Moderné dvere ktoré ochránia váš domov pred vlámaním

25.07.2022

Správne vchodové dvere sú také, ktoré zdobia dom a predovšetkým zaisťujú bezpečnosť obyvateľov. Vonkajšie bezpečnostné dvere sú jedinečnou bariérou, vďaka ktorej sa členovia domácnosti cítia dobre a bezpečne a nie je narušený ich pocit intimity. Na trhu sú rôzne modely dverí, takže výber nemusí byť jednoduchý.

O bezpečnostných dverách vieme veľa, preto vám radi poradíme, aké produkty si môžete zvoliť na ochranu pred vlámaním.

 

Exteriérové dvere- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Na čo si dať pozor pri kúpe vchodových dverí?

2. Prečo sa oplatí vybrať si bezpečnostné dvere?

3. Aké by mali byť dobré vchodové dvere pre rodinný dom?

4. Ako si vybrať bytové dvere?

5. Budú dobre fungovať drevené dvere?



 

Exteriérové dvere- Merkury Market

 

Na čo si dať pozor pri kúpe vchodových dverí?

Najdôležitejší je výber správnych vchodových dverí. Existuje veľa premenných, ale stojí za to venovať chvíľu starostlivému výberu vhodného modelu. Je dobré si všímať miesto umiestnenia výrobkov (dom, byt, balkón či terasa), materiál, z ktorého sú dvere vyrobené, ako aj vzhľad vonkajších dverí. Vďaka tomu bude výber vchodových dverí oveľa jednoduchší a efekt určite každého prekvapí.

Výber vonkajších bezpečnostných dverí sa oplatí začať zúžením skupiny dverí podľa miesta ich umiestnenia. Ideálne exteriérové dvere do domu by mali vyzerať zaujímavo, pretože sú vlastne prvým prvkom, ktorý členovia domácnosti a hostia vidia pri vstupe do objektu. Dôležitá je tiež tepelná izolácia dverí ale aj odpovedajúca odolnosť.

Balkónové a terasové vstupné dvere sú zasa väčšinou modely s presklením, preto sa oplatí postarať sa o výber modelov z masívnych materiálov, ktoré zaistia dverám pevnosť a primeranú odolnosť.

Dvere do bytu budú určite jedinečné svojou formou, pretože okrem atraktívneho vzhľadu by mali predstavovať aj dobrú zvukovú izoláciu.

 

Interierové dvere- Merkury Market

 

Prečo sa oplatí vybrať si bezpečnostné dvere?

Vchodové dvere sú nepopierateľnou bariérou, vďaka ktorej sa obyvatelia vo svojich domovoch cítia pohodlne. Preto by to nemali byť náhodné produkty, mali by sa vyberať opatrne a s rozvahou.

Vchodové dvere sú bariérou proti votrelcom, a preto si čoraz viac ľudí vyberá viaczámkové modely, ktoré sťažujú vlámaniu do domu či bytu. Dvere proti vlámaniu majú zodpovedajúcu konštrukciu a množstvo riešení, ktoré zabraňujú vniknutiu votrelcov do vášho domova.

Poskytovanie efektívnej ochrany pre váš domov je dôležité, systémy proti vniknutiu a dvere proti vlámaniu sú možnosti pre nadchádzajúce roky a budú tou najlepšou voľbou na udržanie bezpečnosti vašich obyvateľov.

Pri montáži takýchto dverí dbajte na dobrý stav a kvalitu zámku a kľučiek, správne by mali byť vybrané aj zárubne, odolné voči poškodeniu a nepriazni počasia.

Krídlo dverí by malo byť správne dopasované k zárubni a malo by k nej tesne priliehať. Nemalo by sa zachytávať o povrch podlahy. Zasklenie by malo byť v takýchto dverách vyrobené z pevného, ​​tvrdeného skla. Netreba zabúdať, že k domu by sa malo hodiť ako celok, najmä k jeho fasáde.

Montáž takýchto dverí môže byť komplikovaná, preto je dobré prenechať túto prácu odborníkom. Vďaka tomu budete mať istotu, že interiér vášho domova je bezpečný. O bezpečnosť sa postarajú aj zámky proti vlámaniu, preto sa oplatí kúpiť aj takéto produkty.

Moderné systémy proti vlámaniu pre vaše domáce dvere zahŕňajú programy alebo čítačku odtlačkov prstov spojenú s vaším telefónom. Takéto systémy spĺňajú mnohé očakávania zákazníka, chránia pred nezvanými hosťami a zároveň umožňujú pohodlné používanie dverí do domu. Súčasťou systémov inteligentnej domácnosti môže byť množstvo zaujímavých a moderných riešení, sami sa môžete rozhodnúť, s ktorými možnosťami chcete súhlasiť a zaviesť do svojho bydliska.

 

Exterierové dvere- Merkury Market

 

Aké by mali byť dobré vchodové dvere pre rodinný dom?

Vchodové dvere do rodinného domu sú jedinečnou ozdobou budovy. Vyplatí sa zvoliť model dverí tak, aby sa hodili k budove a zdôrazňovali usporiadanie prevládajúce pred domom aj vo vstupnej hale. Preto bude dôležitý dizajn, farba dverí a štýl, v ktorom sú vyrobené. Najlepším riešením bude porovnanie rôznych modelov vchodových dverí, aby sa vami vybraný produkt stal jedinečným kúskom vášho domova.

V prípade vchodových dverí do rodinného domu je dobré rozhodnúť sa pre modely proti vlámaniu. Vďaka tomu sa pri dlhej ceste, dovolenke alebo jednoduchom odchode z domu nebudete báť vlámania a vždy sa budete cítiť plne komfortne.

To isté platí aj pri terasových dverách. AJ v prípade okien na balkón a terasu sa môžete rozhodnúť pre modely proti vlámaniu, vďaka ktorým bude celý dom dostatočne chránený pred zlodejmi a votrelcami. Posuvné dvere na balkón alebo terasu je možné predávať aj ako modely proti vlámaniu.

 

Ako si vybrať bytové dvere?

V prípade vchodových dverí do bytu sa vec nezdá taká jednoduchá. Dvere v bytovom dome musia spĺňať viac požiadaviek ako vchodové dvere do rodinného domu. Oplatí sa ich odhlučniť, aby hluk zo schodiska nerušil obyvateľov a zvuky z bytu nepočuli ľudia prechádzajúci chodbou.

V prípade panelákových dverí je dobré rozhodnúť sa pre viaczámkové modely. Dokonale zabezpečujú byt a chránia samotných obyvateľov a ich veci. Vchodové dvere do domu aj dvere do paneláku je možné osadiť doplnkovým LED osvetlením, ktoré uľahčí okrem iného aj otváranie zámku.

 

Exterierové dvere- Merkury Market

 

Budú dobre fungovať drevené dvere?

Vchodové ​​dvere by mali byť vizuálne atraktívne bez ohľadu na to, či sa nachádzajú v paneláku alebo v rodinnom dome. Vzhľad vchodových dverí je dobré zladiť s ostatnými oknami a dverami v dome, vďaka čomu bude byt či dom pôsobiť atraktívnejšie.

Mnoho ľudí si vyberá drevené dvere. Krása prírodného dreva, atraktívna kresba a príjemná farba robia z drevených vchodových dverí jedinečný a často vyberaný produkt. V prípade týchto modelov je možné rozhodnúť sa aj pre verziu proti vlámaniu.

Ak však máte domáce zvieratá, je lepšie rozhodnúť sa pre hliníkové dvere alebo oceľové dvere. Drevené dvierka môže pes či mačka poškriabať a nebudú pôsobiť tak vábne, kovové modely budú voči tomu odolnejšie.

Drevené dvere zvyčajne vyžadujú údržbu. Pravidelná údržba drevených dverí ich udrží krásne. Vďaka tomu budú takéto dvere do domu vždy vyzerať úžasne. Vstup by mal u hostí vzbudzovať obdiv, a tak môžu drevené krídla, ktoré budú navyše vybavené kovaním, skutočne osloviť ľudí navštevujúcich váš domov.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Pravé či ľavé dvere?


Módne fasádne dlaždice - rady


Ako si vybrať kúpeľňové dvere?

Späť