Aký materiál na závesy si vybrať - najmódnejšie tkaniny

23.12.2022

Krásne zdobené okná sú výkladnou skriňou každej izby. Dôležité sú nielen záclony, ale aj závesy. Krásne látky ozdobia interiér a navyše poskytnú obyvateľom intimitu a súkromie. Závesové látky sú rôzne, preto je ťažké vybrať si tú správnu látku hneď po vstupe do predajne. Závesy v interiéri sa líšia nielen farbami a vzormi, ale aj vlastnosťami materiálu, z ktorého sú vyrobené.

Máte pochybnosti o tom, ktoré závesy budú najlepšie? Pozrite sa s nami, ako dobre vybrať závesy, aby dlho slúžili a vyzerali krásne.

 

Závesy hotové

 


V tomto článku:

1. Ako si vybrať dobrú látku na závesy?

2. Čo bude odolné voči prachu a slnečnému žiareniu?

3. Kde sú vhodné zatemňovacie závesy?

4. V ktorých miestnostiach je lepšie umiestniť ľahké závesy?

5. Ako zladiť závesy do štýlu interiéru?

6. Aké farby záclon sú v tejto a nadchádzajúcich sezónach najmódnejšie?



 

Ako si vybrať dobrú látku na závesy?

Pri premýšľaní o tom, aké záclony si vybrať, stojí za to vybrať správne produkty, berúc do úvahy nielen vzory a farby, ale aj vlastnosti látok. Správny materiál na závesy umožní, aby textílie vyzerali krásne v miestnosti po dlhú dobu.

Z akého materiálu by mali byť závesy? Obľúbené sú prírodné aj umelé materiály. Veľa závisí od očakávaní kupujúceho a od miestnosti, v ktorej majú byť látky zavesené. Bavlnené alebo ľanové závesy sú skvelé pre klasické interiéry, zatiaľ čo vodoodpudivé a ľahko čistiteľné polyesterové tkaniny sú skvelou voľbou na závesy do kuchyne a kúpeľne.

Krásne vzory a farby závesov

Závesy môžu byť vyrobené z rôznych materiálov. Krásne vzory a farby budú zdobiť miestnosť, ale stojí za to vybrať záclony, ktoré svojim vzorom a farbou budú ladiť s dizajnom interiéru. Závesy sú vyrábané v rôznych štýloch, takže je ľahké si vybrať niečo z trhových návrhov - náš obchod predstavuje krásne závesy do obývačky, do spálne, do kuchyne, do kúpeľne alebo do detskej izby.

Dobre zvolená látka

Pri výbere záclon a závesov určite dbajte na materiál. Vďaka správnej tkanine budú závesy nielen krásne vyzerať, ale budú tiež jednoducho funkčné a praktické. Stojí za to vybrať látku, ktorá nevyžaduje žehlenie - skutočne vám ušetrí čas pri všeobecnom upratovaní.

Závesy poskytujú domácnosti pocit súkromia, zvyšujú estetiku a vnášajú do interiéru jedinečný charakter, preto sa oplatí ich vhodný výber dobre premyslieť. Dobre vybranú látku ľahko nájdete v našom obchode. Sú tu závesy jemné ako šifón, zamat a tyl a látka, ktorá má vzor len na jednej strane. Správna látka zdôrazní štýl interiéru a zabezpečí intimitu obyvateľov.

 

Krásne vzory a farby závesov

 

Čo bude odolné voči prachu a slnečnému žiareniu?

Látky sú rôzne a vďaka svojim vlastnostiam sa niektoré v danej situácii lepšie alebo horšie vyrovnajú. Ak máte záujem o zatemňovacie závesy, mali by ste sa rozhodnúť pre látku, ktorá neprepúšťa svetlo. Dobre fungujú hrubé záclony z bavlny alebo o niečo tenšie z bavlny s prímesou polyesterových vlákien. Výberom materiálu na závesy s takýmto zložením si môžete byť istí, že dokonale blokuje slnečné lúče a poskytuje dobré zatemnenie. To je dôležité pri výbere závesov do spálne.

Ochrana pred slnečným žiarením je dôležitá, no rovnako dôležité je, aby sa na nich nehromadil prach. Prachuvzdorné materiály budú môcť visieť dlhšie, nemusia sa tak často zvešávať a prať. Sú vyrobené z prevažne syntetických vlákien a vďaka špeciálnej konštrukcii sa na závesových látkach nehromadí prach. Je to ideálny materiál pre zaneprázdnených a prepracovaných ľudí, ktorí občas robia domáce práce len cez sviatky.

 

Kde sú vhodné zatemňovacie závesy?

Závesy, ktoré dokonale blokujú slnečné lúče, sa výborne hodia najmä do spálne. Závesy sa môžu stať skvelou alternatívou k roletám alebo žalúziám. Mäkké, oku lahodiace látky miestnosť zútulnia a uľahčia vám relax.

Stojí za to venovať pozornosť tomu, aké materiály boli použité na výrobu závesov. Syntetické tkaniny dobre blokujú slnko, takže takéto závesy sú vhodné do spálne. Látky, ktoré neprepúšťajú svetlo, sú tiež dobrou voľbou do kúpeľne. V obývacej izbe sa používajú zriedka.

 

krásne závesy do obývačky

 

V ktorých miestnostiach je lepšie umiestniť ľahké závesy?

Závesy vyrobené z jemných látok sú možnosťou do miestností, kde sú látky primárne určené na dekoráciu. Krásne, vzdušné, jemné materiály sú ako stvorené pre minimalistický štýl, glamour, Hampton, klasický a iné podobné, mimoriadne dekoratívne interiéry.

Ľahké závesy je možné predávať ako tmavé závesy, tak aj svetlé závesy. Rôzne farby a vzory pomôžu látkam prispôsobiť sa vhodnému štýlu interiéru.

 

Ako zladiť závesy do štýlu interiéru?

Stojí za to vybrať si nové závesy tak, aby dobre zapadali do štýlu interiéru. Rôzne štýly si vyžadujú rôzne doplnky, rôzne látky, vzory a farby. V tomto prípade si môžete vybrať jemné závesy v pastelových farbách pre klasické štýly, zatiaľ čo boho alebo vintage interiérom prospejú také závesy, v ktorých je viditeľná hrubá prírodná tkanina a jasne viditeľné vlákna rastliny, z ktorej bol materiál vyrobený.

Jemné ako zamatové látky

Látka na závesy s jemným vzorom sa uplatní prakticky kdekoľvek. Závesy s miernym leskom sú ideálnou voľbou pre glamour interiéry. Farbu závesov je potrebné vybrať tak, aby pekne ladili s interiérom. Je dobré staviť na neutrálne, jemné farby a menej vzorovanú látku. Niektoré závesy sa však môžu stať výrazným farebným akcentom v interiéri, najmä v eklektických interiéroch, art deco alebo pop-artových miestnostiach.

 

farby záclon

 

Aké farby záclon sú v tejto a nadchádzajúcich sezónach najmódnejšie?

Nie je zlé, ak je látka na závesy v miestnosti v súlade s dizajnom. Tiež stojí za to vybrať si také závesové tkaniny, ktoré sa hodia do súčasnej módy. Rok 2022 bol vyhlásený za rok Veri Peri - je to jemný levanduľový odtieň fialovej. V prípade ak teraz rozmýšľate, akú látku na závesy zvoliť, určite treba vziať do úvahy, že v roku 2023 budú kraľovať béžové v kombinácii s neutrálnymi farbami.

Vyberte si tie najkrajšie textílie pre váš domov!

Tkaniny na závesy môžu byť rôzne a správne vybrané ozdobia všetky miestnosti a interiér. Krásny záves s hustou väzbou? Alebo snáď jemná záves zo vzdušného materiálu?

U nás v Merkury Market nájdete taktiež veľký výber záclon ako aj záclony a závesy rôznych rozmerov a materiálov. Môžete si vybrať záclony do kuchyne, kúpeľne, obývacej izby či spálne. Neváhajte a navštívte nás. S nami bude miestnosť naozaj krásne vyzdobená!

Každá možnosť môže fungovať, v našom internetovom obchode si ľahko vyberiete tú správnu látku.

Späť