Minimalistická spálňa – ako ju zariadiť?

25.11.2022

Minimalizmus získava popularitu, a preto sa stále viac vyskytuje v domovoch a bytoch. Pretože minimalistický interiér sa vyznačuje jednoduchosťou, poriadkom a funkčnosťou, skvelým nápadom bude zariadenie vašej spálne v tomto štýle.

Minimalistická spálňa by mala obsahovať všetko potrebné a nič iné. Tento priestor umožňuje pohodlný odpočinok, zdravý spánok, relaxáciu a usporiadanie myšlienok. Minimalistické interiéry sú ideálnym návrhom pre všetkých, ktorí chcú funkčné, moderné, estetické a pokojné usporiadanie svojej spálne.

Ako zariadiť spálňu v minimalistickom štýle? Ako by mala vyzerať? V tomto článku nájdete odpovede na tieto otázky.

 

Nábytok do spálne- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Minimalizmus v spálni - čo to znamená?

2. Ako zariadiť minimalistickú spálňu?

3. Minimalistická spálňa - Aký nábytok?

4. Perfektné odtiene bielej v minimalistickej spálni



 

Minimalizmus v spálni - čo to znamená?

Minimalistický štýl mal svoje začiatky v škandinávskych aranžmánoch, ktorých interiéry boli priestranné, harmonické a usporiadané. Vďaka týmto funkciám poskytuje interiér v minimalistickom štýle dôvod na zameranie a relaxáciu.

Niet divu, že sa tak často používa v spálni. Interiéry zdobené v minimalistickom štýle sú charakterizované predovšetkým jednoduchosťou a všetok nábytok a príslušenstvo sú funkčné a vytvárajú koherentný celok. Spálňa minimalistického štýlu je predovšetkým obmedzením materiálneho tovaru a použiteľnosti.

Minimalistická spálňa je dobre, organizované a usporiadané miesto. Nie je to miesto ako by si mnohí ľudia mysleli - chladný a asketický. Neexistuje však priestor na prehnanú dekorativitu, výber intenzívnych vzorov a prepych. Akýkoľvek prvok zariadenia sa počíta.

Pozornosť sa venuje kvalite nábytku, nie ich dekorácii. Je dôležité prispôsobiť jednotlivé predmety na celé usporiadanie. Nakoniec, zariadenie v minimalistickej spálni týmto spôsobom predstaví pokojnú atmosféru, ktorá podporuje relaxáciu.

 

Postele - Merkury Market

 

Ako zariadiť minimalistickú spálňu?

Spálňa odkazujúca na minimalistický štýl by mala obsahovať iba funkčný nábytok a potrebné prvky vybavenia. Platí to pre každú miestnosť zdobenú v tomto štýle, nielen samotnú spálňu. Toto určite nie je dobrá voľba pre tých, ktorí sú náchylní na zhromažďovanie rôznych, často zbytočných predmetov a veľkého množstva suvenírov.

Tento typ miestnosti musí samozrejme obsahovať posteľ, potrebný nábytok, nočný stolík, nočné lampy alebo veľkú lampu. Pridanie - ako sú vankúše, posteľné prehozy alebo koberec, by sa mali používať v obmedzenom množstve iba na oteplenie interiéru.

Minimalizmus je kvintesenciou harmónie a mieru a prebytočné vybavenie a príslušenstvo a môže viesť k úplne opačným účinkom. Najlepším riešením pre minimalistickú spálňu budú jednoduché formy, textúry, tvary a jasné farby. Ak chcete oživiť malú miestnosť, môžete sa rozhodnúť použiť intenzívny akcent vo forme silnejšej farby na stenu.

 

Minimalistická spálňa - Aký nábytok?

Pamätajte, že takéto miestnosti nie sú vytvorené pre doplnky, ale ich limitovanie na minimum. Minimalistický nábytok do spálne sa vyznačuje jednoduchou formou, povrchmi bez razenia a zbytočných dekoratívnych prvkov. Moderná minimalistická spálňa je miestnosť, ktorej zameranie bude posteľ. Pohodlie, funkčné, z modelov najvyššej kvality bude fungovať najlepšie.

Spálňa je tiež miestom na umiestnenie nočných stolíkov vedľa postele. Módne skrine z Merkury Marektu sú skvelým spôsobom, ako skryť oblečenie, posteľnú bielizeň, ale aj prikrývky. Ak máte k dispozícii veľa miesta, vyberte si praktickú komoda alebo toaletný stolík.

Ak chcete spálňu útulnejšiu, vyberte správne osvetlenie a textil. Najlepšie bude fungovať veľké koberce a záclony. Dodatočne, zrkadlá na stene zväčšujú priestor.

 

Nábytok do spálne- Merkury Market

 

Perfektné odtiene bielej v minimalistickej spálni

Pre minimalizmus v interiéroch by bolo dobré používať elegantnú bielu. Nemusí to však byť typická biela farba - môže mať odtieň, ktorý prechádza napríklad do modrej, béžovej, ružovej. Voľbou s takýmito jasnými farbami v interiéri, zistíte, že bude útulný. Môžete sa tiež rozhodnúť pre šedé a hlboké betónové farby.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Kontinentálne postele


Útulné a pohodlné - vyberáme spálňový nábytok


Antidekubitné matrace - ako ich používať?

Späť