Drevený kávový stolík - do akých interiérov sa hodí?

01.08.2022

Konferenčný stolík do obývačky sa stal neoddeliteľným prvkom obývačky. Pri výbere kávového stolíka do obývačky sa oplatí prispôsobiť ho usporiadaniu v miestnosti. Častou voľbou našich zákazníkov je kúpa kávového - konferenčného stolíka z dreva.

Bude sa takýto nábytok hodiť do každej obývačky? Do ktorej obývačky sa bude drevený konferenčný stolík najlepšie hodiť? Poradíme!

 

Konferenčné stolíky - Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Atraktívny nábytok - konferenčný stolík z dreva

2. Škandinávsky štýl a drevené konferenčné stolíky v obývacej izbe

3. Drevený konferenčný stolík v industriálnom interiéri

4. Moderný drevený stolík

5. Rustikálny, vidiecky a vintage štýl s dreveným nábytkom

6. Drevený konferenčný stolík v glamour štýle

7. Klasická obývacia izba s dreveným konferenčným stolíkom



 

Atraktívny nábytok - konferenčný stolík z dreva

Konferenčný stolík z dreva je jedinečný kus nábytku. Prírodné drevo samo o sebe je pôvabný a elegantný materiál a tiež mimoriadne odolný a pevný. Drevený nábytok sú výrobky, ktoré sú vždy veľmi obľúbené. Rozmanitosť farieb a vzorov zŕn uľahčuje výber niečoho neobvyklého a zaujímavého.

Drevené modely sa zároveň ľahko prispôsobia rôznym aranžmánom, takže je ľahké vytvárať interiéry v neobvyklých štýloch interiéru. Konferenčné stolíky z dreva však netreba predstavovať ako samostatný prvok. Môže byť obklopený iným nábytkom z prírodného dreva. Vďaka tomu bude usporiadanie konzistentné.

V našom internetovom obchode Merkury Market nájdete atraktívne zostavy dreveného nábytku do vašej obývačky. Vďaka tomu získate vybavenie, ktoré bude v súlade s usporiadaním. Je ťažké si predstaviť obývaciu izbu bez konferenčného stolíka. Hodí sa, keď vítate hostí alebo len trávite čas s rodinou. Na stole sú položené poháre, kniha alebo ovládač od televízora.

Veľký alebo malý konferenčný stolík je prvkom, ktorý sa bude skvele hodiť do každého interiéru. Pozrite sa, aké štýly interiéru získajú, keď k nim pridáte konferenčný stolík vyrobený z dreva.

 

Konferenčné stolíky - Merkury Market

 

Škandinávsky štýl a drevené konferenčné stolíky v obývacej izbe

V škandinávskom štýle je dôležitá jednoduchosť a funkčnosť, oceňujú sa jednoduché formy a prírodné materiály. V tomto prípade sú obdĺžnikové alebo okrúhle drevené konferenčné stolíky na to ako stvorené. Takýto konferenčný stolík je možné umiestniť pred sedačku alebo rohovú pohovku alebo s jeho pomocou vytvoríte zaujímavý priestor na kútik na sedenie.

V takomto škandinávskom aranžmáne budú dokonale fungovať modely zo svetlého dreva. V niektorých prípadoch, keď ostatné prvky aranžmánu nie sú tak stónované, bude biely konferenčný stolík vyzerať dobre. Je dobré voliť modely, ktoré majú jednoduchý tvar. Na to by ste si mali dať pozor pri výbere konferenčných stolíkov, pretože príliš komplikovaný, efektný konferenčný stolík môže narušiť pokoj škandinávskeho aranžmánu. Je dobré, aby mal vybraný konferenčný stolík viditeľnú zrnitosť. Výška konferenčného stolíka do škandinávskeho interiéru sa môže líšiť, je však dobré rozhodnúť sa pre nižšie modely.

 

Drevený konferenčný stolík v industriálnom interiéri

Čoraz viac ľudí sa rozhoduje zariadiť izby v industriálnom štýle. Tento moderný štýl predstavuje zariadenie s veľkou funkčnosťou, jednoduchou, ale zaujímavou estetikou a veľkým komfortom používania. Presne taký by mal byť aj konferenčný stolík. Industriálny štýl je charakteristický použitím dreva a kovu, preto je dobré do podkrovnej obývačky zvoliť konferenčný stolík, ktorý kombinuje tieto dva materiály.

Dokonalým konferenčným stolíkom pre podkrovný štýl bude produkt s jednoduchou, strohou konštrukciou. Zvyčajne ide o pomerne hrubú drevenú stolovú dosku umiestnenú na kovových, geometrických nohách. V kombinácii dreva a pochrómovaného kovu vytvára jedinečný produkt. Zaviesť do industriálneho štýlu možno konferenčné stolíky rôznych veľkostí . Vo veľkej obývačke sa netreba báť ani prestierania veľkého konferenčného stolíka, ktorý bude pripomínať takmer drevené jedálenské stoly. Menšie obývačky by mali prispôsobiť veľkosť stola tak, aby tento kus zariadenia nebol v aranžmáne príliš dominantný.

 

Moderný drevený stolík

Stolík, ktorý je vyrobený z dreva sa zavádza aj do moderných minimalistických aranžmánov. Jedinečné, jednoduché formy drevených stolíkov umožnia, aby tento nábytok dokonale zapadol do vášho interiéru. V takejto modernej miestnosti sa dobre hodí drevený konferenčný stolík s doskou zo skla.

Často sa používajú aj drevené modely, ktoré sú natreté na bielo a povrchovo upravené vysokým leskom. Tento postup bude fungovať najmä vtedy, keď je aj zvyšný nábytok dokončený v lesku.

 

Rustikálny, vidiecky a vintage štýl s dreveným nábytkom

Drevo je prírodný materiál, ktorý nemôže chýbať vo vidieckom, rustikálnom a retro štýle. Výber dreveného stola pre tento typ interiéru nebude zložitý - väčšina modelov bude fungovať, a to ako jednoduchých, tak aj tých fantazijne skonštruovaných.

V retro alebo vintage štýle dobre pôsobia stolíky na vysokých, no tenkých nožičkách, kde je doska stola okrúhla. Vidiecke a rustikálne aranžmány sú zasa ideálnym miestom pre o niečo ťažšie masívnejšie stoly. Nezabúdajte, že konferenčný stolík by mal ladiť s ostatným nábytkom, preto je dobré si stolík zaobstarať už pri zariaďovaní obývačky nábytkom. Väčšina sérií nábytku do obývačky ponúka rôzne veľkosti konferenčných stolíkov, vďaka čomu si ľahko vyberiete niečo jedinečné.

 

Nábytok do obývačky- Merkury Market

 

Drevený konferenčný stolík v glamour štýle

Je drevo a glamour dokonalá kombinácia? Samozrejme! Stolíky vyrobené z dreva v obývačke budú perfektným doplnkom do glamour štýlu, je potrebné však, ak sú natreté bielou farbou a upravené do vysokého lesku. Čierne maľované modely môžu byť tiež zavedené do obývacej izby v štýle glamour.

Dobre budú vyzerať aj modely so stolovou doskou vo svetlej farbe a prírodným vzorom dreva, no treba pamätať na to, že spodná časť nábytku by mala odkazovať na klasické riešenia. Obyčajne sa vtedy aj natiera na bielo a vyznačuje sa istou ornamentikou.

 

Klasická obývacia izba s dreveným konferenčným stolíkom

Jedinečným kusom nábytku do obývačky v klasickom štýle je konferenčný stolík, ktorý vyniká svojim dekoratívnym charakterom. Často je to aj nábytok z masívneho dreva, ťažké modely, ktoré sa hodia k rovnakým masívnym sedačkám, či už vitrínam, skriniam z masívneho dreva. V klasickej obývačke sa uprednostňujú skôr obdĺžnikové, štvorcové alebo okrúhle stoly, modely, ktoré majú nepravidelný tvar, môžu narušiť usporiadanie.

V klasickej obývačke by mal nábytok tvoriť ucelený celok, preto musia konferenčné stolíky vzhľadovo ladiť s ostatnými prvkami zariadenia. V takýchto interiéroch nie je dôležitý minimalizmus, ale elegantný prepych, a preto sa volia zdobenejšie modely. Stoly s tmavou doskou tu vyzerajú dobre.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Obývacia izba a spálňa v jednom - ako si vybrať perfektnú rozkladaciu pohovku?


Recept na modernú obývaciu izbu - skrinky namiesto nástenných jednotiek


8 praktických riešení pre malý byt

Späť