Kúpeľňové doplnky v 5 najmódnejších štýloch

03.01.2024

Kúpeľňa je jednou z kľúčových miestností v našom byte či dome. V tomto interiéri začíname a končíme takmer každý deň. Už len tento fakt robí dobrý nápad postarať sa o vzhľad tejto miestnosti. Jedným z kľúčových prvkov dizajnu kúpeľne sú doplnky, ktoré jej dodávajú charakter a štýl. Rôzne štýly interiéru používajú rôzne doplnky a stojí za to vedieť, ktoré prvky budú v danom usporiadaní fungovať najlepšie.

Medzi najobľúbenejšie kúpeľňové štýly patrí minimalizmus, škandinávsky štýl, industriálny štýl, glamour a eklektický štýl. Ku každému z týchto štýlov sa budú dobre hodiť trochu iné kúpeľňové doplnky. Pozrime sa teda, čo bude pre každý štýl najlepšia možnosť.

Kúpeľňové doplnky v 5 najmódnejších štýloch


V tomto článku:

1. Minimalistické doplnky, alebo ako zariadiť tú najmódnejšiu kúpeľňu

2. Kúpeľňa zariadená v škandinávskom štýle - aké doplnky by ste mali použiť na zdobenie škandinávskej kúpeľne?

3. Industriálne kúpeľňové zariadenie s príslušnými doplnkami

4. Najmódnejšie glamour kúpeľne a vhodné doplnky

5. Ako zariadiť kúpeľňu v eklektickom štýle s vhodnými doplnkami?



Minimalistické doplnky, alebo ako zariadiť tú najmódnejšiu kúpeľňu

Minimalizmus je štýl, ktorý sa stáva čoraz obľúbenejším v interiérovom dizajne vrátane kúpeľní. Vyznačuje sa jednoduchosťou, čistotou línií a farbami v tlmených odtieňoch. Na dosiahnutie efektu minimalistickej kúpeľne sa oplatí zvoliť malý počet doplnkov s jednoduchým dizajnom.

Čo tu bude fungovať najlepšie? Minimalistickú kúpeľňu môžete doplniť o bielu keramiku. Biela keramika je základom pre minimalistický interiér. Vybrať si môžete bielu vaňu, umývadlo a WC, ako aj bielu sprchovú vaničku. Dobre budú vyzerať aj sklenené poličky, mydelničky a ďalšie doplnky, ktoré dodajú kúpeľni ľahkosť a eleganciu. Na udržanie konzistencie s farebnou schémou používajte aj uteráky v tlmených farbách.

Je tiež dobré inštalovať vešiaky na uteráky s jednoduchou, ekonomickou formou. Kúpeľňa zariadená v minimalistickom štýle využíva matné aj lesklé modely.

Pri výbere a nákupe doplnkov však pamätajte na to, že všetky prvky, ako vybavenie kúpeľne, tak aj doplnky, sú vo vzájomnom súlade. Stojí za to zvoliť jednotné materiály a farby, aby nedošlo k chaosu. Je tiež dobré vedieť, že minimalizmus je najmódnejší kúpeľňový štýl, najmä v malých miestnostiach. Ďalšou črtou minimalistického kúpeľňového štýlu je, že doplnkov nie je veľa, preto ich do priestoru kúpeľne umiestňme striedmo.

Minimalistické doplnky, alebo ako zariadiť tú najmódnejšiu kúpeľňu

Kúpeľňa zariadená v škandinávskom štýle - aké doplnky by ste mali použiť na zdobenie škandinávskej kúpeľne?

Škandinávsky štýl je špeciálny druh minimalizmu, ktorý pochádza zo škandinávskych krajín. Tento štýl spája minimalizmus s útulnosťou, vďaka čomu je kúpeľňa miestom výnimočného relaxu a pokoja.

Pri zariaďovaní kúpeľne v škandinávskom štýle sa oplatí pridať drevené police a doplnky z prírodného dreva. Teplá farba a vzor dreva vždy oživí aranžmán a zútulní takto zariadenú kúpeľňu. Pre malé kúpeľne, ktorých majitelia považujú minimalizmus za príliš nudný, je najmódnejším kúpeľňovým štýlom škandinávsky štýl.

Ak chceme aranžmán ešte viac oživiť, umiestnime do kúpeľne kyticu čerstvých kvetov v minimalistickom štýle. Dobre poslúžia aj rastliny v črepníkoch, módne kúpeľne majú vždy ako dekoračný prvok izbové kvety.

Farby kúpeľne by mali byť svetlé, hlavne biela a sivá. Preto by sme si mali v takýchto farbách kupovať uteráky či doplnky, najmä dávkovače mydla a tekutín.

Kúpeľňa zariadená v škandinávskom štýle - aké doplnky by ste mali použiť na zdobenie škandinávskej kúpeľne?

Industriálne kúpeľňové zariadenie s príslušnými doplnkami

Industriálny štýl čerpá inšpiráciu z industriálnych interiérov, čo znamená strohosť a surovosť. Vyznačuje sa tehlovými stenami, kovovými prvkami a otvorenými priestormi.

V takýchto miestnostiach výborne poslúži tmavšia keramika ako v podobe dlaždíc, tak aj toaliet, vaní a umývadiel. Ak je kúpeľňa malá, zvoľte radšej sivú ako čiernu. Surový efekt možno dosiahnuť aj použitím architektonického betónu alebo dekoračného kameňa.

Kov je mimoriadne surový materiál, ideálny pre interiéry v štýle loft. Doplnky ako madlá, vešiaky, WC kefy a poličky z kovu alebo nehrdzavejúcej ocele dodajú industriálny charakter. Najlepšie je vybrať matný povrch týchto prvkov a sivé alebo čierne farby.

Ak je to možné, odkryte vodovodné a elektro inštalácie, aby ste zvýraznili surový charakter kúpeľne. Nebojme sa toho, to je jedna z čŕt industriálneho štýlu, takéto prvky môžu byť svojskou, jedinečnou dekoráciou.

Industriálne kúpeľňové zariadenie s príslušnými doplnkami

Najmódnejšie glamour kúpeľne a vhodné doplnky

Ak snívame o kúpeľni plnej lesku, luxusu a elegancie, exkluzívny glamour štýl je to pravé. Ide o aranžmán, ktorý využíva bohaté materiály, zlaté a strieborné doplnky a ozdobné prvky.

Kúpeľňové doplnky Glamour sú plné lesku a štýlu. Krásne bude vyzerať veľké zrkadlo zdobené kryštálmi alebo zlatým rámom. Bude dokonalým doplnkom, ktorý dodá elegantnej, glamour kúpeľni jedinečnú atmosféru. Skvele poslúžia aj zlaté prvky kovania. Vodovodná batéria, kľučky a ostatné armatúry v zlatej farbe dodajú kúpeľni eleganciu.

Čo ešte bude fungovať? Krištáľové mydelničky, vázy a iné doplnky dodajú interiéru lesk. Elegantná glamour kúpeľňa by mala byť vybavená aj bielymi uterákmi a bielymi kúpeľňovými predložkami.

Nezabudnite, že všetky prvky aranžmánu by mali byť v rovnakej farbe a forme, vďaka čomu dosiahneme ucelený štýl kúpeľne.

Najmódnejšie glamour kúpeľne a vhodné doplnky

Ako zariadiť kúpeľňu v eklektickom štýle s vhodnými doplnkami?

Eklektický štýl je zmesou rôznych prvkov a inšpirácií, čo umožňuje vytvoriť jedinečný aranžmán. Ide o ideálnu možnosť pre ľudí, ktorí si cenia rozmanitosť a neboja sa kombinovať rôzne štýly. Eklektické usporiadanie zahŕňa zdanlivo nekompatibilné kúpeľňové doplnky, takže kúpeľňový dekor je plný rozmanitosti.

Pre takéto usporiadanie vyberte prvky rôznych farieb. Farebné kúpeľňové uteráky, farebné nádoby a farebné rúčky s nezvyčajnými tvarmi budú perfektne fungovať. Okrem viacfarebných prvkov pridajme do aranžmánu starožitné dekorácie – staré zrkadlá, prvky či obrazy pomôžu navodiť eklektickú náladu.

Fungovať budú nielen obrazy. Tiež je dobré pridať plagáty a ručne maľované umelecké diela. Tu sa oplatí vybrať niečo, čo nás skutočne odzrkadluje.

Späť