Oplatí sa kúpiť stôl so sklenenou doskou?

07.02.2024

Rozhodnutie o kúpe nábytku, akým je napríklad stôl, vždy zahŕňa rôzne aspekty vrátane estetiky, funkčnosti, odolnosti a individuálnych preferencií. Stôl so sklenenou doskou je jednou z možností, ktorá svojou eleganciou a moderným dizajnom upúta pozornosť mnohých.

Je to však dobré riešenie? Je sklenený kuchynský stôl alebo sklenené stoly do jedálne alebo obývačky dobrý nápad? Zaujímavou možnosťou bude určite aj vhodný sklenený stolík, ale v akých aranžmánoch bude najlepšie fungovať? Aké sú nevýhody skleneného kuchynského stola a aké sú výhody takéhoto riešenia? Pozrite si naše tipy a presvedčte sa, či kúpa skleneného stolíka bude pre vás tou správnou voľbou.

Oplatí sa kúpiť stôl so sklenenou doskou?


V tomto článku:

1. Stôl so sklenenou doskou - výhody takýchto výrobkov

2. Stôl so sklenenou doskou - nevýhody

3. Kde sa najlepšie hodí stôl so sklenenou doskou?

4. Oplatí sa kúpiť sklenený stôl? - zhrnutie



Stôl so sklenenou doskou - výhody takýchto výrobkov

Jednou z hlavných výhod stolov so sklenenou doskou je ich schopnosť opticky zväčšiť priestor v miestnosti. Sklenená doska sa bežne spája s ľahkosťou a transparentnosťou, vďaka čomu je tento kus nábytku ideálny do miestností, kde chceme vytvoriť dojem väčšieho priestoru. Sklo je navyše neutrálny materiál, ktorý sa ľahko hodí k rôznym štýlom interiérového dizajnu.

Sklenený kuchynský stôl - rôzne modely

Kúpu skleneného stola je možné dokonale zladiť aj s už existujúcim usporiadaním. K dispozícii je veľa typov stolov so sklenenou doskou: môžete si kúpiť okrúhly sklenený stôl, obdĺžnikový sklenený stôl alebo oválny či štvorcový model. Zaujímavé sú aj možnosti rozťahovacieho skleneného stola. Výber skleneného stolíka preto nemusí byť nudný alebo obmedzený na niekoľko možností. Pozoruhodná je aj rôznorodosť veľkostí produktov.

Sklenená doska stola a čistenie

Je tiež potrebné zdôrazniť, že sklenené dosky sa ľahko udržiavajú v čistote. Na rozdiel od drevených dosiek, ktoré môžu zanechať viditeľné stopy nečistôt, sklo je odolné voči škvrnám a ľahko sa čistí. Všetko, čo potrebujete, je jednoduchá handrička a čistiaci prostriedok na obnovenie lesku sklenenej dosky.

Jednoduchosť čistenia stolov bude preto obrovskou výhodou takýchto produktov. Sklenené stoly do kuchyne sa dajú rýchlo vyčistiť, takže celý váš domov bude vždy estetický a príjemný.

Stôl so sklenenou doskou - výhody takýchto výrobkov

Stôl so sklenenou doskou - nevýhody

Existuje však aj niekoľko problémov, ktoré by ste mali zvážiť predtým, ako sa rozhodnete kúpiť stôl so sklenenou doskou. Po prvé, sklo môže byť menej odolné voči mechanickému poškodeniu ako niektoré iné materiály, ako napríklad drevo alebo nehrdzavejúca oceľ. Najmä pri intenzívnejšom používaní nábytku hrozí prasknutie či poškriabanie. Riešením na to určite bude kúpa skleneného stolíka z kvalitného tvrdeného skla, ktoré bude odolnejšie voči akémukoľvek poškodeniu.

Sklo môže ľahko zbierať odtlačky prstov, čo môže vyžadovať častejšie čistenie. Ak máte doma malé deti, možno budete musieť častejšie udržiavať pracovnú dosku čistú. Našťastie by čistenie stola nemalo spôsobovať problémy, ako sme už spomenuli vyššie.

Stôl so sklenenou doskou - nevýhody

Kde sa najlepšie hodí stôl so sklenenou doskou?

Obdĺžnikový sklenený stôl alebo okrúhly sklenený stôl sú jedinečné produkty. Estetika, ľahkosť a vysoká funkčnosť sú nepopierateľné výhody týchto produktov. Modely sklenených stolíkov sa budú skvele hodiť do moderných minimalistických aranžmánov, tu bude perfektný výber skleneného stolíka. Sklenený stolík zdôrazní minimalistickú estetiku interiéru a jeho modernosť.

Sklenený stôl s kovovými nohami je tiež dobrou voľbou do glamour, industriálnych a loftových interiérov. Najmä modely so zlatými a striebornými nožičkami budú v glamour aranžmánoch pôsobiť efektne.

Elegantné sklenené stolíky je možné použiť aj v klasických aranžmánoch, no sklo sa najčastejšie kombinuje s drevom. Často je to aj priehľadné sklo, no vo vintage a retro aranžmánoch sa používa aj tónované sklo.

Pre ich veľkú univerzálnosť rastie obľuba sklenených stolíkov. Dizajnový sklenený stolík sa objavuje aj v aranžmánoch v škandinávskom štýle.

Kde sa najlepšie hodí stôl so sklenenou doskou?

Oplatí sa kúpiť sklenený stôl? - zhrnutie

Rozhodnutie o kúpe stola so sklenenou doskou závisí od individuálnych preferencií, životného štýlu a estetiky interiéru. Ak vám záleží na modernom dizajne, optickom zväčšení priestoru a jednoduchosti čistenia, výbornou voľbou môže byť stôl so sklenenou doskou. Ak však chcete nábytok odolnejší voči mechanickému poškodeniu, oplatí sa zvážiť aj iné materiály.

Konečné rozhodnutie by malo brať do úvahy funkčnosť aj estetiku, aby ste sa uistili, že budete s nákupom z dlhodobého hľadiska spokojní.

Späť