Oplatí sa kúpiť kreslo kokon? Závesné kreslo do interiéru domu a záhrady

22.07.2022

Závesné záhradné kreslá, hovorovo známe ako kokóny, budú v roku 2022 v moderných záhradách nevyhnutnosťou. Takéto správy potvrdzujú záhradní architekti a dizajnéri záhradných priestorov. V minulej sezóne dominovali na trhu modely s jednomiestnymi sedadlami.

Tvarované, kompaktné hojdačky boli s nadšením zvolené nielen do záhrad, balkónov či terás, ale aj do interiéru domov a bytov. Výrobcovia záhradného nábytku, ktorí vidia tento obrovský záujem o kokony, pripravili na nadchádzajúcu sezónu oveľa širšiu ponuku, vrátane modelov pre dve a dokonca tri osoby.

Ak máte pochybnosti, či je hojdacie kreslo kokon dobrým riešením a či sa doň oplatí investovať, v tomto prípade si určite si pozrite, čo o nich hovoria naši špecialisti.

V článku vám prezradia nielen najväčšie výhody záhradných kresiel, ale aj to, ako si vybrať závesné záhradné kreslo, aby dokonale ladilo s dizajnom interiéru a potrebami majiteľa.

 

Záhradné závesné kreslá- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Kupujeme závesné kreslo kokon - čomu sa oplatí venovať pozornosť?

2. Najlepšie závesné kreslo - materiál výroby

3. Kde nájsť perfektné závesné kreslo

4. Typy závesných stoličiek - kresiel - počet miest na sedenie

5. Závesné kreslo, zavesené na strope alebo kreslo na pevnom ráme

6. Závesné záhradné kreslo - najväčšie výhody

7. Oddych v závesných kreslách. Aké záhradné kreslo kokon si vybrať?



 

Kupujeme závesné kreslo kokon - čomu sa oplatí venovať pozornosť?

Závesné kreslo na ráme alebo na strope je jedným z najpohodlnejších kusov nábytku do interiéru aj exteriéru domu. Potvrdzuje to neustále rastúca obľuba hojdacích sedadiel.

Každý rok sa na trhu objavujú nové zaujímavé modely líšiace sa tvarom, materiálom, farbou a montážnym uchytením. V súčasnosti je výber taký veľký, že nájsť model, ktorý dokonale zapadne do vybraného interiéru, môže byť naozaj problém. Ak neviete, aké závesné kreslo si vybrať, skontrolujte parametre nižšie. Vďaka týmto najdôležitejším vlastnostiam je závesné kreslo pohodlné a funkčné.

 

Záhradné závesné kreslá- Merkury Market

 

Najlepšie závesné kreslo - materiál výroby

Prvou a zároveň najdôležitejšou vlastnosťou, ktorá odlišuje jednotlivé modely závesných záhradných kresiel, je materiál výroby. Väčšina dizajnov sedadiel na záhradné stoličky s otvorenou väzbou je vyrobená zo syntetického technoratanu alebo prírodného ratanu.

Kreslá môžu byť vyrobené z ratanu alebo polyratanu, no sú nepochybne pevné a trvácne, no predovšetkým odolné voči meniacim sa poveternostným podmienkam, a preto sú ideálne na bývanie vonku aj v našich rozmarných letných podmienkach.

 

Kde nájsť perfektné závesné kreslo

Ak si chcete kúpiť polyratanové alebo ratanové závesné kreslo, určite navštívte naše záhradné centrum alebo si pozrite ponuku internetového obchodu. Na nadchádzajúcu sezónu sme pripravili široký sortiment záhradného nábytku.

 

Nábytok- Merkury Market

 

Typy závesných stoličiek - kresiel - počet miest na sedenie

Jednotlivé záhradné závesné kreslá sa líšia nielen tvarom, farbou a materiálom, ale aj počtom miest na sedenie. Táto rôznorodosť nie je náhodná. Má umožniť každému, aj tomu najnáročnejšiemu zákazníkovi, nájsť model, ktorý vyhovuje jeho potrebám a očakávaniam.

Jendomiestne závesné kreslo

Klasické závesné kreslo je model pre jednu osobu, vedľa neho pribúdajú hojdačky s dvojitým sedadlom. Takéto závesné kreslo pre dve osoby je záhradný nábytoku, do ktorého sa pohodlne usadíte sami alebo vo dvojici.

Dvojmiestne závesné kreslo

Dvojité závesné kreslo si netrpezlivo vyberajú rodiny s deťmi.Veľký pohodlný sedák, vystlaný mäkkými vankúšmi, umožňuje voľné používanie dvoch osôb súčasne. Dvojité závesné kreslo bude tiež perfektným riešením pre páry alebo priateľov.

 

Závesné kreslo, zavesené na strope alebo kreslo na pevnom ráme

Je tu ešte jedna technická vlastnosť, na ktorú sa pri výbere závesného kresla oplatí dávať pozor – spôsob montáže. Väčšina záhradných predajní ponúka dva typy kresiel: stojanové kreslá s pevným rámom alebo závesné kreslá namontované na strope. Z hľadiska tohto kritéria treba zvážiť aj nákup závesného kresla.

Oceľový rám je verzia, ktorá umožňuje použitie kresla aj mimo domova, na mieste, ktoré nemá technické predpoklady na zavesenie hojdačky. Montážna sada v tejto edícii obsahuje pevný kovový rám a tkané sedadlo. Potom sa kreslá namontované na špeciálnom ráme môžu umiestniť kdekoľvek.

Ak si plánujete zaobstarať takúto sedačku do interiéru vášho domova, určite si dajte pozor na rozmery nábytku. Rámy, na ktorých je kokón zavesený, majú pomerne veľké rozmery, takže sa môžu ukázať ako príliš veľké, napríklad do detskej izby. V malej detskej izbe je lepšie kreslo zavesené zo stropu. Chýbajúci rám šetrí veľa miesta, čo je v prípade detskej izby obrovská výhoda.

Samozrejme, stojí za zmienku, že kokony sú kreslá nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Čoraz častejšie sa objavujú ako dekoratívny prvok obývačiek. Aj keď treba priznať, že najlepšie vyzerajú v dome alebo na verande, balkóne, terase či v záhrade.

 

Závesné záhradné kreslo - najväčšie výhody

Je ťažké nesúhlasiť s tvrdením, že závesné kreslo je tým pravým a perfektný kus nábytku takmer do každej záhradnej úpravy. Nezvyčajnou vlastnosťou závesného kresla je, že po uvedení do pohybu sa dlho jemne hojdá. Keď je kreslo vonku, je navyše mierne hojdané vetrom, čo nepochybne poskytuje príjemný zážitok.

Závesné kreslá z polyratanu sú mimoriadne odolné. Nedeformujú sa ani nefarbia vplyvom nepriaznivých poveternostných podmienok ako je dážď alebo intenzívne UV žiarenie. Sú odolné voči snehu, nízkym a vysokým teplotám a dlhotrvajúcej vlhkosti. V jesennom a zimnom období stačí kreslá správne chrániť, napríklad pomocou špeciálnych poťahov na záhradný nábytok.

Plasty, z ktorých sú závesné kreslá vyrobené, sú rovnako ľahké ako ich prírodný náprotivok – ratan. Vďaka tomu sa skvele hodí na balkóny a terasy, kde majitelia radi často menia usporiadanie svojho nábytku. Na presúvanie kresla z miesta na miesto stačí jedna osoba.

 

Záhradné závesné kreslá- Merkury Market

 

Oddych v závesných kreslách. Aké záhradné kreslo kokon si vybrať?

Tento pohodlný kus nábytku s výraznými krivkami, otvorenou väzbou príjemnou na dotyk a obopínajúcimi tvarmi dodáva vašej terase seriózny štýl. A pretože povzbudzujú k jemnému hojdaniu na nohách, oslovujú dieťa v každom z nás a poskytujú súkromný, útulný priestor, ktorý si všetci zaslúžime.

V chladnejších mesiacoch si môžete naaranžovať vankúše, zapnúť svetlá, vyrobiť si posteľné prikrývky a schúliť sa s dobrou knihou alebo podcastom. Keď prídu teplejšie dni, tieto závesné kokónové kreslá sú vítaným únikom, napoly zatienené pred slnkom.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Hojdacia sieť na balkóne - návrhy, ktorú si zvoliť?


Exteriérová dlažba - cena a výber materiálov


Umelá tráva - ako vyčistiť tento typ záhradnej krytiny?

Späť