ale aj politickej, sociálnej a ekonomickej situácie vo svete. Výber farby teda nie je náhodný. Ste zvedaví, aká farba Pantone bude dominovať v roku 2024? Podľa najnovších prognóz a trendov je Peach Fuzz jednou z farieb, ktoré dokážu upútať pozornosť dizajnérov a spotrebiteľov. Farba budúceho roka nás určite poteší!

Peach Fuzz (označovaný ako Pantone 13-1023 Peach Fuzz) je veľmi povzbudzujúca, no zároveň teplá a elegantná farba. Tento jemný broskyňový odtieň pripomína teplo ovocia a jeho osviežujúcu chuť. Teplo Peach Fuzz môžete prepašovať do svojho šatníka, ale náš obchod vám ponúka návrh, ako zaviesť farbu do vášho interiéru. Pozrite sa, kde odtieň Peach Fuzz funguje najlepšie!

Peach Fuzz - farba Pantone pre rok 2024


V tomto článku:

1. Ako vyzerá farba roka 2024 Pantone 13-1023 Peach Fuzz?

2. Kde sa môže Pantone farba roka 2024 objaviť v interiéroch?

3. Peach Fuzz v interiérovej úprave

4. Peach Fuzz a vybavenie miestnosti

5. Farba roka 2024 podľa miestnosti



Ako vyzerá farba roka 2024 Pantone 13-1023 Peach Fuzz?

Peach Fuzz je broskyňový odtieň, ktorý sa vyznačuje ľahkosťou, jemnosťou a teplým tónom. Je to farba spojená s príjemnými a slnečnými dňami, dodávajúca sviežosť a ľahkosť. Uvedenie tohto odtieňa do módneho sveta môže priniesť romantický a radostný akcent, ktorý oživí interiér.

Farba Pantone Peach Fuzz je jedinečnou odpoveďou na všadeprítomný minimalizmus a bielu a sivú, ktoré sa často vyskytujú v aranžmánoch. Krása farby Peach Fuzz je spomienkou na teplé letné dni a radosť, preto by si túto farbu mali zvoliť všetci tí, ktorí hľadajú vo svojich aranžmánoch osvieženie a niečo jedinečné.

Jemný broskyňový odtieň sa môže v interiéroch objaviť v rôznych podobách – o tom vám už o chvíľu povieme viac.

Ako vyzerá farba roka 2024 Pantone 13-1023 Peach Fuzz?

Kde sa môže Pantone farba roka 2024 objaviť v interiéroch?

V interiérovom dizajne môže byť Peach Fuzz použitý v rôznych kontextoch, od stien až po doplnky. Jeho jemný tón z neho robí dokonalú farbu na vytvorenie útulných a harmonických priestorov. Dá sa použiť v moderných aj klasických aranžmánoch, čím im dodáva jemnosť a eleganciu. Broskyňová farba dodáva interiéru útulnosť, farba Peach Fuzz Pantone roka 2024 vám umožní vytvárať jedinečné aranžmány.

Pozrime sa, ako môže krása Peach Fuzz preniknúť do interiérov prostredníctvom povrchových úprav, nábytku a textílií.

Kde sa môže Pantone farba roka 2024 objaviť v interiéroch?

Peach Fuzz v interiérovej úprave

Odtieň Peach Fuzz sa môže objaviť v interiéroch vďaka vhodným povrchovým úpravám. Jednoduchým spôsobom, ako to zaviesť, je maľovať steny v tejto farbe. Na stenách môže teplo Peach Fuzz pôsobiť ako jemné pozadie a vniesť do miestnosti pocit pokoja a rovnováhy. Bez ohľadu na to, či je použitá vo všetkých miestnostiach alebo len vo vybraných, je táto farba vhodná do moderného aj klasického interiéru. Kombinácia so svetlým nábytkom a prírodnými materiálmi vytvorí príjemnú atmosféru.

V prípade podláh Peach Fuzz ho možno použiť vo forme kobercov alebo podlahových panelov. V spálni či obývačke dodá interiéru teplo a zároveň zjemní ostrosť svetlých podláh. V kuchyni či kúpeľni stoja za zváženie doplnky v tomto odtieni, ktoré doplnia celok.

Nie nadarmo Pantone Institute vyhlásil Peach Fuzz ako farbu roka 2024. Delicate peach je farba, ktorá sa bude dobre vynímať v rôznych verziách ako na stenách, tak aj na podlahe a dá sa použiť s farbami, tapetami, ako koberce a panely. Pastelový odtieň Peach Fuzz je príjemný na pohľad a na rozdiel od zdania veľmi univerzálny.

Peach Fuzz v interiérovej úprave

Peach Fuzz a vybavenie miestnosti

V nábytku Peach Fuzz môže mať podobu čalúnenia, drevených prvkov alebo aj lakovaného nábytku. V obývačke sa pohovka v tomto odtieni môže stať hlavným bodom, ktorý upúta pozornosť a dodá priestoru nádych romantiky. Ak použijete manšestr alebo inú tkaninu s konvexnejšou textúrou, pohovka môže byť jemná ako peach fuzz. V spálni prinesú do interiéru útulnosť a jemnosť posteľ alebo skrine vo farbe Peach Fuzz. Nábytok v broskyňovej farbe je perfektným nápadom aj do detskej izby.

Doplnky Peach Fuzz sú skvelým spôsobom, ako nenápadne vniesť tento odtieň do priestoru bez toho, aby ste museli robiť zásadné zmeny. Prikrývky, koberčeky, koberce a vankúše v tejto farbe dodajú interiéru ľahkosť a sviežosť a vhodné látky môžu mať textúru ako peach fuzz. Môžete si tiež vybrať dekoratívne prvky, ako sú vázy alebo rámy, ktoré upriamia pozornosť na tento jemný broskyňový odtieň.

V osvetlení môže Peach Fuzz pôsobiť ako hlavná hviezda. Stropné alebo stojacie svietidlá v tejto farbe dokážu navodiť príjemnú atmosféru rozptýlením jemného svetla po celej miestnosti. V kombinácii s neutrálnymi stenami a nábytkom sa broskyňový odtieň stáva ústredným bodom kompozície.

Peach Fuzz a vybavenie miestnosti

Farba roka 2024 podľa miestnosti

Broskyňový odtieň jemne zvýrazňuje útulnosť miestnosti. Peach Fuzz môže byť predstavený v rôznych miestnostiach. Teplý broskyňový odtieň môžete použiť na dekoráciu spálne, kuchyne, obývačky alebo kúpeľne. Ako presne? Pozrime sa na to!

V obývacej izbe môže byť Peach Fuzz použitý na vytvorenie útulnej atmosféry. Sedacie súpravy, dekoračné vankúše a koberce v tomto odtieni dodajú interiéru jemnosť a romantický akcent. Kombináciou s prírodnými materiálmi ako drevo alebo ratan môžete vytvoriť harmonický a príjemný priestor na relaxáciu.

V spálni môže Peach Fuzz hrať úlohu jemného pozadia. V kombinácii s pastelovými doplnkami alebo bielym nábytkom vytvorí pokojné miesto na oddych. Táto farba tiež dokonale ladí s vegetáciou, čo ešte viac zdôrazní prirodzenosť a prírodu v priestore spálne.

V kuchyni možno Peach Fuzz použiť ako na steny, tak aj na kuchynské doplnky. V kombinácii so svetlým drevom alebo bielymi nábytkovými čelami vytvorí kuchyňu s ľahkým a sviežim charakterom. Drobné doplnky, ako sú farebné črepníky či obrusy, v tomto odtieni vnesú do priestoru energiu a radosť.

V kúpeľni možno Peach Fuzz použiť vo forme obkladov, uterákov alebo koberčekov. Táto jemná farba dodá kúpeľni sviežosť a eleganciu a zároveň vytvorí relaxačnú atmosféru. V kombinácii s bielym zariadením vytvorí opticky priestranný a svetlý priestor.

Späť