Ktoré vonkajšie svietidlo s pohybovým senzorom je najlepšie?

31.07.2022

Osvetlenie záhrady, osvetlenie terasy či fasády budovy veľmi pomáha v každodennom živote. Vo večerných hodinách uľahčuje pohyb a zvyšuje bezpečnosť členov domácnosti. Vonkajšie svietidlá je možné zakúpiť ako modely so snímačom pohybu alebo so snímačom súmraku.

Pozrite sa, ako takéto inteligentné osvetlenie urobí z vašej záhrady ešte krajšie a príjemnejšie miesto.

 

Vonkajšie osvetlenie- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Čo sú vonkajšie svietidlá so senzorom pohybu?

2. Prečo sa oplatí zvoliť vonkajšie osvetlenie s pohybovým senzorom?

3. Ktoré vonkajšie svietidlá so senzorom sú pre Vás najvhodnejšie na vchodové dvere?

4. Aké svietidlo s pohybovým senzorom bude fungovať v priestore súkromnej záhrady?

5. Prečo sa oplatí investovať do svietidiel vybavených súmrakovým senzorom?

6. Ako dobre navrhnúť fasádne osvetlenie?

7. Ako nainštalovať vonkajšie lampy v záhrade?



 

Čo sú vonkajšie svietidlá so senzorom pohybu?

Exteriérová lampa so senzorom pohybu je osvetľovací prvok, ktorý má okrem žiarovky aj prídavný senzor, vďaka ktorému sa lampy automaticky rozsvietia pri snímaní pohybu v blízkosti. Vonkajšie nástenné svietidlá so zabudovaným detektorom pohybu sú obľúbenejším riešením nielen v prípade fasádneho osvetlenia, ale aj pri inštalácii osvetlenia v súkromnej záhrade.

Vonkajšie nástenné svietidlá s pohybovým senzorom sú unikátne doplnky a určite sa oplatí pozrieť si ich bližšie. Doba svietenia v exteriérových svietidlách so senzorom môže byť rôzna a zvyčajne nie sú problémy s prispôsobením doby svietenia osobným preferenciám používateľov. Obľúbeným produktom sa dá nastaviť nielen doba svietenia, ale aj intenzita svetla či farba svetla.

Svietidlá so senzorom pohybu sa často používali vo výrobných halách na miestach, kde sa skladoval tovar, kde bolo manuálne zasvecovanie a zhasínanie svetiel zamestnancami veľmi problematické. Tento druh sortimentu dnes využívame aj v priestore záhrady, na balkóne a terase, ale aj v interiéri domu či bytu.

 

Vonkajšie osvetlenie- Merkury Market

 

Prečo sa oplatí zvoliť vonkajšie osvetlenie s pohybovým senzorom?

Vonkajšie osvetlenie sú výrobky, ktoré umožňujú ľuďom chodiť po dome aj po súmraku. V našej ponuke nájdete tie najkrajšie a najpraktickejšie vonkajšie svietidlá.

V našej ponuke nájdete aj atraktívne svietidlá so senzorom pohybu. Takéto vonkajšie nástenné svietidlo so snímačom pohybu je unikátnym produktom. Umožňuje tráviť čas mimo domu, aj keď je už tma, uľahčuje komunikáciu pozdĺž záhradných chodníkov a príjazdovej cesty a poskytuje obyvateľom pocit bezpečia.

Svetlo je tiež jedinečným, aj keď často podceňovaným prvkom aranžmánu – s jeho pomocou vytvoríte originálne záhradné interiéry, ktoré potešia každého. Vonkajšie nástenné svietidlo s pohybovým senzorom je produkt, ktorý vám môže výrazne uľahčiť život. Takáto lampa sa rozsvieti, keď budete nablízku, osvetlí cestu, čím sa ľahšie a bezpečnejšie dostanete k vchodovým dverám alebo k záhradnému domčeku.

Lampa, ktorá bude vybavená pohybovým senzorom, sa vám bude hodiť aj vtedy, keď budete chcieť otvárať predný vchod – s osvetlením zo svietidla vám bude otváranie zámku jednoduchšie. Produkt pomôže aj pri parkovaní auta, senzory zachytia auto, rozsvietia sa a pomôžu vám trafiť do garáže či prístrešku.

Preto má lampa, ktorá je vybavená pohybovými senzormi, veľa pozitív. U nás nájdete veľa zaujímavých produktov v tejto kategórii a oplatí sa pozrieť si tieto záhradné lampy.

 

Ktoré vonkajšie svietidlá so senzorom sú pre Vás najvhodnejšie na vchodové dvere?

Produkty snímačov pohybu sú položky, ktoré môžu mať mnoho podôb. Obľúbené sú tak závesné lampy, ako aj nástenné svietniky a osvetľovacie stĺpy. Existujú aj moderné, proekologické riešenia – solárne lampy so senzormi sú čoraz populárnejšie. Stojí za to nainštalovať závesné lampy alebo svietniky na predné dvere.

Závesný model je ideálnou voľbou najmä vtedy, keď je nad vchodovými dverami malá strieška alebo sú dvere umiestnené vo výklenku. Potom závesné osvetlenie dokonale osvetlí zárubňu a priestor pred nimi.

Dobrým nápadom bude aj inštalácia nástenných svietidiel. Tento priestor dobre osvetlia malý reflektor alebo LED reflektor nasmerovaný ku vchodu. Pri čelnom pohľade nie je pravdepodobné, že budú umiestnené osvetľovacie stĺpy alebo stojace lampy, najmä tie malé, pretože ich svetlo zvyčajne neosvetlí dobre zárubňu dverí.

 

Aké svietidlo s pohybovým senzorom bude fungovať v priestore súkromnej záhrady?

Naopak v záhradnom priestore sa budú skvele hodiť osvetľovacie stĺpy alebo stojace osvetlenie z nehrdzavejúcej ocele. Sú čoraz populárnejšie, najmä modely vyrobené v LED technológii alebo solárne modely. LED osvetlenie s pohybovým senzorom je jedinečný a ekonomický spôsob, ako atraktívne osvetliť záhradu.

Do záhrady treba zaviesť sortiment, ktorý bude odolný voči zrážkam, zmene teploty a mechanickému poškodeniu. V prípade takýchto svietidiel sa teda rátajú odolné materiály vysokej kvality a starostlivosť výrobcu pri výrobe produktu. Lampa by mala byť pevná a tesná, inak sa môže vo vonkajších podmienkach rýchlo zničiť.

 

Záhrada- Merkury Market

 

Prečo sa oplatí investovať do svietidiel vybavených súmrakovým senzorom?

Vďaka vstavanému pohybovému senzoru sa svietidlo zapne, keď niekto prejde okolo. Existujú však modely svietidla, ktoré sú vybavené snímačmi súmraku. Tento senzor zaznamená, keď sa vonku príliš zotmie a automaticky aktivuje záhradné osvetlenie.

V prípade takéhoto produktu je dôležité, aby boli žiarovky energeticky úsporné, pretože budú svietiť celú noc a počas tejto doby budú spotrebovávať elektrickú energiu.

 

Ako dobre navrhnúť fasádne osvetlenie?

Krásne a funkčné svetlo zlepšuje komfort života obyvateľom domu a umožňuje využívať záhradu aj po zotmení. Pri návrhu svetelných bodov je dobré zvážiť, akú úlohu má svetlo spĺňať – nie je len dekoratívnym prvkom, alebo bude plniť aj praktickú funkciu.

Pri predných dverách sa oplatí nainštalovať lampu, ktorá dobre osvetlí vchod. Osvetlenie dverného krídla a zámku bude predsa najdôležitejšie. Je tiež dobré nasmerovať svetlo tak, aby dopadlo na cestu alebo príjazdovú cestu.

 

Vonkajšie osvetlenie- Merkury Market

 

Ako nainštalovať vonkajšie lampy v záhrade?

V záhrade sa zase môžete pohrať s krásou svietidiel a vytvoriť na svojom pozemku viac ako nezvyčajné svetelné aranžmány. Tu dobre fungujú rôzne typy svietidiel, takže sloboda usporiadania je naozaj obrovská. Určite si skontrolujte, čo si pre vás v tejto súvislosti pripravil náš internetový obchod Merkury Market. Vďaka nám nainštalujete atraktívne svetlo pod altánok, prístrešok alebo do sedacieho kútika na záhrade.

Jedinečné farby, vzory a verzie osvetlenia vám pomôžu vybrať produkty, ktoré zodpovedajú charakteru aranžmánu tak, aby zdôraznili prirodzenú krásu priestoru. Nezabudnite si vybrať produkty určené na vonkajšie umiestnenie. Sortiment, ktorý má príslušné schválenia, bude odolný a svetlo používané v záhrade sa neznehodnotí.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Zakladáme záhradné jazierko


Pokladanie polystyrénových kaziet


Konzervácia garážovej brány

Späť