Metamorfóza obývacej steny - malá zmena veľký efekt

23.10.2022

Aj malá zmena môže znamenať veľký rozdiel. Ak sa vám vaša obývačka zdá príliš nudná, je čas na zmenu! Aj keď máte obmedzený rozpočet, môžete použiť chytré riešenia a triky obľúbené u významných interiérových architektov, ktoré vám pomôžu urobiť malé zmeny, a z vašej obývačky urobia úplne inú miestnosť.

Malá zmena – veľký efekt nie je mýtus! Pozrite sa s nami, ako zmeniť obývačku tak, aby interiér bytu či domu nabral novú žiaru.

 

Pohovky- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Aká dôležitá je obývacia izba?

2. Zaujímavé interiéry, t. j. moderná obývačka za pár okamihov

3. Štýly, ktoré potešia

4. Malé zmeny - veľký efekt

5. Svetlo za dobrú cenu



 

Aká dôležitá je obývacia izba?

Obývacia izba by mala byť jedinečná miestnosť. Väčšinou sa v tejto miestnosti stretáva celá rodina, je tiež miestom rodinných stretnutí a s priateľmi. Interiér obývačky je koniec koncov najnavštevovanejšou miestnosťou členov domácnosti aj hostí. Rodinný život pokračuje v obývacej izbe, preto sa oplatí ešte viac sa postarať o dobrý vzhľad tejto miestnosti.

Prečo môže mať zmena obývačky veľký efekt?

Krásne obývačky sú nepochybne výkladnou skriňou každého domu a bytu. Je to najčastejšie navštevovaná miestnosť, ako členmi domácnosti, tak aj hosťami. Jej metamorfózu bude teda dokonale cítiť. Byt či dom rozhodne môže nadobudnúť nový lesk, ak sa čo i len drobnosť zmení v interiéri obývačky.

Malá zmena – veľký efekt je obľúbený spôsob zmeny interiéru. Okrem toho zmeny sa môžu týkať viacerých prvkov alebo jedného – stien, doplnkov, textílií, podláh alebo jedného či viacerých kusov nábytku. Preto zmena obývačky prináša obrovský efekt.

Metamorfózu spálne, v kuchyni či kúpeľni až tak nevidno, preto sa oplatí zamerať sa na obývačku, ak chcete do svojho domova či bytu vniesť trochu sviežosti.

 

Sedačky- Merkury Market

 

Zaujímavé interiéry, t. j. moderná obývačka za pár okamihov

V interiérovom dizajne je dôležitý takmer každý prvok, preto malá zmena v interiéri – veľký efekt sa dá dosiahnuť výmenou alebo doplnením len niekoľkých prvkov. Medzi najobľúbenejšie produkty pri takýchto úpravách patria najmä doplnky. Vytvárajú totiž ten správny štýl a dodávajú interiéru jedinečný charakter.

Medzi doplnky patria dekorácie, sochy, kvetináče s kvetmi, vázy, fotografie, ale aj textil: deky, vankúše, závesy a záclony. V doplnkoch sú často zahrnuté aj koberce. Výmena alebo pridanie týchto prvkov môže výrazne zmeniť vašu obývačku. Vďaka tomu budú interiéry pôsobiť úplne inak.

Sklenené nádoby – vázy a misy dodajú interiéru eleganciu. Tento druh výrobkov je viac ako odporúčaný najmä pre moderné štýly. V miestnosti majú veľký význam aj koberce. Výmena koberca za nový dokáže zázraky! Je to malá zmena – veľký efekt! Koberec v šedých odtieňoch interiér utlmí a avantgardné farby a vzory dodajú miestnosti avantgardu a priestor určite oživia.

Trochu prácnejším a niekedy aj nákladnejším spôsobom výmeny je výmena podlahy. Medzi obľúbené povrchové úpravy patria panely, dlaždice, ale aj rôzne druhy vo forme podlahových krytín. Lacnejším spôsobom výmeny podlahy je jednoducho položiť na ňu koberec, ktorý prekryje starý nevábny priestor. Koberec by mal zodpovedať štýlu miestnosti. Sivý koberec sa v posledných sezónach stal veľmi univerzálnym - je to ľahká metamorfóza a zaujímavý prvok, ktorý sa hodí do väčšiny interiérov.

 

Štýly, ktoré potešia

Malá zmena – veľký efekt môže zmeniť aj štýl interiéru. Na metamorfózu sa používajú nielen doplnky, ale oplatí sa aj premaľovať steny. Pri začatí maľovania stien je dobré zvoliť bielu alebo sivú farbu – ide o veľmi univerzálne a neutrálne farby, ku ktorým sa dá ľahko zaradiť prakticky akýkoľvek štýl interiérového dizajnu.

Štýly, ktoré nie je také ťažké aranžovať, sú predovšetkým moderné štýly. Na to, aby ste do interiéru vniesli modernú atmosféru, nepotrebujete veľa – v skutočnosti potrebujete málo. Môže byť veľmi jednoduché usporiadať minimalistickú kompozíciu. Moderný minimalizmus sa môže dosiahnúť odstránením nadmerného množstva doplnkov, najmä tých, ktoré tvoria určitú dominantu v priestore.

Textílie sú výrazne obmedzené, vzdávajú sa prikrývok, ťažkých závesov a veľmi dekoratívnych vankúšov. Kamenné či sklenené vázy a misy sú naopak ponechané, počet závesných obrazov je obmedzený na minimum.

Jednoduché je aj usporiadanie retro, rustikálnych či vintage interiérov. K týmto štýlom sa hodí väčšina nábytku do obývačky a nevšedný charakter interiéru je dosiahnutý pomocou vhodných doplnkov - použité sú hlavne prvky s určitou históriou. Dekorácie si môžete preto pohľadať na blšom trhu, sú to prvky, ktoré sa do takýchto interiérov mimoriadne hodia. Dekorácie je možné umiestniť na komody, skrinky, regály, ako aj zavesiť na stenu alebo umiestniť na povrch podlahy v rohu miestnosti. Takáto metamorfóza môže naozaj ohúriť!

 

Nábytok do obývačky- Merkury Market

 

Malé zmeny - veľký efekt

Nielen steny či doplnky dokážu zmeniť interiér. Máte trochu viac financií? V takejto situácii si môžete vymeniť jeden alebo viac kusov nábytku. Dobrým nápadom bude nahradiť sedačku alebo rohovú pohovku. Nový čalúnený kus nábytku zaujme, výrazne zmení vzhľad miestnosti a bude určite užitočnejší ako stará opotrebovaná sedačka.

Rohové sedacie súpravy sú najobľúbenejšie medzi obývačkovým nábytkom. Tieto jedinečné kusy nábytku majú nielen zaujímavú formu, ale sú aj neskutočne praktické. Stojí za to vybrať si model s funkciou spánku, pomocou ktorej sa v prípade potreby obývačka rýchlo zmení na spálňu pre hostí alebo priateľov, ktorí sa Vás rozhodnú navštíviť na dlhší čas.

Rohové sedačky v našom internetovom obchode Merkury Market sú dostupné v mnohých atraktívnych farbách, takže je ľahké vybrať si tie správne farby pre individuálny vkus a aranžmán.

Rohové sedačky sú nepopierateľne krásnym nábytkom a jednoducho praktickým zariadením. Vzhľadom na to, že sú dostupné ako malé modely, tak aj veľké verzie, sú rohové sedacie súpravy schopné zapadnúť nielen do malých obývačiek, ale aj do priestrannejších miestností.

Metamorfózu obývačky možno urobiť v tomto prípade aj výmenou ostatného nábytku obývačky. Čím viac nábytku však vymieňate, tým väčšie sú náklady, preto je dobré si nákup nového naplánovať ešte pred vyhodením starého. Výmena nábytku je niekedy veľmi drahá, ale dáva skvelý efekt. Novo zariadená obývacia izba vyzerá nádherne a určite upúta pozornosť členov domácnosti a hostí.

V našej predajni Merkury Market jednoducho nájdete tie najzaujímavejšie ponuky moderného nábytku do obývačky - zaručená spokojnosť s nákupom.

 

Svetlo za dobrú cenu

Svetlo je určite veľmi dôležitým prvkom aranžmánu. Počas metamorfózy sa tiež oplatí postarať sa o nové osvetlenie. Vhod príde nový luster ako aj atraktívne stojacie lampy, ktoré sú nielen atraktívne, ale aj praktické.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Obývacia stena do obývacej izby v podkrovnom štýle


Aká rohová sedačka do obývačky v štýle new york - - najzaujímavejšie trendy 2022


Obývacie steny nielen do obývačky

Späť