Módne dlaždice do kúpeľne pre rok 2024

29.03.2024

Vo svete kúpeľňového dizajnu je móda premenlivá, no zároveň niektoré trendy zostávajú dlhšie v rôznych aranžmánoch. Pre rok 2024 vidíme niekoľko zaujímavých trendov, pokiaľ ide o výber kúpeľňových obkladov a dlažieb. Inšpirujúce kúpeľňové aranžmány 2024 využívajú známe trendy dizajnu a prinášajú niečo úplne nové.

Čo nás tento rok čaká pri obkladoch do kúpeľne? Svet kúpeľňových trendov nás môže prekvapiť veľmi pozitívne. Pozrime sa na najnovšie kolekcie kúpeľňových obkladov a trendy dlaždíc do kúpeľne.

Módne dlaždice do kúpeľne pre rok 2024


V tomto článku:

1. Dlažby a obklady v minimalistickej podobe - minimalistické trendy

2. Trendy aranžovania - inovatívne geometrické dlaždice

3. Trendy interiérového dizajnu - povrchová úprava a detaily s 3D efektom

4. Rastlinné motívy - dizajnérske detaily a dlaždice do kúpeľne

5. Dizajnové inšpirácie hľadané v prírode – paleta zemitých farieb a vzorov

6. Módna kúpeľňa 2024 - spojenie vzorov a farieb v dizajne kúpeľne



Dlažby a obklady v minimalistickej podobe - minimalistické trendy

V posledných rokoch je badateľný nárast záujmu o jednoduché minimalistické úpravy kúpeľne. Obyčajné svetlé dlaždice sú módne a dodávajú priestoru pocit čistoty a harmónie. Dominujú neutrálne farby ako biela, šedá a béžová, ktoré vytvárajú pokojnú atmosféru.

Preto budú v roku 2024 módne keramické dlaždice v tlmených farbách. Minimalistická forma znamená nielen jemné farby, ale aj absenciu výrazných vzorov. Medzi najmódnejšími kúpeľňovými trendmi je minimalizmus rozpoznateľný a používaný už niekoľko rokov a jeho obľuba vôbec neochabuje. Pri usporiadaní módnych kúpeľní je obľúbený najmä v malých miestnostiach.

Moderné kúpeľňové dlaždice v minimalistickom štýle sú kúpeľňové dlaždice obľúbené medzi našimi zákazníkmi. Biele obklady rozžiaria miestnosť a dodajú interiéru príjemný vzhľad. Nie sú to len módne návrhy, ale aj praktické riešenie. Biele kúpeľňové dlaždice sú tiež dokonalým pozadím pre rôzne aranžmány, v budúcnosti bude jednoduché zmeniť štýl kúpeľne.

Dlažby a obklady v minimalistickej podobe - minimalistické trendy

Trendy aranžovania - inovatívne geometrické dlaždice

Napriek dominancii minimalizmu v aranžmánoch sú vzory dlaždíc stále bohaté. Kúpeľňové trendy sa na jednej strane prikláňajú k minimalizmu, no na druhej strane sa mu snažia odporovať. Preto sa objavujú svetlé farby do kúpeľne a najmódnejšie vzory tohto roku sú plné geometrických foriem.

Štvorce, trojuholníky a šesťuholníky v rôznom usporiadaní pútajú pozornosť a dodávajú interiéru moderný a dynamický charakter. Medzi módne riešenia patria geometrické vzory na keramických dlaždiciach, ale aj geometricky usporiadané dlaždice pripomínajúce drevo. Rybia kosť je obzvlášť populárna, pokiaľ ide o pokládku dlaždíc.

Aké dlaždice budú najlepšie fungovať v tomto trende plnom geometrických vzorov a foriem? Dlaždice na podlahe aj na steny budú dobré. Pozoruhodné sú aj dekory a mozaiky.

Geometrické vzory sú riešením pre svetlé aj tmavé kúpeľne. Táto skupina zahŕňa módne čierne kúpeľne s tmavými, zaujímavými dlaždicami.

Trendy aranžovania - inovatívne geometrické dlaždice

Trendy interiérového dizajnu - povrchová úprava a detaily s 3D efektom

Dlaždice s trojrozmerným efektom dodajú priestoru hĺbku a originalitu. Ide o inovatívny prístup k dokončovaniu kúpeľne, ktorý priťahuje pozornosť a dodáva miestnosti jedinečný vzhľad. Organické vzory sú odpoveďou na minimalizmus a zároveň sa stavajú proti geometrickým formám. V tejto kategórii rozhodne dominujú veľkoformátové dlaždice do kúpeľne.

Takéto dlaždice často napodobňujú štruktúry prírodných materiálov, ako je kameň alebo drevo. Nechýbajú abstraktné formy, vlny, striekané farby, zmiešané farby a nepravidelné vzory. Veľké kúpeľňové obklady s takýmito motívmi vyzerajú obzvlášť atraktívne a pre množstvo možností sú najobľúbenejším miestom pre novú kúpeľňovú keramiku.

Zaujímavou povrchovou úpravou sú aj inovatívne kúpeľňové obklady s 3D potlačou alebo nepravidelnými textúrami. Kúpeľňa vďaka tomu výrazne získa farebnosť, no je dobré vedieť, že tieto kolekcie kúpeľňových obkladov sú určené predovšetkým do veľkých kúpeľní alebo v menších miestnostiach by mali byť umiestnené ako detaily.

Trendy interiérového dizajnu - povrchová úprava a detaily s 3D efektom

Rastlinné motívy - dizajnérske detaily a dlaždice do kúpeľne

Moderné kúpeľňové dlaždice čerpajú inšpiráciu priamo z prírody. Veľkoformátové keramické dlaždice môžu, ako sme už spomínali, mať vzory kameňa či dreva, ale môžu imitovať aj iné materiály. Veľmi obľúbené sú tu mramorové dlaždice a v moderných aranžmánoch dominujú dlaždice so svetlým mramorovým vzorom.

Súčasné trendy sa často zameriavajú na udržateľný prístup k dizajnu, čo sa prejavuje aj pri výbere materiálov do kúpeľne. Obľúbené sú dlaždice napodobňujúce prírodné textúry ako drevo, mramor alebo betón, ktoré vám umožňujú vytvoriť útulnú atmosféru. Dôležité sú nielen vzory, ale aj povedomie o ekologickom prístupe výrobcu. Nová keramika na takéto veci často upozorňuje, aby si vybrala správne keramické dlaždice z udržateľných zdrojov.

Rastlinné motívy - dizajnérske detaily a dlaždice do kúpeľne

Dizajnové inšpirácie hľadané v prírode – paleta zemitých farieb a vzorov

Prírodné materiály nie sú všetko, čo príroda môže ponúknuť, pokiaľ ide o elegantné keramické dlaždice. Pozornosť sa oplatí venovať aj farbám, ktoré nám príroda predstavuje. Keramické dlaždice do kúpeľne v tejto kategórii sú súborom produktov s tlmenou farebnou paletou. Zemité tóny, pastely a jemné farby dodávajú interiéru teplý a príjemný charakter a vytvárajú pokojné miesto na oddych.

Takýmto aranžmánom dominujú dlaždice v tlmených farbách doplnené o módne zariadenie v pestrých farbách. Nachádzajú sa tu aj črepníkové rastliny a izbové kvety.

Dizajnové inšpirácie hľadané v prírode – paleta zemitých farieb a vzorov

Módna kúpeľňa 2024 - spojenie vzorov a farieb v dizajne kúpeľne

Kreativita v dizajne kúpeľne je vítaná. Trend miešania rôznych druhov dlaždíc, farebne aj vzorovo, umožňuje vytvárať jedinečný priestor. Oplatí sa experimentovať, napríklad kombináciou kameninových dlaždíc s mozaikou alebo terakotou. Rôzne módne obklady a dlažby môžu spolu vytvoriť zaujímavú možnosť.

Keramické dlaždice inšpirované prírodou možno kombinovať s minimalistickými vzormi obkladačiek a geometrické formy môžu mať zemité farby.

Späť