Atmosférické osvetlenie - svetelné girlandy na balkóny a terasy

15.11.2023

Osvetlenie balkóna či terasy je nielen praktickým prvkom, ale aj dôležitým dizajnovým aspektom, ktorý dokáže dodať vášmu priestoru ten správny ráz. V súčasnosti existuje veľa rôznych možností osvetlenia, ktoré môžu plniť rôzne funkcie a dodatočne zdobiť vaše miesto odpočinku. Čo je teda najlepšia voľba? Budú stačiť malé balkónové lampy, alebo možno bude lepšie profesionálne, silné osvetlenie a externé lampy? Na to naozaj neexistuje jednoznačná odpoveď, všetko závisí od veľkosti balkóna, preferencií obyvateľov a rozpočtu. Oplatí sa však skontrolovať niekoľko možností, pretože záhradné osvetlenie nie sú len lampy alebo nástenné svietidlá - sú to aj atraktívne svetelné girlandy, ktoré dokážu potešiť zvláštnym spôsobom.

Atmosférické osvetlenie - svetelné girlandy na balkóny a terasy


V tomto článku:

1. Dekoratívne svetelné girlandy - atraktívna alternatíva k tradičným lampám

2. Celoročné LED girlandy - dokonalé osvetlenie na terasu a balkón

3. Ako svieti solárna girlanda na balkón?

4. Celoročné LED girlandy



Dekoratívne svetelné girlandy - atraktívna alternatíva k tradičným lampám

Dekoratívna svetelná girlanda pozostáva z niekoľkých alebo tuctu svetelných bodov spojených dohromady v jednej línii. Záhradné girlandy ako osvetlenie sú zaujímavou alternatívou balkónových či terasových svietidiel. Vzhľadom na rastúci záujem o tento typ produktov sa svetelné girlandy objavujú v čoraz väčšom množstve vzorov, farieb a modelov, čo uľahčuje zladenie týchto produktov ku konkrétnym úpravám dvora alebo štýlu záhrady, balkóna či terasy.

Svetelné girlandy sú čoraz populárnejšie. Môžu to byť hlavné záhradné osvetlenie aj sprievodné osvetlenie - všetko závisí od toho, aké žiarovky na záhradné girlandy sú zakúpené. Výkonnejšie LED žiarovky poskytnú dostatok svetla na osvetlenie balkóna alebo terasy, kým modely žiaroviek s teplejším a rozptýleným svetlom sú dobrou voľbou do romantických zákutí alebo doplnkového náladového osvetlenia.

Dekoratívne svetelné girlandy - atraktívna alternatíva k tradičným lampám

Celoročné LED girlandy - dokonalé osvetlenie na terasu a balkón

Jednou z obľúbených možností sú LED svetlíky, ktoré sú nielen energeticky úsporné, ale ponúkajú aj širokú škálu farieb a efektov. Vďaka nim si môžete navodiť romantickú atmosféru pri večernom oddychu na balkóne. Môžete ich zavesiť na zábradlie, okno alebo aj ako ozdobné girlandy na steny.

Záhradné svetelné girlandy sú jedinečné terasové osvetlenie a terasové svietidlá. Tieto energeticky úsporné LED žiarovky výrazne znížia vaše účty za elektrinu a budú dobrou investíciou na mnoho rokov. Pri výbere dekoračných girlánd sa oplatí dbať na ich tesnosť – pri zavesení vonku budú vystavené prachu a vlhkosti, preto je dobré zabezpečiť vysokú kvalitu týchto výrobkov.

Celoročné LED girlandy - dokonalé osvetlenie na terasu a balkón

Ako svieti solárna girlanda na balkón?

Atraktívne vonkajšie osvetlenie často generuje značné náklady. Čo ak teda chcete ušetriť a zároveň si užiť krásne osvetlenie? Dobrým riešením budú LED lampy aj solárne girlandy.

Solárne lampy sa jednoducho inštalujú, nevyžadujú pripojenie k sieti a sú ideálne na balkón alebo terasu, kde môže byť obmedzený prístup k elektrickej zásuvke. Solárne záhradné osvetlenie a girlandy sú veľmi ekonomické – tu platíte vlastne za samotný produkt a slnečné svetlo pomáha dobíjať batérie, z ktorých girlanda neskôr čerpá energiu.

Ako svieti solárna girlanda na balkón?

Celoročné LED girlandy

Záhradné girlandy na balkón alebo terasu môžu poskytnúť vynikajúce celoročné osvetlenie. So sviatkami sa však spájajú zvláštnym spôsobom – počas Vianoc sa vešajú na steny či zábradlia, čím sa zdôrazňuje jedinečný charakter úpravy dvora. Celoročné modely sa však dajú použiť bez ohľadu na ročné obdobie – svietidlá s neutrálnou alebo teplou farbou svetla príjemne osvetlia priestor, vďaka čomu budete môcť terasu či balkón využívať aj vtedy, keď sa vonku poriadne zotmie.

Girlandové svetlá môžete zavesiť kdekoľvek. Skúste ich však umiestniť tak, aby svetlo neoslepovalo užívateľov balkónov.

Svetelné girlandy sú nepopierateľne dokonalým osvetlením terasy. Sú krásne, atraktívne a majú nezvyčajný tvar. Tieto vonkajšie dizajnové svietidlá sa hodia aj do rôznych aranžmánov. Môžete si kúpiť nielen vianočné girlandy, ale aj atmosférické svetelné girlandy alebo solárne svetelné girlandy.

Späť