Kde bude fungovať vysoká komoda?

08.04.2024

Vysoká komoda je všestranný kus nábytku, ktorý si nájde svoje miesto v rôznych miestnostiach domu a ponúka funkčnosť aj estetiku. Výber miesta pre vysokú komodu závisí najmä od individuálnych potrieb, štýlu interiéru a typu uložených vecí. Preto stojí za zváženie, kam je najlepšie tento kus nábytku umiestniť, aby efektívne plnil svoju funkciu.

Vysoká komoda dobre poslúži v mnohých aranžmánoch, moderných aj klasických. Keď si vyberieme vysoký kus nábytku, dokáže zariadiť priestor zaujímavo a nevšedne. Pri zaobstarávaní vysokých komôd sa však oplatí dôkladne premerať nábytok, aby ste sa uistili, že model, ktorý si vyberiete, sadne do priestoru na to určeného.

Kde bude fungovať vysoká komoda?


V tomto článku:

1. Vysoká komoda v spálni

2. Vysoký model komody do priestoru obývačky

3. Vysoká výška komody a usporiadanosť kuchyne

4. Alebo možno biela komoda do predsiene?

5. Vysoká komoda v kúpeľni alebo ako si zorganizovať funkčný priestor pre doplnky

6. Vysoká komoda – kde inde sa na ňu nájde miesto?



Vysoká komoda v spálni

Jedným z obľúbených miest pre vysoké komody je spálňa. Vysoká komoda do spálne môže byť perfektným riešením na uloženie oblečenia, spodnej bielizne alebo iných osobných vecí. Umiestnením v blízkosti šatníka môžete ľahko usporiadať svoje oblečenie, najmä ak je priestor v skrini obmedzený. Okrem toho môže vysoká komoda slúžiť aj ako dekoratívna funkcia a vniesť do spálne prvok vizuálnej rozmanitosti.

Vysoká komoda je ako stvorená na usporiadanie menších doplnkov v spálni, najmä ak investujete do modelu so zásuvkami. Pri kúpe vysokých komôd si určite skontrolujte, aký zásuvkový mechanizmus je namontovaný, aby sa zásuvka ľahko otvárala a zatvárala. Dobré je mať aj spomalenie zásuviek a systém automatického zatvárania.

V priestore spálne sa budú skvele vynímať modely komôd s nožičkami. Tento typ nábytku má aj jednu výhodu – upratovanie pod ním je oveľa jednoduchšie, pretože vysoké nožičky umožňujú jednoducho zasunúť hrot vysávača či mopu, ako aj poháňať upratovacieho robota pod nábytkom.

Vysoké komody do spálne namiesto skríň

Vysoké komody sú veľmi priestranné kusy nábytku, a tak niet divu, že v niektorých aranžmánoch môžu úspešne nahradiť šatníkové skrine. Sú priestranné a ľahko sa organizujú, najmä spodná bielizeň a drobné odevy, čo často spôsobuje problémy pri zariaďovaní interiéru šatníka. Na usporiadanie oblečenia sa hodia nielen komody so zásuvkami, ale aj tie s dvierkami a otvorenými policami.

Oplatí sa doplniť detskú izbu o vhodne vysokú komodu?

Vysoké komody majú množstvo výhod, no predovšetkým sa výborne hodia na skladovanie. Z tohto dôvodu budú dobre fungovať v detských izbách. Tu sa oplatí vyberať farebné modely komôd pre deti, ktoré budú nielen funkčné, ale podnietia aj fantáziu batoľaťa.

Vysoká komoda v spálni

Vysoký model komody do priestoru obývačky

V obývačke môže byť zaujímavým akcentom vysoká komoda, ktorá doplní priestor medzi sedačkou a policou. Dá sa použiť aj na uloženie rôznych predmetov, ako sú filmy, knihy, či dekorácie. Vysoká komoda môže poslúžiť aj ako základ pre umiestnenie televízora alebo audio-video techniky, ktorá miestnosti dodá funkčný charakter.

Vysoké komody s barom sú estetickou a funkčnou možnosťou na uskladnenie alkoholu a nádob na alkohol v obývačke. Vysoké komody do obývačky s barovým pultom vám umožnia podávať hosťom nápoje bez toho, aby ste museli otravne a často chodiť do kuchyne.

Televízor na vysokej komode

Vysoká komoda sa skvele hodí ako televízny stojan, najmä keď organizujete malé domáce kino a umiestnenie televízora je veľmi dôležité. Vysoké komody do obývačky umožňujú umiestniť obrazovku o niečo vyššie ako bežné TV skrinky, takže si v pohodlí obývačky vytvoríte nevšednú atmosféru kina.

Vysoký model komody do priestoru obývačky

Vysoká výška komody a usporiadanosť kuchyne

V kuchyni poslúži vysoká komoda na odkladanie riadu, hrncov alebo aj potravinárskych výrobkov. Vďaka veľkému počtu políc si môžete usporiadať kuchynský priestor a zároveň mať ľahký prístup k potrebným veciam. Vysoká komoda môže pôsobiť ako ďalší úložný priestor, najmä ak je kuchyňa obmedzená z hľadiska úložného priestoru.

Zaujímavou možnosťou do kuchyne bude určite rohová komoda. Rohy miestností sú často nevyužité, a tak umiestnenie vysokej rohovej komody tam môže byť zaujímavým spôsobom využitia priestoru. Funkčná vysoká komoda vám pomôže usporiadať potraviny a kuchynské doplnky. Moderné vysoké komody sa budú dobre hodiť v minimalistických aranžmánoch a drevené vysoké komody sa budú hodiť do klasických interiérov.

Vysoká komoda s prídavnými zásuvkami

Vysoké komody si určite zaslúžia naše uznanie. V prípade vysokej komody si môžeme vybrať rôzne modely. Hodnotu komôd so zásuvkami sme už spomenuli, ale čo iný nábytok? Komody s dvierkami môžu v kuchyni dobre poslúžiť najmä pri ukladaní hrncov a veľkého riadu.

Ak má komoda slúžiť na odkladanie rôznych predmetov rôznych veľkostí, oplatí sa uvažovať o komode so zásuvkami a dvierkami. Do zásuviek sa jednoducho zmestia koreničky, príbory, obrúsky a utierky a za dvierkami je miesto na väčšie doplnky.

Vysoká výška komody a usporiadanosť kuchyne

Alebo možno biela komoda do predsiene?

V predsieni poslúži vysoká komoda na uloženie topánok, odevných doplnkov či predmetov každodennej potreby. Umiestnenie komody pri vchode môže uľahčiť udržiavanie poriadku vo vstupnom priestore do vášho domova. Vysoká komoda do predsiene môže byť navyše dekoratívnym prvkom, ktorý do predsiene vnesie harmóniu a štýl.

Tu si pozornosť zaslúžia najmä vysoké biele komody. Biela opticky zväčší priestor a odrazom svetla navyše presvetlí tmavé kúty. Biela komoda sa preto bude skvele hodiť do chodieb v panelákoch či zatemnených vchodov.

Vysoká komoda s množstvom zásuviek je skvelou možnosťou na usporiadanie topánok.

Alebo možno biela komoda do predsiene?

Vysoká komoda v kúpeľni alebo ako si zorganizovať funkčný priestor pre doplnky

V kúpeľni poslúži vysoká komoda na odkladanie uterákov, kozmetiky či iných potrebných kúpeľňových vecí. Vďaka tomu môžete mať v kúpeľni poriadok a zároveň mať všetko po ruke. Vysoká komoda do kúpeľne môže byť aj alternatívou k tradičnej umývadlovej skrinke, ktorá dodá kúpeľni originálny vzhľad. V takejto situácii sa horná časť komody nahradí doskou alebo sa kúpeľňová doska položí priamo na skrinku.

Vysoká komoda s otvorenými policami a zásuvkami

Niektoré vysoké komody majú police aj zásuvky. V zásuvkách je ľahké organizovať drobné doplnky, kozmetiku, handričky alebo kozmetiku, zatiaľ čo uteráky alebo toaletný papier možno jednoducho poukladať na police, otvorené alebo skryté za dvierkami. Ak hľadáte vysokú komodu do kúpeľne, určite si prezrite biele modely, pretože v kúpeľniach vyzerajú mimoriadne dobre.

Vysoká komoda v kúpeľni alebo ako si zorganizovať funkčný priestor pre doplnky

Vysoká komoda – kde inde sa na ňu nájde miesto?

Za zváženie stojí aj umiestnenie vysokej komody do miestností ako je kancelária, detská izba alebo aj špajza, podľa individuálnych potrieb a preferencií. Umiestnenie kancelárskej komody je kľúčové prispôsobiť funkcii, ktorú má plniť a charakteru danej miestnosti. Konečný výber umiestnenia závisí od konkrétnych potrieb užívateľov a špecifickosti daného interiéru.

Späť