Najlepšie príslušenstvo na varenie na Vianoce

15.11.2022

Vhodné doplnky a dekorácie dokážu počas Vianoc vniesť do interiéru neopakovateľnú atmosféru. Nebude tomu inak ani v kuchyni – aj vianočné náčinie, ktoré používate pri varení, môže naznačovať, že nastalo špeciálne obdobie roka.

Vianoce sú výnimočným obdobím, kedy sa celá rodina stretáva pri sviatočnom stole. Ak chcete svojich hostí prekvapiť lahodnými jedlami a atraktívnymi sladkosťami, uistite sa, že máte správne kuchynské náčinie.

 

Vianočné ozdoby, vianočné dekorácie- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Aké kuchynské doplnky sa budú hodiť počas vianočných príprav?

2. Čo je najlepšie na varenie jedál na Štedrý večer?

3. Aké doplnky budú ideálne aj na upečenie lahodnej kopy koláčikov?

4. Aké doplnky budú fungovať na slávnostnom stole?

5. Aké vianočné ozdoby je možné umiestniť do kuchyne?



 

Aké kuchynské doplnky sa budú hodiť počas vianočných príprav?

Vianoce sú časom chutných jedál a množstva sladkostí. Na varenie a pečenie je dobré sa poriadne pripraviť, aby vám počas práce neminulo žiadne kuchynské náčinie. Užitočné budú hrnce a panvice, ako aj podnosy alebo aj formy na sušienky.

Pri príprave sviatočného stola nezabudnite na vhodný poťah. Všetky kuchynské doplnky, ktoré potrebujete na prípravu dokonalých Vianoc, nájdete v našom internetovom obchode Merkury Market. Máme pre Vás produkty, vďaka ktorým bude kuchyňa a stôl plný príjemnej, rodinnej a vianočnej atmosféry. Vyberte si také, ktoré sú podľa vašich preferencií ideálne.

 

Kuchynské potreby- Merkury Market

 

Čo je najlepšie na varenie jedál na Štedrý večer?

Štedrovečerný stôl je miestom, kde sa ukladajú chutné pokrmy. Tradícia dvanástich takýchto jedál sa udomácnila v mnohých domácnostiach. Príprava takého množstva jedál je pre každú gazdinku pomerne náročná úloha a bez poriadnej pomoci to nepôjde.

Riady na varenie slávnostných jedál

Pri príprave jedál na Vianoce sa vám bude hodiť riad na varenie, vyprážanie a pečenie, teda hrnce, panvice, žiaruvzdorný riad. Pri nákupe týchto výrobkov stojí za to venovať pozornosť materiálu ich výroby. Lacné plastové modely budú dosť neodolnou možnosťou, je lepšie zvoliť sklenený žiaruvzdorný riad a keramické alebo kovové hrnce.

Tu sa neoplatí príliš šetriť. Drahšie modely vydržia dlhšie a pomôžu pri každodennom varení na dlhé roky. Okrem tradičných hrncov a riadu je dobré zaobstarať si špeciálne riady, ako sú: hrniec na varenie mlieka, nádoba na varené víno alebo hrniec na varenie v pare.

Príbory a doplnkové kuchynské príslušenstvo

Nielen riad je v kuchyni dôležitý. Užitočné budú aj príbory vrátane nožov a dosiek na krájanie či podnosov na jedlo. Dobré je vybaviť sa aj misami na ovocie rôznych veľkostí ale aj šalátovými misami.

Kuchynský textil ako stvorený na sviatočné chvíle Kuchyňa je tiež miestom pre vhodné tipy na textílie. Kuchynské utierky a zástery môžu byť potlačené vianočnými motívmi – to ešte viac zvýrazní jedinečnú atmosféru, ktorú Vianoce ponúkajú. Takéto textílie budú teda nielen praktickým prvkom vybavenia kuchynskej miestnosti, ale stanú sa aj mimoriadne estetickým doplnkom.

 

Kuchynské potreby- Merkury Market

 

Aké doplnky budú ideálne aj na upečenie lahodnej kopy koláčikov?

Vianočný čas je chvíľou, na ktorú mnoho ľudí čaká celý rok. V týchto dňoch sú stoly plné pochúťok, vrátane všetkých druhov sladkostí. Každá gazdinka, musí v tomto čase predstaviť hosťom niečo sladké. Pečú sa makové, tvarohové a krehké koláčiky. Krásne a chutné sladkosti dokonale zdôraznia vianočnú náladu, preto sa oplatí vybaviť sa vhodnými doplnkami na prípravu maškŕt.

Podnosy a formy na vianočné koláče

Samozrejme, že sa budú hodiť plechy na pečenie. Môžu byť rôznych veľkostí, od obľúbených, dlhých a úzkych plechov na pečenie až po veľké obdĺžnikové plechy. Aj okrúhle a tortové formy sú dostupné v našej predajni. Vysokokvalitné výrobky umožnia rovnomerné pečenie koláčov a tak sa nedeformujú sa ani pod vplyvom veľmi vysokých teplôt.

Perfektné príslušenstvo na krájanie vianočných koláčikov

Nezabudnime na cookies! Vianoce sú nezabudnuteľným obdobím, kedy sa pečú chutné sušienky. Je dobré, ak majú vianočný tvar - na to poslúžia formičky na vykrajovanie v tvare či už vianočného stromčeka, gule, snehuliaka, Mikuláša či iné.

Zdobenie sviatočných sladkostí

Vianoce sú časom sladkostí a radosti, preto sa oplatí zdobiť koláčiky. Je to aj pre deti skvelá zábava. Na ozdobenie môžete použiť vhodné doplnky, napríklad cukrárske vrecká. Povrch torty najskôr natrieme polevou a potom pomocou vrecka ozdobíme. Vďaka tomu budete mať sviatky naozaj výnimočné. Pečenie a zdobenie koláčikov je skvelý spôsob, ako povzbudiť vaše deti k príprave na sviatky. Deti by mali byť pri krájaní koláčov a následnom pečení pod dohľadom dospelej osoby.

 

Aké doplnky budú fungovať na slávnostnom stole?

Vhodné kuchynské doplnky sa budú hodiť nielen v kuchyni. Na sviatočnom, rodinnom stole by mal byť aj vhodný riad a náčinie. Najdôležitejší bude riad, teda taniere (na prvý aj druhý chod), dezertné taniere a príbory.

Vianočné obrúsky a lampáše

Stôl je dobré ozdobiť tak, aby zdôraznil jedinečnú, sviatočnú atmosféru. Skvele poslúžia obrúsky s vianočnými motívmi, napríklad obrúsky so snehuliakmi, sobmi alebo so sviatočnou krajinkou. Okrem toho sa budú hodiť svietniky alebo lampáše, ktoré aranžmán zútulnia a vytvoria útulnú atmosféru.

 

Aké vianočné ozdoby je možné umiestniť do kuchyne?

Krásne Vianoce sú časom zamyslenia a radosti. Je dobré ukázať, že dom alebo byt je ideálnym miestom na oslavu tohto výnimočného obdobia v roku vhodnou výzdobou. Z tohto dôvodu náš internetový obchod Merkury Market ponúka rôzne vianočné ozdoby, vrátane tých, ktoré sa dajú jednoducho umiestniť do kuchyne.

V kuchyni by ste si mali tiež umiestniť malý vianočný stromček. Vianočný stromček je jedinečným symbolom Vianoc, preto jeho malý exemplár môže stáť na kuchynskej linke. Ozdobte vianočný stromček malými ozdobami a svetielkami.

Dodatočne možno do kuchyne zaviesť doplnky s vianočnými motívmi. Takéto veselé prvky sú skvelou možnosťou na vianočné darčeky. Medzi zaujímavými návrhmi určite nebude chýbať hrnček alebo čajník s maľovaným vianočným motívom.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Vianočný svietnik - najkrajšia ozdoba sviatočného stola


Ako vyrobiť vianočné ozdoby na dvere


Precíťte atmosféru Vianoc, pripravte si vianočnú výzdobu na krb

Späť