Farebne a rozprávkovo - ako zariadiť detskú izbu? Pár tipov pre rodičov.

23.08.2022

Recept na to ako zariadiť detskú izbu dokonalo, sa zdá byť jednoduchý – funkčné zariadenie, útulné doplnky, dekorácie, textílie a dokonalý námet. Tak málo a tak veľa zároveň. V praxi môže byť zariaďovanie detskej izby poriadnou výzvou, najmä keď je vlastný kútik najväčším snom dieťaťa a rodičia musia spĺňať jeho veľké očakávania.

Detská izba je prvým súkromným priestorom mladého človeka. Priestor na trávenie väčšiny času, rozvíjanie svojích vášní a stretávanie sa s priateľmi. Preto by mala byť ideálne prispôsobená jeho potrebám a túžbam.

Každý prvok výzdoby musí byť premyslený a ergonomický. V detskej izbe nie je miesto pre náhodný nábytok, nefunkčné doplnky a nevábne dekorácie. Deti, najmä tie najmenšie, túžia po rozprávkovej izbe a tento sen im môžu pomôcť splniť rodičia.

V tomto článku vám povieme, ako zariadiť detskú izbu pre každé dieťa.

 

Nábytok do detskej izby- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Ako vybrať motív do detskej izby?

2. Detská izba – ergonomický nábytok je základ

3. Nábytok do detskej izby – ako ho skombinovať s farebnými doplnkami?

4. Na steny použite farby

5. Detské izby - miesto pre kreatívny rozvoj



 

Ako vybrať motív do detskej izby?

Leitmotív je poznávacím znakom priestoru určeného pre mladého užívateľa. Môže odkazovať na jeho vášne, záujmy, obľúbenú rozprávku, športovú disciplínu alebo povolanie. Dôležité je, že to nie je náhoda. Stáva sa, že rodičia, ktorí zariaďujú izbu pre batoľatá, vnesú do interiéru motív, ktorý sa im páči. A to nie je to čo dieťa potrebuje.

Ak chcete svojmu dieťatku dopriať skutočnú radosť, nechajte ho rozhodnúť sa. Opýtajte sa, nech vám povie, ako si predstavuje usporiadanie miestnosti. Verte, že pár akcentov, ktoré si v nej dieťa vyžiadalo, stačí na to, aby bolo šťastné a aby ste mu dali detskú izbu, ktorú bude milovať.

Vráťme sa na chvíľu k hlavnej téme. Pastelové svetlé farby sú ideálne do detskej izby, použite ich pri stylingu na vytvorenie interiéru vhodného pre deti. Farby na stenách, dekoráciách a textíliách budú skvelým základom pre biely detský nábytok. Estetika interiérového dizajnu je veľmi dôležitá, pretože od prvých rokov života dieťaťa formujeme jeho vkus.

 

Detské stoličky- Merkury Market

 

Detská izba – ergonomický nábytok je základ

Keď si vyberiete tému, farbu stien a doplnkov, je čas na výber nábytku. Naším návrhom, venovaným najmä najmenším deťom, sú kolekcie nábytku, ktoré rastú s dieťaťom. Tieto typy prvkov umožnia prispôsobiť jednotlivé moduly rastu a potrebám dieťaťa akéhokoľvek veku.

Za zmienku tu stojí písací stôl s polohovateľnou doskou, kreslo, ktorého sedadlo sa dá ľubovoľne zdvíhať a spúšťať, či posuvná posteľ. Samozrejme, je to len návrh, v skutočnosti by mal byť nábytok prispôsobený potrebám detí. Ktorý set si vyberiete, bude závisieť od vašich preferencií a potrieb.

Na trhu je množstvo zaujímavého detského nábytku. Oplatí sa vybrať tie, s ktorými bude vaše dieťa v praxi najviac spokojné. Úplným minimom v tomto smere bude pohodlná posteľ alebo postieľka, skriňa, písací stôl alebo stolík na hranie a učenie, polička na hračky a detské vychytávky.

Najzaujímavejšie nápady nájdete v našom stacionárnom a internetovom obchode. Zistite, možno máme to, čo hľadáte!

 

Nábytok do detskej izby – ako ho skombinovať s farebnými doplnkami?

Predpokladá sa, že systémový nábytok do detskej izby má jednotný štýl a farebnosť, ako aj výber rôznych modelov v danej kolekcii. Séria venovaná deťom a tínedžerom má niekoľko variantov nábytku každého typu komôd, skríň, písacích stolov či postelí.

Téma, ktorú si zvolíte, Vám vnúti aj farby, preto by mal byť nábytok v neutrálnych odtieňoch: svetlé drevo, biela, sivá. Ak máme radi modely s farebnými prvkami, prispôsobme ich predstave detskej izby a zároveň farbám v téme. Použitie mnohých intenzívnych farieb môže dieťa zbytočne stimulovať a vytvárať dojem chaosu.

Existuje určité nepísané delenie na dievčenské a viac chlapčenské farby, no mnohé farby sú neutrálne a oplatí sa ísť za hranice schematickej ružovej a modrej. Pri pastelových farbách si ich môžete dovoliť použiť hneď niekoľko, no výraznejšie sýte farby radšej nechajte na pokoji.

Ak sa chceme vyhnúť jednotvárnosti v izbe, stačí ako farebné akcenty použiť deky, dekoračné vankúše, závesy alebo koberce, ktoré narušia dominanciu našich základných farieb. Na oživenie interiéru stačia 2 - 3 kusy v intenzívnych farbách.

 

Na steny použite farby

Jednoduché spôsoby zdobenia miestností fungujú najlepšie. Tu patrí aj vymaľovanie jednej steny vybranou farbou. Nezabudnite do detskej izby použiť farby na stenu so zvýšenou odolnosťou proti oderu, odolné voči škvrnám, z ktorých nečistoty ľahko odstránime vlhkou handričkou.

Módne je aj dekorovanie fragmentu steny tabuľovou farbou alebo v kombinácii s magnetickou farbou. Dieťa, alebo aj tínedžer tak dostane priestor na umelecké vyjadrenie, hru a písanie dôležitých správ. Moderné interiérové ​​farby sa vyrábajú vo veľmi bezpečných verziách bez zápachu, takže väčšinu produktov možno bezpečne používať aj v miestnostiach najmladších užívateľov.

Ak potrebujeme zmeniť detskú izbu a nemôžeme si dovoliť dôkladnú výmenu zariadenia, osvieženie jej vzhľadu je vždy dobrým riešením. Nábytkové dyhy sú najjednoduchším spôsobom, ako dať vášmu zariadeniu nový život. Stačí zakryť čelá a miestnosť získa sviežosť a štýl.

 

Detské postele- Merkury Market

 

Detské izby - miesto pre kreatívny rozvoj

Detská izba pre dievča, rovnako ako izba pre chlapca, by mala rozvíjať kreativitu, byť prispôsobená potrebám a záujmom dieťaťa. Dievčenská detská izba nemusí byť sladkým, ružovým svätostánkom pre malú princeznú, štýl, ktorý si jej rodičia často vyberajú sami bez konzultácie s deťmi. Samozrejme, dievčatá si často vyberajú motívy s ružovými, plyšovými, kvetinovými dekoráciami. Je však potrebné pripomenúť, že deti rýchlo rastú a zároveň sa ich chute sa menia.

Ružové obdobie v živote dievčaťa možno uspokojiť estetickými doplnkami (lampy, rámy a zrkadlá na obrazy, závesy, prikrývky, koberčeky, dekoratívne boxy či tapety v pastelových farbách), farby stien a základného nábytku si môžete vybrať z kolekcií s jednoduchým neutrálnym dizajnom, ktorý bude vyhovovať vzhľadu bez ohľadu na vek vašich dcér.

Všetky deti dychtivo zbierajú svoje poklady a umelecké diela, ktoré si vyžadujú správne uskladnenie. V dievčenskej izbe sa budú hodiť ozdobné boxy, krabice krabičky a predovšetkým nábytok s policami, zásuvkami a skrinkami, kde môžete zbierať milované predmety a hračky. Dobre poslúžia aj akékoľvek textílie, ako sú vankúše, prikrývky a koberčeky. Jednak budú plniť špecifické funkcie a jednak si z nich vaše dieťa ľahko postaví stan či raft.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Kreslo do obývacej izby - vyberáme najlepší model


Ako si vybrať obklady z hľadiska miestností - povrchová úprava ABC


Vysnívaná izba pre dievča. Spoznajte 5 inšpirácií

Späť