Kinderparty v záhrade - ako zorganizovať narodeninovú oslavu pod holým nebom

07.08.2022

Domáca záhrada je viac ako len miesto na pestovanie kvetov, kríkov a stromov. Je to zóna oddychu a chilloutu, rodinných a spoločenských stretnutí a predovšetkým najlepší priestor na obľúbené grilovanie a hodovanie. Záhrada ponúka naozaj úžasné možnosti, ktoré radi využívame. Od jari do neskorej jesene nahrádza obývačku a stáva sa centrom života mnohých rodín.

Dnes vám chceme povedať o jednej z mnohých príležitostí, ktoré sa otvárajú majiteľom domácich záhrad. Možno nie tak populárne ako skvelá národná grilovačka, no čoraz častejšie ocenené rodinami s deťmi.

O čom to hovoríme? O kinderparty!

Je ťažké nesúhlasiť s tvrdením, že záhrada je ideálnym miestom pre narodeniny dieťaťa. Hrať sa vonku, medzi voňavými kvetmi, počuť spievať vtáky pod pôsobivým stanom, je zábavou pre oslávenca a pozvané deti.

Tu je niekoľko najzaujímavejších nápadov, ako zorganizovať nezabudnuteľnú záhradnú kinderparty, na ktorú budú pozvaní hostia a vaše dieťa ešte dlho spomínať.

 

Dekorácie- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Detská narodeninová oslava vonku – prečo sa to oplatí?

2. Kinderparty – dobrý plán je základ!

3. Plánovanie narodenín dieťaťa - kedy pozvať hostí?

4. Aké dekorácie na detskú párty v záhrade?

5. Aké zdravé maškrty by ste si mali pripraviť na detskú záhradnú párty?



 

Detská narodeninová oslava vonku – prečo sa to oplatí?

Záhradná párty je skvelý nápad na detskú narodeninovú oslavu, najmä ak je vonku slnečno a teplo. Na záhrade môžete zorganizovať viac hier a aktivít ako doma a po párty bude menej upratovania. Deti rady behajú, skáču a tancujú, nie vždy sa doma na takéto šibalstvá nájde miesto. Záhrada im na to poskytne najlepšie zázemie.

Veselé hry a aktivity budú oveľa bezpečnejšie a deťom prinesú veľa zábavy. Na usporiadanie zábavy pre najmenších vám postačí sada záhradného nábytku pre dieťa, dekorácie, obľúbené záhradné hračky, dobrý nápad a ... počasie!

 

Kinderparty – dobrý plán je základ!

Zorganizovať kinderparty na záhrade nemusí byť ťažké a časovo náročné. Dôležité je však podujatie vopred naplánovať a postarať sa o každý detail.

Čo stojí za zapamätanie? Na čo obrátiť pozornosť? V prvom rade k téme podujatia. Tá môže byť prispôsobená záujmom alebo vášňam malého oslávenca, odkazovať na obľúbenú rozprávku, film alebo športovú disciplínu. Kinderparty s tematikou bude dobrým riešením najmä pre mladšie deti predškolského alebo mladšieho školského veku.

Pamätajte! Pri plánovaní témy vašej kinderparty zvoľte ladiace dekorácie, ozdoby a detaily, najlepšie v jednom tóne!

Počasie - myslite na to vopred!

Týždeň pred párty si určite skontrolujte predpoveď počasia. Ak bude pršať, podujatie sa bude musieť presunúť dovnútra alebo preložiť. Nepočítajte so šťastím, kinderparty na záhrade sa vydarí len za priaznivého počasia. Zábava v daždi nebude ani úspešná, ani príjemná.

Pred organizáciou celej akcie sa oplatí porozprávať sa s dieťaťom. Diskutujte o detailoch párty a o tom, ako ju zorganizovať. Vďaka tomu nebude malý oslávenec netrpezlivý. Zároveň sa dieťa naučí plánovať hry a bude sa cítiť výnimočné a potrebné.

 

Dekorácie- Merkury Market

 

Plánovanie narodenín dieťaťa - kedy pozvať hostí?

Nečakajte na doručenie pozvánok pre deti na poslednú chvíľu. Stáva sa, že rodiny s deťmi plánujú svoj voľný čas oveľa skôr. O párty sa oplatí poskytnúť informácie vopred, aby si ju každý z pozvaných mohol bez problémov zaradiť do svojich plánov. V prípade narodenín detí sa predpokladá, že ideálny čas na pozvanie hostí je cca 2-3 týždne pred termínom akcie.

Ako pozvať priateľov na záhradnú párty?

S tým môže pomôcť pani učiteľka alebo pani v škôlke, ktorá bude deťom rozdávať pozvánky. Toto je dobrá voľba, keď je pozvaná celá trieda. Ak však chce vaše dieťa pozvať len pár rovesníkov, je dobré tak urobiť mimo školy či škôlky. Pozvánky je možné posielať poštou alebo formou textových správ a e-mailu.

 

Aké dekorácie na detskú párty v záhrade?

Detská narodeninová oslava sa dá úspešne zorganizovať aj v záhrade, najmä v lete. Aj keď je táto zóna sama o sebe útulná a atmosférická, stojí za to pripraviť pre deti niekoľko jednoduchých dekorácií, ktoré zdôraznia povahu udalosti. Hlavnou úlohou môžu byť girlandy, lampáše, plagáty alebo transparenty. Top budú farebné balóny, ktoré prinesú do záhrady radosť a energiu.

Dekorácie je možné zavesiť na stromy, kríky, balkóny, terasy a altánky. Narodeninové dekorácie môžu poslúžiť ako zábavný prvok pre malých hostí počas kinder párty. Ak máte altánok, môžete ho použiť ako ústredný bod oslavy. Pamätajte, že deti majú radi pohodlie a útulnú atmosféru. Atmosférický vzhľad dodáte altánku, ak na sedadlá naaranžujete dekoračné vankúše vo veselých farbách a tvaroch.

Ak chcete, aby bola párty vášho dieťaťa úspešná, uistite sa, že sa tu všetky deti cítia ako doma. Herný priestor môžete ozdobiť bielymi alebo farebnými lampami. Vďaka nim bude areál pri západe slnka úžasne osvetlený a v noci poskytne potrebné svetlo.

Kto povedal, že párty musí skončiť dnes večer?

Ak si deti prinesú spacie vaky, budú si môcť posedieť na záhrade neskoro a prenocovať u vás doma alebo v stane, ak bude dostatočne teplo. Deti milujú takéto atrakcie a hry!

Nezabudnite, že všetky dekorácie by mali zodpovedať téme párty.

Pripravte si veľkú škatuľu na uschovanie prípadných darčekov, ktoré vaše dieťa dostane, aby sa v záhrade nestratili.

 

Dekorácie- Merkury Market

 

Aké zdravé maškrty by ste si mali pripraviť na detskú záhradnú párty?

Aké menu je najlepšie podávať na záhradnej párty?

Ak zároveň organizujete párty alebo grilovačku pre rodičov, je nevyhnutné naplánovať rôzne občerstvenie pre deti aj dospelých. Široký výber zabezpečí, že si na narodeninovom stole každý nájde to svoje. Myslite na starších, malých a potom budú narodeniny úspešné.

Zdravé maškrty pre deti

Detské stolíky by mali obsahovať ovocie nakrájané na malé kúsky alebo ovocné donuty, domáce koláčiky a drobné občerstvenie, najlepšie také, ktoré má vaše dieťa a jeho kamaráti najradšej. Nenapchávajte deti čipsami, tyčinkami a sýtenými nápojmi. Na narodeninovom stole sa môžu objaviť slané pochutiny, ale je lepšie, ak sú v symbolickom množstve.

Detská narodeninová torta na záhradnú párty

K narodeninám dieťaťa v záhrade je dôležité upiecť tortu, ktorá sa v letných horúčavách neroztopí. Piškóta s ovocím a jemným krémom je lepšia voľba ako ťažká čokoládová torta. Pozvaných hostí zaujmú nádherné dekorácie zo sezónneho ovocia. Pamätajte, že deti jedia málo. Nedávajte na ne príliš veľké kusy cesta. Je lepšie ponúknuť niečo navyše tým, ktorí to chcú.

Nápoje pre deti

Zabezpečte, aby každé dieťa ľahko našlo svoj pohár. Pomôžu vám v tom pečiatky na poháre. Každé dieťa bude mať iný odznak, aby sa poháre nemiešali. Zdobené hrnčeky sa hodia k dekoráciám, ako na stole, tak aj v záhrade.

Párty pre deti v záhrade je fantastický nápad! Presvedčte sa sami, že to stojí za to!

 


 

Inšpirujte sa!

 

Ako si vyrobiť Candy bar svojpomocne


Pripravte terasu na párty


Detský bazén s guličkami

Späť