Módne farby stien – návrhy na jeseň 2023

29.11.2023

Farba stien je dôležitým prvkom dizajnu interiéru, ktorý dodáva miestnostiam ten správny ráz a atmosféru. Na jeseň 2023 navrhujú interiéroví dizajnéri niekoľko zaujímavých farebných smerov, ktoré môžu byť inšpiráciou pre ľudí, ktorí plánujú osviežiť svoj byt. Tieto farebné trendy zohľadňujú meniacu sa auru jesene a prinášajú do interiéru teplo, eleganciu a útulnosť.

Ak teda hľadáte módnu farbu roku 2023, určite si pozrite naše návrhy. Jedinečná farba na vymaľovanie stien oživí interiér izieb a urobí ho skutočne atraktívnym. Módne interiérové ​​farby sú možnosťou ako na malé osvieženie miestností, tak aj na plánovanie dôkladnej rekonštrukcie.

Módne farby stien – návrhy na jeseň 2023


V tomto článku:

1. Módne farby stien v interiéroch – čo bude módne na jeseň 2023?

2. Módne interiérové ​​farby - farby inšpirované prírodou, ideálne na každú jeseň

3. Rôzne farby stien pre módne interiéry

4. Módne farby, jeseň vo výrazných farbách

5. Jedinečné kombinácie - módne farby na jeseň a zimu 2023

6. Ako si vybrať perfektnú farbu pre seba?



Módne farby stien v interiéroch – čo bude módne na jeseň 2023?

Ak sa pýtate, akú farbu laku zvoliť k módnemu aranžmánu, vedzte, že možností je naozaj veľa! Jedinečná farba na vymaľovanie stien môže byť veľmi tlmená, alebo naopak oživiť a stimulovať. Máme pripravené možnosti pre každého!

Recenziu módnych farieb začíname farbou roka 2023, ktorou je Viva Magenta. Tento jedinečný odtieň červenej spadajúci do ružovej je odvážnou ponukou pre všetkých, ktorí hľadajú živosť. Vďaka tejto farbe vytvoríte trendy steny a vnesiete do izieb tajomnú a modernú atmosféru.

Módne farby stien v interiéroch – čo bude módne na jeseň 2023?

Módne interiérové ​​farby - farby inšpirované prírodou, ideálne na každú jeseň

Medzi módne farby na jeseň a zimu patrí paleta inšpirovaná farbami zeme a prírody. Takéto farby sú tlmené a upokojujúce, takže sú ideálne pre tých, ktorí chcú do svojho interiéru vniesť nôtu lenivej útulnosti. Je to dobrá voľba ako módna farba na steny v obývacej izbe, tak aj ako príjemný základ pre usporiadanie spálne.

V tejto kategórii dominuje hnedá, najmä sýty odtieň gaštanovohnedej. Hnedá je farba, ktorá dokonale odráža odtiene jesennej prírody a gaštanová hnedá je teplou a príjemnou voľbou na steny. Aranžmány s touto farbou prinášajú do interiéru atmosféru relaxu a pokoja. Táto farba skvele poslúži v spálňach, najmä v tých veľkých, kde je hlavným kusom nábytku veľká manželská posteľ. V kombinácii s jemnými velúrovými alebo vlnenými látkami vám pomôže dosiahnuť efekt maximálneho pohodlia a nenútenej útulnosti.

Rovnako tmavá, no tiež zaujímavá farba je bordová. Bordeaux je tmavý odtieň červenej, ktorý sa spája aj s teplou, jesennou farebnou paletou priamo z prírody. Ide o elegantnú voľbu, ktorá dodáva interiérom mimoriadnu hĺbku a zaujímavý charakter. Dá sa použiť ako hlavná farba aj ako akcent. Dobre sa kombinuje so svetlými odtieňmi dreva - potom vytvára útulný a štýlový interiér.

Jeseň je ročné obdobie, ktoré je spojené s padajúcimi listami stromov, a preto sú odtiene zelenej ideálnou voľbou na steny. Premyslená kombinácia fľaškovozelenej alebo sýteho olivového odtieňa s prírodnými dekoratívnymi prvkami, ako je drevo alebo kameň, vytvára harmonický interiér pripomínajúci prírodu. Je to dobrá voľba pre kúpeľne a kuchyne, ale aj pre iné miestnosti.

Módne interiérové ​​farby - farby inšpirované prírodou, ideálne na každú jeseň

Rôzne farby stien pre módne interiéry

Ktoré ďalšie farby interiérov budú túto jeseň módne? Určite sa oplatí pozrieť si možnosti, ktoré potešia už niekoľko sezón – univerzálna biela, sivá a námornícka modrá sa nikdy nezunujú!

Nadčasová biela je dobrým základom pre akýkoľvek interiérový dizajn. Všetko musí fungovať s bielou! Je to dobré pozadie pre moderné aj klasickejšie možnosti. Pomerne veľa je aj odtieňov bielej, takže ak sa vám nepáči snehobiela stena, môžete zvoliť sivobielu farbu, ktorá inklinuje k béžovej alebo sivej.

Grafitová šedá je klasická voľba, ktorá nikdy nevyjde z módy. V jesennom aranžmáne sa oplatí zvoliť grafitové odtiene sivej, ktoré dodajú interiéru eleganciu a modernosť. Je dokonalým základom pre rôzne štýly dekorácie, od škandinávskych až po priemyselné.

Námornícka modrá je farba, ktorá symbolizuje pokoj a eleganciu. Je to ideálna voľba pre steny v spálni alebo obývacej izbe. V kombinácii s bielo-zlatými doplnkami vytvára luxusný priestor, ideálny na relax a oddych.

Ak uprednostňujete jemnejšie farby, na jeseň 2023 sú stále v móde pastelové odtiene. Pastelová ružová, levanduľová fialová či mätovo zelená vnesú do interiéru ľahkosť a sviežosť, dokonale kontrastujúcu so surovosťou jesennej aury.

Ako môžete vidieť, módne farby jeseň-zima 2023 sú širokou paletou rôznych farieb.

Rôzne farby stien pre módne interiéry

Módne farby, jeseň vo výrazných farbách

Ak hľadáte niečo, čo oživí vaše izby, máme pre vás niekoľko zaujímavých návrhov.

Žiarivá zlatožltá je farba, ktorá nám na jeseň pripomína zlaté listy na stromoch. Je to veľmi teplá a energizujúca voľba, ktorá dodáva interiéru charakter. Môže byť použitá na celé steny alebo ako akcenty a doplnky.

Podobne bude fungovať aj oranžová farba. Ide o výnimočne energizujúcu farbu, ktorú sa oplatí zaviesť do obývačky či kuchyne.

Módne farby, jeseň vo výrazných farbách

Jedinečné kombinácie - módne farby na jeseň a zimu 2023

Nielen jednotlivé farby inšpirované prírodou či najnovšími trendmi interiérového dizajnu dokážu oživiť váš dom a byt. Za pozornosť stoja aj jedinečné farebné kombinácie. Vďaka takýmto kombináciám vnesiete do interiéru jedinečnú sviežosť.

Kombinácia medenej a čiernej farby je trendom, ktorý bude dominovať aj na jeseň a v zime 2023. Meď dodáva teplo a lesk, čierna dodáva eleganciu a kontrast. Toto farebné duo dodáva interiéru industriálny charakter a dokonale sa hodí k modernému nábytku a minimalistickým doplnkom.

Jedinečné kombinácie - módne farby na jeseň a zimu 2023

Ako si vybrať perfektnú farbu pre seba?

Módne farby na jeseň a zimu predstavujú širokú škálu rôznych farieb. Tu si každý nájde niečo ideálne pre seba.

Pri výbere farby stien stojí za to venovať pozornosť nielen aktuálnym trendom, ale aj individuálnym preferenciám a charakteru miestnosti. Každá farba má svoje jedinečné vlastnosti a môže ovplyvniť náladu a funkčnosť interiéru. Pred rozhodnutím sa oplatí otestovať vzorky farieb na stene a zvážiť, aké emócie a atmosféru chcete v danej miestnosti vyvolať. Je tiež potrebné pripomenúť, že farby je možné kombinovať a vytvárať tak zaujímavé kontrasty a vizuálne efekty.

Jeseň 2023 ponúka široký výber inšpirácií, vďaka ktorým si každý nájde tú správnu farbu steny pre svoj interiér.

Späť